Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful cu Dor
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Alpinism Cort furat cu totul in Cheile Rasnoavei (18)

gyl_doggy
gyl_doggy
Caraba

SFAT... niciodata nu lasati nimic in refugii sau la vedere... daca am de lasat ceva las in zona refugiului, ascuns in loc numai de mine stiut si ferit de umezeala ( de obicei car 1 sau 2 saci menajeri 60-80L, usori si f utili )...
Asta e valabil peste tot nu doar in Romania... pe munte 1 din 5 care au lasat ceva in refugii se plang ca a disparut... ( si cred ca la jumatate din cei care nu a disparut este din faptul ca nu a trecut nimeni pe acolo )... e trist si inconvenabil sfatul dar in oala acoperita nu da musca"

Luni, 31 ianuarie 2011 - 18:01

slipknot
slipknot

da, nu se stie niciodata ce fel de oameni sunt pe munte ... acum urca toti pantofarii cu masinile Carpati.org ... si nici in toti ciobanii nu poti avea incredere, cu toate ca sunt si ciobani detreaba.

Vineri, 25 iulie 2008 - 00:46

felix
felix

Nu prea imi fac sperante sa il prind, dar niciodata nu se stie... Oricum e bine ca exista acest forum si unii pot invata de la ceilalti. Bine ca nu avem un cort mai performant care sa nu imi permit sa il mai cumpar prea curand ca atunci era o problema mai mare.

Slipknot, mi-a povestit un prieten ca i-au furat cortul din refugiu din Piatra Craiului asa ca se poate si mai rau, mai ales daca il lasi cu saci in el si prinzi temperaturi nasoale... Si ma gandesc ca de acolo nu poate sa ti-l fure oricine cum a fost in cazul meu, eu lasandu-l la 5m de strada pietruita.

Joi, 24 iulie 2008 - 20:34

slipknot
slipknot

Din fericire eu nu am patit asa ceva. Am lasat cortul putin mai sus de refugiul Grind in Piatra Craiului si am urcat toti pe creasta (in cort se aflau si rucsacii). Timp de vreo 3 ore si ceva nu s-a atins nimeni de el (cred) Carpati.org. Oricum nu se stie niciodata ce fel de oameni sunt prin zona...

Miercuri, 23 iulie 2008 - 13:35

ultrasro
ultrasro
Busola

"Cand ii prinzi, le sensibilizezi fundul cu coarda umeda, fie innozi i cordelina facand "pumnul de maimuta" si dupa ceva tratament de fragezire sa-i dai politiei cu plangere de hotie!"

Am ramas impresionat...sfaturile astea ar trebui sa fie afisate ca sa le aplice toti pagubasii unor astfel de incidente Carpati.org

Miercuri, 23 iulie 2008 - 00:35

odin
odin
Rucsac

gandul mi-e mai bland decat vorba...am altele acu' de facut, dau cu nikwax pe bocanci...peste 2 ore vine trenul care te duce in rai...

Luni, 21 iulie 2008 - 17:29

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Da, numa' ca pe vremea aia nu era internet, gipies, suvuri, moluri. Da, da' pe vremea aia erau cabana, cabanieri, oameni pe munte, ursii doar acolo unde era nevoie. Cautati greseala Carpati.org

Duminică, 20 iulie 2008 - 21:33

odin
odin
Rucsac

Inainte de '89...elev si vajnic carator de rucsac. imi aduc aminte ca lasam cortul Cerna oriunde inchis numai cu un lacatel de 1 cm. Si nu disparea nimic din el sau de sub veranda. Daca pierdeai ceva, nu se atingea nimeni sa ia obiectul sa caute posesorul,din motiv ca stie pe unde a umblat si se va intoarce sa-l caute. Eventual, acel obiect era pus mai la vedere. La fel si pe partiile de schi. Ochelari sau bete, nu le lua nimeni de acolo.

Duminică, 20 iulie 2008 - 21:09

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Sunt de acord ca biciul este o buna metoda de educare, din pacate dupa aia nu mai poti mere la politie, care de altfel, are alte griji Carpati.org Sau atunci biciuesti mascat Carpati.org

Duminică, 20 iulie 2008 - 21:06

odin
odin
Rucsac

Dar de predat politiei tot trebuie...renuntam la tratamentul de fragezire. Ca sa nu coboram sub nivelul lor.

Duminică, 20 iulie 2008 - 20:56

stefalexe
stefalexe
Busola

Trecand peste tristetea evenimentului, se pare ca printre noi se afla un fost tortionar! Cu ce va ocupati, domnule Odin inainte de '89 ? Carpati.org

Duminică, 20 iulie 2008 - 20:55

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Nu da sfaturi din astea în public Carpati.org

Duminică, 20 iulie 2008 - 20:52

odin
odin
Rucsac

Chestiile acestea sunt de nesuportat. Una e sa ti-l rupa vreun patruped, alta sa dispara din cauza unui biped. Au mai fost asemenea topicuri. Mai oameni buni...ar trebui organizata o ambuscada! Cand ii prinzi, le sensibilizezi fundul cu coarda umeda, fie innozi i cordelina facand "pumnul de maimuta" si dupa ceva tratament de fragezire sa-i dai politiei cu plangere de hotie!

Duminică, 20 iulie 2008 - 20:19

felix
felix

Da, din pacate era cortul meu. Oricum mi-am luat unul la fel de la cei de la Mormotaland si i-am intrebat pe baieti daca imi dau o reducere, ei au fost super de treaba de la 215 ron mi l-au dat la 190 ron. Deci, jos palaria. Cortul e un pinguin scout, pret/calitate mi se pare ok, bine, asta o zic dupa doar o noapte dormita in el.

Oricum si noi am lasat cortul fara sa mai fie nici un cort prin preajma... oricum asta e. Concluzie: daca nu mai e nimeni cu cortul si aveti de gand sa plecati, mai bine impachetati si cortul.

Joi, 17 iulie 2008 - 09:19

marussbmf
marussbmf

Am avut cortul amplasat undeva in dreapta bolovanului dar pe partea opusa a drumului(langa apa).In timpul zilei zona a fost foarte animata dar pe seara ,ptr ca incepuse si ploaia, lumea incepuse sa cam dispara.Noi am lipsit cam de la 21-22.30. La intoarcere am remarcat lipsa lui( nici macar un tarus lasat in urma)

Miercuri, 16 iulie 2008 - 21:45

octavian67
octavian67
Caraba

Unde anume in chei ati lasat cortul?
Zona era aglomerata?

Miercuri, 16 iulie 2008 - 21:22

yo6ial
yo6ial
Coarda

Stiu ca multi practica acest obicei, de a lasa cortul, intins, si sa faca o plimbare in zona, sau chiar o tura mai seriasa. Dar, atat timp cat campati in zone foarte "populate" ca Cheiile Rasnoavei, pe unde se perinda toate speciile de bipede...
E trist sa ramai cu asa paguba, dar e lectie buna pentru oricine. Nu va lasati lucrurile nesupravegheate, nici cand credeti ca's numai muntomani pe acolo... se gaseste si un hotoman, ori alta pramartie sa va strice tot anul, nu doar ziua. Ori se gaseste vre-un animal sa inspecteze domiciliul portabil, si pleaca cu el agatat in coarne, de sperietura.
Este incomod sa mai cari inca cateva kilograme (eu car 3kg jumate de cort) dar... mai bine cu lucrurile in spinare, decat deloc.
Nu, nu zic nimic de genu' "traim in Romania". Traim alaturi de specimene de care trebuie sa ne ferim.
Salutare si nororc... poate recuperati paguba. Macar ca un gand bun.

Miercuri, 16 iulie 2008 - 21:05

marussbmf
marussbmf

Acum doua weekenduri am avut neplacerea de a constata dipsaritia cortului dupa lasarea lui nesupravegheat cam 1.5 ore(mai pe seara).Cortul era la prima sa iesire si avea in el doar sacii de dormit si izoprenurile. Suspectii principali- "domnii" de la exploatare forestiera. Sper sa nu aveti parte de astfel de momente.

Miercuri, 16 iulie 2008 - 16:02

Afisari: 3,810

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0688 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org