Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2023
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Iunie 2023
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Vremea
Varful Curcubata Mare
Muntii Bihor-Vladeasa
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Alpinism Colțari Decathlon (13)

gabi84
gabi84
Caraba

Va mulțumesc tuturor pentru sfaturi!

Sâmbătă, 22 decembrie 2018 - 10:44

maestrultau
maestrultau

Completare: recitind ce am scris, prin Simond Coyote, am vrut sa spun Simond Caiman - primii coltari sugerati de Gabi84 ... tomatoes - potatoes

ma gandeam la altceva si coiot - caiman, tot cu C incep Carpati.org

Scuze.

Miercuri, 19 decembrie 2018 - 11:15

maestrultau
maestrultau

Servus Gabi84, si eu sustin parerea lui Macaz - daca e sa optez intre Simond Coyote si Nortec (pisicutele), as alege inca o data coltarii clasici.

Am un model similar cu Simond Coyote (Camp clasic), si sunt multumit de ei pana acum: in primul rand pt ca sunt usurei, ii pot cara mai peste tot iarna/ primavara, se impacheteaza marunt, ii pot lua si in trasee normale in Retezat dar si pt mers in platoul Bucegilor, sau pt vai usurele.

Eu cred ca ceea ce pot face cu "pisicutele", pot face si cu Camp/ Simond Coyote, insa nu si invers - primii coltarii propusi de tine ofera mai multa sigurantan psihica, cat si in timpul mersului. Singura data in care am simtit nevoia unei perechi de lanturi, a fost la un mers lung, pe un drum inghetat, insa lipsa lor a fost compensata de atentie sporita, tinut de grengile brazilor, iar cand nu s-a mai putut am pus pt o perioada scurta coltarii adevarati. O alunecare pe un drum drept nu a fost o problema - m-am ridicat si am mers mai departe.

Ca o completare la ce a spus Baumwolle: si coltarii in 10 puncte (Camp/ Simond) i-am folosit pe vaile si crestele usoare in Bucegi, Crai, Retezat (1A) - este un manual de mers iarna, scris de Grivel, in care este prezentat mersul cu coltari si piolet, iar in ascensiune folosesti cantul coltarilor, nu varful (pana la urma, tipul asta de coltari a fost primul, inaintea celor in 12 puncte sau a celor rigizi). Pt vai mai solicitante, sunt mult mai importante ghetele, decat coltarii - ele sunt cele care sustin glezna si toata greutatea ta, pana la urma - daca bocancul nu flexeaza prea mult, nici coltarii nu se vor indoi exagerat - pt mers ca in adidasi cu coltarii clasici sunt niste fiare de legatura mai elastice, vandute separat ... ma rog, alta discutie.

Inca un plus in favoarea primului model: poti oricand sa ii imbunatatesti, repari, schimbi piese la ei, facute de producator - Simond este o firma buna, nu un fel de Austrialpin Carpati.org , si ofera piese de schimb pt produsele sale (am 3 pioleti, anii 2000, scosi partial din fabricatie, dar inca mai gasesc lame pt ei - Piranha si Naja) ... nu am acum un link fix pt piese Simond, insa iti prezint unul pt piesele altor marci: https://www.barrabes.com/piolets-crampones/crampones-accesorios-crampones/dep-4500205
00-d

Cand alegi sa iti cumperi coltarii, mergi cu Bocancii la magazin si vezi cat de bine se potrivesc ghetele in cupele coltarilor, si dupa ce i-ai cumparat, mers cu ei o tura-doua usurele, si te-ai obisnuti cat de cat, sa le mai scurtezi chinga de lagatura, daca este prea mare - cred ca lungimea ei mai mult incurca, decat ofera siguranta - sa pastrezi cat sa mai faci un nod in fata, dar sa nu atarne prea mult in caz ca se desface nodul de siguranta si sa calci pe chinga cu celalalt picior.

Si sa nu uiti, la mers lung si mai ales solicitant, sa verifici din cand in cand cat de stransa se pastreaza legatura.

Sper ca ti-am fost de ajutor,
Stefan.

Miercuri, 19 decembrie 2018 - 10:49

vjs
vjs

@macaz2006 fiecare echipament are utilitatea lui. Colțarii sunt una (si aia de tot felul), pisicutele astea sunt altceva. In functie de teren, antrenament samd fiecare piesa e buna pt. ceva specific. Si pana la urma folosesti orice ai la indemana si iti permiti pt. a avea aderenta cu terenul (respectand niste limite).

Miercuri, 19 decembrie 2018 - 09:33

macaz2006
macaz2006
Caraba

Cumpara-ti, daca vrei sa arunci banii. Aia nu sunt coltari de luat in seama pentru trekking.
Vezi ca are de vanzare Laurentiu Anghel o pereche de CT Nupse la 200 lei, in stare foarte buna. Il gasesti pe fb

Miercuri, 19 decembrie 2018 - 08:17

gabi84
gabi84
Caraba

Sunt stabile pe zăpadă înghețată? Sau pe pământ înghețat?

Marți, 18 decembrie 2018 - 21:15

vjs
vjs

Am eu doua perechi. Ti le imprumut daca esti curios si din Bucuresti. Sunt bune pt. nimic tehnic sau glod, iarba uda.

Marți, 18 decembrie 2018 - 19:46

gabi84
gabi84
Caraba

Evident bani de alte ghete și de colțari nu am...😞Asa ca va mai întreb dacă a folosit cineva "maimuțe"! Vedeți link-ul de mai jos! Totusi ghetele Lowa sunt destul de rigide!
Va mulțumesc tuturor pentru sfaturi!

https://www.mormota.ro/nortec-crampon-alp.html

Marți, 18 decembrie 2018 - 19:37

vjs
vjs

Salut, pt. chestii mai usoare, testati de mine si de ejs (dar in alta gama de pret) recomand si

https://www.decathlon.ro/coltari-neve-pro-id_8334724.html (prindere mecanica, dar pot fi adaptati si la semi-).

Sunt mai usori, se tocesc mai repede daca prinzi mixt, au mai putini colti, dar pe zapada si in munti gen Ciucas merg ca untul pe paine prajita.

Noi i-am gasit la reducere acum ceva timp.

In rest aia Caiman sunt cum s-a discutat deja. Cam tot ce gasesti de la Simond are un raport calitate pret optim.
Mesaj modificat de autor!

Marți, 18 decembrie 2018 - 14:31

mad
mad
Caraba

Iar unul din motivele la care se refera Andrei e ca poti rupe tija din cauza flexarii talpii. Am vazut-o live, nu-i placut. Spor la cumparaturi!

Marți, 18 decembrie 2018 - 10:57

baumwolle
baumwolle
(admin)

Sunt în regulă, îi poți lua cu îndredere. Ai grijă că bocancii e posibil să nu fie suficient de rigizi cât să permită mersul prelungit pe colții frontali; evită zonele foarte abrupte, unde e necesară această tehnică.

Marți, 18 decembrie 2018 - 09:32

macaz2006
macaz2006
Caraba

Gabi, am studiat la raft coltarii de la Simond si par ca au tot ce le trebuie pentru parcurgerea oricarui traseu de trekking din Romania, inclusiv Creasta Pietrei Craiului. Nu sunt fier chior, iar Simond ne-a obijnuit cu un munim de calitate.
Mesaj modificat de autor!

Marți, 18 decembrie 2018 - 08:28

gabi84
gabi84
Caraba

Bună ziua
Am nevoie de o pereche de colțari la un buget redus! Menționez ca nu voi face creasta Pietrei Craiului pe timp de iarna ci munți mai lini, gen Ciucas, Baiului, doar drumeție, nu alpinism! Folosește cineva asa ceva? O părere?Ghetele cu care merg sunt Lowa Treker 1.
Va mulțumesc!

https://www.decathlon.ro/coltari-caiman-2-legaturi--id_8212786.html

Marți, 18 decembrie 2018 - 07:30

Afisari: 1,503

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0464 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org