Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Vitos
Muntii Hasmas
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Alpinism Alpinism in Cluj (18)

tividan
tividan
Busola

Pai mergi in Tureni/Turzii intr-o zi de sambata/duminica si sigur vei gasi pe cineva care sa-ti puna la dispozitie echipament si sa vrea sa te invete. Duminica aceasta am fost in cheile Turzii si erau cativa incepatori si cu instructor... dar posibil ca costa ceva.

Marți, 3 iulie 2012 - 17:15

andradak
andradak

Buna! As avea nevoie de cineva sa ma invete alpinism, si nu doar sa imi ofere cursuri de incepator si notiuni de baza. M-ar interesa si iesirile in diferite locatii.

Marți, 3 iulie 2012 - 14:45

tividan
tividan
Busola

Pentru goaga: multumim de informatii. Chiar sunt utile.

Luni, 17 septembrie 2007 - 09:09

goaga
goaga

La Cluj exista C.A.R. filiala Cluj. Daca dl.Dinu Mititeanu nu este un model atunci cine?

Eu propun sa nu apleci urechea la toti neavenitii si sa te apuci de o treaba serioasa. Cam ciudata propunere sa mergi in Cheile Turzii si sa te cateri asa cu oricine. Alpinismul este o chestiune ce tine de tehnica ce trebuie insusita serios ca altfel sa intimpla accidente cu consecinte grave. Nu te lua dupa toti lautarii.

In C.A.R. sunt alpinisti de marca fosti campioni nationali, antrenori si o sa-ti dau cateva nume: Mihai Pupeza, Dan Vasilescu-fost antrenor Universitatea Buc., Emil Coliban si multi altii pe care nu ii mai amintesc. Cauta la Cluj Clubul de Cicloturism a lui Radu Mititeanu, fiul lui Dinu Mititeanu si vei invata multe .

Adrese: Radu Mititeanu-str.Septimiu Albini, nr.133, E=mailCarpati.orgfice@ccn.ro, Tel.0744576836 sau

C.A.R.-Cluj,b-dul Eroilor, nr.40, http//carcluj.go.ro

Duminică, 16 septembrie 2007 - 12:03

catalina_curly
catalina_cur..

Imi place ca la discutia asta ,lupul moralist era chiar baiatul care acum e vazut cel mai prost pe site*ul asta !!!
Trist!!!!
As avea si eu multe de spus , insa ma abtin , nu am decat 3 ani de munte in spate , si dupa cum se vede ca si incepator nu e bine sa iti dai cu parerea!
Ideea e : Daca vrei munte , faci munte!!!!Si cu club , si fara , se poate numai sa vrei!!!!!!!!!!!!!

Sâmbătă, 15 septembrie 2007 - 16:29

immortalzeg
immortalzeg

vali as putea sa te ajut cu notiuni elementare si eventual sa dam o tura la panou in buc
poate chiar pe munte.... vedem ce si cum,,, as fi bucuros sa te ajut

Joi, 16 august 2007 - 12:24

alexandraf
alexandraf

aaa, super . Atunci poate ma anuntati si pe mine Carpati.org

Joi, 16 august 2007 - 10:25

tividan
tividan
Busola

Fa cautari pe situ: http://www.roclimbing.net/
cred ca vei gasi destule informatzii Carpati.org

Miercuri, 15 august 2007 - 22:05

vali_gorea
vali_gorea

Sunt din Bucuresti. Am mers si ,merg pe vai si brane accesibile; nu stiu nimic despre escalada, echipament, folosirea corzii, etc.
Vreau ajutor...pentru urmatorul nivel.

Miercuri, 15 august 2007 - 21:55

tividan
tividan
Busola

In Cluj gasesti si panou de catzarat super fain. Pe Ion Creanga nr.2 Vis-a-vis de intrarea la spitalul de oncologie. Acolo nu prea potzi sa mergi singura dar sigur vei gasi lume klumea care sa te invetze sa catzeri. Cel putzin acolo am invatzat si eu baza. De luna viitoare cum incep maririle pt facuta ne strangem gasca si o sa mergem destul de regulatCarpati.org

Miercuri, 15 august 2007 - 21:53

alexandraf
alexandraf

Salut . Mersi mult pt informati si pentru sinceritate. Ma bucur ca atunci cand se sa ivi ocazia, voi avea pe cine contacta si intreba lucruri pe care inca nu le stiu Carpati.org. Da, probabil voi incarca si la un club, sa vad cum este, dar in final va trebui sa cunosc oameni "de baza" si care sa ma incred.

Miercuri, 15 august 2007 - 21:20

macaleandra
macaleandra

in cluj exista doua filiale car si anume car cluj si car cluj universitar, nu l-am ridicat in slavi am precizat ca sunt foarte multumita iar omul care m-a initiat pe mine in catarat are in spate nu 25 ani de munte ci 40
din pacate au fost cam singurii oameni de prin cluj cu ajutorul carora am reusit si eu sa 'cuceresc' sau poate am avut doar ghinion in cautarea mea....
in definitiv alegerea ii apartine alexandrei eu mi-am exprimat doar entuziasmul de invatacel
si da nu ma catar de prea mult timp insa ma mandresc cu performanta mea infima Carpati.org

Miercuri, 15 august 2007 - 19:59

immortalzeg
immortalzeg

as avea o intrebare, de cat timp esti in clubul alpin roman(simpatizant) si de cat timp cateri .... ? din punctul meu de vedere ca sa poti sa comentezi si sa dai sfaturi eu cred ca ar trebuii sa ai o anumita experienta..... eu trecand prin ce ati trecut voi(referire la inceput) si stiu ce se intampla si prin c.a.r....... am prieteni pe acolo.... daca domnisoara vrea sa invete sa catere fara a depinde de un club ,...eu o pot pune in legatura cu niste oameni care catara de vreo 25 de ani sa invete ceea ce este elementar....eu acum nefiind in cj ca locuiesc in bucuresti... experienta mea in catarare imi spune ca inveti multe lucruri de la un om cu 25 de ani in spate de stanca,,,, eu am numai 15 ani de stanca .... in cluburi sunt tot felul de probleme de organizare si asa mai departe.. iti spun ce fad cluburile din cj,,,,,, ca am fost in chei de 7 ori anul acesta venind din bucuresti nu am putut sa merg in fiecare weekend,,,, si am vazut care este comportamentul cu noii veniti,,, asa ca ar trebuii sa asteptam un raspuns din partea domnisoarei... daca tu vrei sa et contrazici cu mine aici nu ai de cat dar eu iti spun ca nu este frumos,,,,, daca vrei vb. mai detaliat pe personal ca asa este frumos..... cluburile si inconstientii din ele omoara oameni si asta o pun aici pentru a avertiza incepatorii... mnu va bazati niciodata prea mult pe cineva ca stie ce face ca a gresii este omeneste chiar si pentru oameni cu o vasta experienta... iar daca vreti altceva decat sa invatati pe cineva sa catere sau tainele muntelui......sunteti patetici
acum nu ma refer la nimeni .... dar aveti grija ca si voi ati fost incepatori la fel cum si eu am fost si nu si-a batut joc nimeni de mine....... sa nu-mi spuna mie ca i c.a.r. cluj lucrurile sunt roz ca eu nu inghit asta ..... aveti grija de voi
pt. ca unul ca si x si y va duce in fagaras si va porenste o avalansa ca si cum ar face parte din club
si astia sunt din cj
x si y
cred ca se stie despre cine vb

Miercuri, 15 august 2007 - 19:02

macaleandra
macaleandra

mai sunt vreo 3 cluburi prin cluj pe langa cele mentionate de tine; apropo de hai in turzii ca te ajuta oricine-nu m-as baza pe asta, eu am cautat o groaza de vreme oameni cu care sa merg pe munte si sa merg la modul serios si profesionist, pe vremea aia nu stiam de carpati si chiar si asa.... sunt foarte multumita de 'ghidul' meu-un om cu o vasta eperienta si pentru care primeaza siguranta celorlalti

din pacate in articol ai dreptate, nici breasla alpinistilor si montagniarzilor nu e lipsita de uscaturi

vorbesc de c.a.r universitar.

Miercuri, 15 august 2007 - 18:41

immortalzeg
immortalzeg

in cj exista clubul atta(cluj), iar i turda atta(turda) si pajura. dar sa stii ca nu este neaparat sa te inscrii in cluburi montane pt. a invata sa cateri.

poti sa mergi in cheile turzii sa rogi pe cineva sa te invete nodurile si notiunile elementare.. eventual sa cateri cateva manse scurte ca sa iti fie vazuta mobilitatea. ..si apoi poti sa cateri cu un incepator la fel ca tine..... si de aici poti sa progresezi.. asa am inceput si eu

in cheile turzii ai trasee:usoare,medii si grele pt. toate categoriile de cataratori
stanca uscata , vreme buna si prima lectie este..... intodeauna trebuie sa ai trei puncte de sprijin... ai grija ....

si totul despre munte o sa inveti cu timpul punand in practica, nu asa cum a spus pritenul nostru si asta inveti in ani buni de zile ...... intr-un club este multa mancatorie de..... crede-ma ca stiu ce vb.... citeste articolul pus de mine si o sa-ti dai seama despre ce vb.....

Miercuri, 15 august 2007 - 17:31

macaleandra
macaleandra

eu sunt simpatizant al unui astfel de club si viitor membru, se organizeaza destul de multe iesiri in grup si foarte multe in grupulete;
si eu aici am invatat tehnici de catarare si cam tot ceea ce stiu despre munte, iar ca mentor ai avea un om exceptional
daca esti interesata mail me
toate bune

Marți, 14 august 2007 - 21:07

mariananghel
mariananghel..
Caraba

In Cluj exista cel putin doua cluburi de alpinism, unde se face si catarare - printre altele.
Un search pe google si dai de ele!

Joi, 19 iulie 2007 - 23:36

alexandraf
alexandraf

Salut, imi doresc de foarte mult timp sa ma inscriu in vre-un club sau geva de genul acesta unde sa invat catarare. Sunt o impatimita a muntelui, insa de unde sunt eu nu am avut posibilitatea de a invata tehnici de catarare. Daca stie cineva, sa imi spuna daca exista asa ceva prin Cluj. Vreau sa aflu cat mai multe. Mersi mult

Joi, 19 iulie 2007 - 15:56

Afisari: 5,124

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9073 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org