Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Octombrie 2023
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Online

Vremea
Varful Grindusu
Muntii Tarcau

2% pentru MUNTE si AMC

Din anul 2008, Asociația Montană Carpați (detalii) reunește iubitori ai muntelui și ai naturii în general, care încearcă sa dea o mână de ajutor comunității montane din România.

Această asociație a luat naștere datorită comunității formate pe portalul carpati.org, care în 9 ani a însemnat:
- Peste 2.000 de știri și jurnale, peste 400 de articole
- Peste 45.000 de fotografii
- Peste 30.000 de mesaje pe forum
- Peste 1.000 de tranzacții la bursă
- Peste 900 de ture
toate publicate de aproximativ 27.500 de membri înregistrați din anul 2004.

Astfel, până în acest moment, cei aproximativ 45 de membri ai AMC (care sunt, în același timp, și membri carpati.org) din întreaga Românie – Brăila, București, Câmpina, Cluj-Napoca, Focșani, Galați, Ploiești, Sibiu, Ștei, Târgu Mureș, Târnăveni, Timișoara și Tulcea – au desfășurat, împreună cu alte câteva sute de voluntari și colaboratori, aproape 60 de activități cu specific montan, ecologic, educațional, cultural sau social:

- Remarcarea unor trasee și organizarea unor tabere de remarcare (în munții Bucegi, Buzăului - Podu Calului și Penteleu, Călimani, Făgărașului, Iezer-Păpușa, Leaota, Lotrului, Vrancei);

- Recondiționarea unor adăposturi montane (refugiile Călțun/Toma Boerescu și Viștea Mare din munții Făgărașului, refugiul Diana din masivul Piatra Craiului), a unor izvoare (în munții Măcin) și podețe (în masivul Iezer-Păpușa);

- Activități de educație montană pentru elevi și preșcolari (prezentări și instruiri în grădinițe, școli, licee și colegii din București, Galați, Târgu Mureș, Târnăveni - jud. Mureș și Zărnești - jud. Brașov);

- Ture de inițiere (cu elevi din Târnăveni - jud. Mureș și din Zărnești - jud. Brașov);

- Ateliere pentru începători, susținute de către ghizi/instructori autorizați sau salvatori montani (drumeție de vară, escaladă, drumeție de iarnă, alpinism hivernal, schi alpin, schi de tură, noțiuni de nivologie, acordarea primului ajutor);

- O acțiune umanitară pentru locuitorii satelor înzăpezite din jud. Buzău;

- O acțiune de protest public împotriva distrugerilor ireversibile din Carpații României (defrișări, construirea de microhidrocentrale pe râurile montane, creșterea cotelor de vânătoare);

- Concursuri de fotografie.

Partenerii noștri sunt Serviciile Publice Salvamont și administrațiile ariilor protejate din zonele unde desfășurăm activități, diferite cluburi și asociații montane precum și instituțiile de învățământ în care se susțin prezentări.

Descrierile și fotografiile aferente acestor acțiuni se regăsesc aici.

Dorim ca, în anul 2013, să continuăm aceste proiecte, în cat mai multe masive din Carpati, și să ne implicăm și în alte tipuri de acțiuni. Una dintre modalitățile cele mai ușoare de a susține aceste proiecte este direcționarea către Asociație a 2% din impozitul anual, deoarece activitățile sunt finanțate exclusiv din cotizațiile membrilor, din donații si sponsorizări.


CE ÎNSEAMNĂ 2%?
 • Sistemul 2%, prevăzut de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice să direcționeze 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (ONG).

 • 2% este un sistem prin care cetățenii au posibilitatea de a hotărî în mod direct ce se întâmplă cu o parte a impozitului datorat statului.

 • Dacă nu direcționați acești 2% către un ONG, procentul respectiv rămâne în bugetul statului.

 • Redirecționarea sumei se face anual (dacă ați completat o astfel de declarație în anii precedenți și doriți să susțineți aceeași entitate, trebuie să completați din nou declarația).

 • Direcționarea nu presupune costuri/eforturi suplimentare, în afară de completarea datelor de mai jos în declarațiile de venit.

 • Pe declarații nu trebuie indicată suma echivalentă cu 2% din impozit, deoarece aceasta va fi calculată direct de către organele fiscale, pe baza fișei fiscale venite de la angajator.

 • Direcționarea sumei echivalente cu 2% din impozit este anonimă, ceea ce înseamnă că trezoreria nu are dreptul de a face public numele contribuabilului atunci când transferă suma în cont (se presupune că se pot face calcule inverse, pentru a afla salariul persoanei respective).

 • Aceste declarații nu pot fi folosite pentru a extrage sume de bani din contul contribuabililor - nu veți plăti nimic dacă urmați această procedură.

 • Data până la care trebuie depuse/trimise formularele este 25 mai 2013.


CUM SE PROCEDEAZĂ?

 • Dacă aveți venituri din SALARII: - tipăriți și completați declarația 230 (clic pentru a descărca) - NU trebuie sa completați nicio sumă, deoarece suma corespunzătoare a 2% va fi calculată de către organele fiscale. Se completează secțiunea I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și se semnează în partea de jos a declarației (SEMNĂTURĂ CONTRIBUABIL). Instrucțiuni detaliate de completare găsiți aici (clic).

 • Dacă aveți venituri din ALTE SURSE (activități independente precum venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală; cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile; transferul titlurilor de valoare etc.): - tipăriți și completați declarația 200 (clic pentru a descărca) - NU trebuie sa completați nicio sumă, deoarece suma corespunzătoare a 2% va fi calculată de către organele fiscale. Se completează secțiunile I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, II. DATE PRIVIND VENITURILE REALIZATE, PE SURSE ȘI CATEGORII DE VENIT și se semnează în partea de jos a celei de-a doua pagini (SEMNĂTURĂ CONTRIBUABIL). Anexa se completează dacă aveți mai multe astfel de surse de venit. Instrucțiuni detaliate de completare găsiți aici (clic).

 • Declarația se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la contribuabil.

 • Declarația poate fi depusă personal la registratura organului fiscal de domiciliu (Administrația Finanțelor Publice a sectorului/localității pe raza căreia aveți domiciliul) sau transmisă prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Data depunerii declarației este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poștă.

 • De asemenea, o puteți înmâna/transmite unui reprezentant al AMC, care o va depune la Administrația Finanțelor Publice în numele vostru. Persoană de contact: Florin Fratu, str. Nicolae Titulescu nr. 10, bl. 20, sc. A, ap. 31, sector 1, București 011141, e-mail florin.fratu@carpati.org


Pentru mai multe detalii, accesați www.anaf.ro și www.doilasuta.ro.
Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi!
Asociația Montană Carpați

Luni, 28 ianuarie 2013
Afisari: 5,271 


Comentariile membrilor (8)

dinac
dinac
Coarda
 
1
Completat! SuccesCarpati.org!


Luni, 4 februarie 2013 - 18:09  

tudor_sid
tudor_sid
(admin)

 
2
Dacă e 2 la sută pentru munte atunci e 2 la sută pentru AMC!


Joi, 14 februarie 2013 - 19:45  

senty
senty
(admin)

 
3
Ma bucur ca cei 2% livrati pana acum s-au cheltuit cu folos, in special pe remarcari si refaceri de refugii! Anul acesta daca voi fi liber... voi participa cu placere la actiunile din Fagaras.


Joi, 14 februarie 2013 - 21:10  

georu
georu

 
4
In articol, la Cum se procedeaza, fisierul .PDF cu declaratia 230 (pentru cei cu venituri din SALARII) este precompletat cu anul 2012.
Spor in actitvitate si pe 2013!


Miercuri, 13 martie 2013 - 13:13  

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
5
Păi este completat pe 2012 pentru că redirecționarea se face din impozitul din anul trecut, acum, în primul trimestru al anului când se fac calculele fiscale pentru anul precedent în toate companiile.

Nu? Carpati.org


Miercuri, 13 martie 2013 - 13:48  

georu
georu

 
6
Lamurit. Multzam!


Miercuri, 13 martie 2013 - 14:24  

puiu_liviu
puiu_liviu

 
7
Completat!Mult succes!


Luni, 8 aprilie 2013 - 13:21  

pandora
pandora

 
8
done Carpati.org cheltuiti intelept!


Marți, 7 mai 2013 - 21:07  


 
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un comentariu

 
0,0446 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org