Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iulie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

August 2024
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Online

Vremea
Varful Pietros
Muntii Rodnei

Regulament carpati.org

PREZENTARE – CARPATI.ORG

SECȚIUNI – CARPATI.ORG
1. Înregistrare
2. Conturile de utilizator
3. Rank
4. Meniul personal
5. Membri, colaboratori, administratori
6. Postări
7. Ghid
8. Galerie
9. Forum
10. Bursă
11. Ture
12. Culturale
13. Utile
14. Asociația Montană Carpați
15. Întâlnirea carpati.org
16. Calendar


REGULAMENT GENERAL – CARPATI.ORG
1. Caracterul public
2. Limba și limbajul scris
3. Postările și comentariile
4. Parteneriate
5. Acuratețea informațiilor
6. Utilizarea informațiilor
7. Erori și întreruperi
8. Site-uri web ale unor terți
9. Garanție
10. Caracterul nul
11. La finalPREZENTARE – CARPATI.ORG

Portalul carpati.org a fost creat în anul 2004 de către câțiva iubitori ai muntelui, pentru a pune bazele unei comunități montane. Un scurt istoric poate fi citit aici:
http://www.carpati.org/stire/zece.../4251/

Scopul portalului carpati.org este de informare, educare și de împărtășire a experiențelor. Dacă doriți să faceți parte din această comunitate, vă rugăm să parcurgeți cu atenție prezentul regulament, pentru a evita orice fel de situație sau discuție neplăcută.

Utilizarea carpati.org presupune acceptarea acestui regulament.

Ne rezervăm dreptul de a modifica regulamentul în orice moment. Modificările se efectuează la inițiativa administratorilor sau la sugestia membrilor ori de câte ori este considerat necesar. Noul regulament, conținând modificările acceptate, intră în vigoare imediat după publicarea acestuia.

Nu dorim să limităm participarea prin regulament, însă nu uitați că acest site este o proprietate, pe care administratorii o pot gestiona așa cum considera de cuviință. Dorim ca membrii comunității să respecte regulile și să îi respecte pe toți ceilalți membri carpati.org. Dacă vreun principiu cuprins în regulament nu coincide cu un principiu de-al vostru, vă rugăm să nu mai vizitați acest site sau să-l vizitați fără a vă crea un cont.

Ne rezervăm dreptul de a anula imediat posibilitatea unui membru de a utiliza portalul (pe termen limitat sau nelimitat), dacă vom considera că acel membru a încălcat regulamentul sau a dat dovadă de un comportament considerat inacceptabil. Astfel, nu vă ștergeți propriile postări – încercați să părăsiți decent comunitatea, pentru ca membrii acesteia să-și aducă aminte cu plăcere de voi și de activitatea voastră.

Dreptul unui membru de a utiliza portalul poate fi anulat fie prin inactivarea contului (caz în care toate postările respectivului membru dispar), fie prin acumularea unui număr de 3 avertismente (caz în care postările rămân active, însă membrul respectiv nu mai poate accesa contul). Avertismentele se dau de către administratorii portalului și, în funcție de gravitate, se pot acorda simultan mai multe avertismente pentru aceeași abatere.

După acordarea primului avertisment, accesul la contul respectiv va fi restricționat pentru o perioadă de 15 zile. După acordarea celui de-al doilea avertisment, accesul la contul respectiv va fi restricționat pentru o perioadă de 30 zile. După acordarea celui de-al treilea avertisment, accesul la contul respectiv va fi restricționat definitiv. În cazul în care considerați că avertismentul a fost acordat din greșeală sau fără motiv, puteți solicita anularea acestuia printr-un mesaj la adresa de contact.

Dacă, după primirea unui avertisment, o persoană nu mai are nicio abatere în decursul unei perioade mari de timp, administratorii pot hotărî prescrierea acestuia.

Toate secțiunile portalului se supun acestui regulament. Pentru unele dintre acestea (postări, fotografii, filme, ture de inițiere) există și reguli specifice, pe care le vom indica mai jos prin legături către regulamentele individuale.SECȚIUNI – CARPATI.ORG


1. Înregistrare
Este permisă doar înregistrarea persoanelor fizice (chiar dacă reprezentați o firmă, o cabană etc. - aspect ce poate fi detaliat la profil).

Pentru a vă înregistra, vă rugăm să urmați pașii următori:

1. Accesați pagina:
http://www.carpati.org/inregistrare/

2. Citiți regulamentul și apoi completați toate câmpurile din partea de jos a paginii – nume de utilizator, nume (numele de familie), prenume (numele de botez), oraș, parolă. De asemenea, aveți nevoie de o adresă de e-mail valabilă.

3. După înregistrare, veți primi un e-mail de confirmare la adresa indicată, cu un link ce trebuie activat. Apoi vă puteți autentifica pe site cu numele de utilizator și parola alese (în caseta "Autentificare securizată" din partea stângă). Autentificarea securizată previne utilizarea neautorizată a informațiilor transferate (datele sunt criptate la server înainte de a fi trimise, astfel încât interceptarea acestora nu este suficientă pentru a avea acces la informațiile respective).

4. Următorul pas este completarea profilului, care este obligatorie! Sunt necesare câteva cuvinte despre voi, pentru ca interlocutorii să știe cu cine discută. Ascunderea identității, necompletarea profilului sau completarea acestuia intr-o manieră necorespunzătoare este o dovadă a lipsei de bun simț față de interlocutori, nu de timiditate sau lipsă a timpului. Nu este obligatoriu să înscrieți o fotografie la profil, însă este de preferat. De asemenea, în cazul înscrierii unei fotografii, preferăm ca aceasta să nu reprezinte o floare, un gândăcel sau o pădure. Pentru completarea profilului accesați rubrica ADMINISTRARE, secțiunea "profilul meu".

5. Toate profilurile (atât cele noi, cât și cele vechi, modificate) sunt supuse validării administratorilor. Până la validare, contul este activ, însă poate fi utilizat doar pentru completarea profilului.

ATENȚIE! Prin faptul că vă creați un cont, sunteți implicit de acord să faceți publice anumite date personale (numai numele, prenumele și orașul vor fi afișate, adresa de e-mail fiind confidențială).

Prin crearea unui cont vă dați acceptul ca toate datele aferente contului să poată fi accesate de către administratori, în scopul administrării optime a portalului. Nu vom pune la dispoziție aceste date unor terți, decât dacă acestea sunt solicitate de către autoritățile competente, în vederea soluționării unor probleme juridice.

Ne rezervăm dreptul de a face cunoscute informații cu sau fără caracter personal, despre care credem că sunt adecvate sau necesare pentru a pune în aplicare prezentul regulament, pentru luarea măsurilor proprii de siguranță împotriva răspunderii, pentru a investiga sau a ne apăra în fața cererilor sau pretențiilor terților, pentru susținerea investigațiilor legale ale statului, pentru protejarea siguranței sau integrității portalului, pentru protejarea drepturilor, proprietăților sau siguranței personale a utilizatorilor sau a altor persoane.

Nu vă dați drept o altă persoană! Furtul de identitate se pedepsește conform legilor în vigoare.


2. Conturile de utilizator
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator. Este interzisă înregistrarea aceleiași persoane sub alt nume de utilizator. Dacă ați uitat parolă, o puteți recupera cu ajutorul funcției "recuperare parolă". În ultimă instanță, puteți apela la un administrator.

Există membri ale căror conturi sunt utilizate de către 2 persoane (soț/soție, prieten/prietenă). Acest lucru este permis, cu mențiunea ca postarea respectivă să fie semnată, pentru a se cunoaște interlocutorul.

Numele de utilizator NU poate fi modificat. Dacă nu doriți să mai activați cu numele de utilizator existent, profilul aferent contului poate fi blocat (nu veți mai avea acces la cont, profilul va fi inactiv, însă postările publicate vor rămâne pe site - dacă doriți acest lucru), urmând să vă creați un cont nou. Datele cu caracter personal aferente vechiului cont (nume, oraș, descriere) nu vor mai fi vizibile. Vă rugăm să rețineți că nu puteți transfera nicio postare dintr-un cont într-altul!

Această procedură este valabilă și în cazul în care accesul la cont vă este restricționat de către administratori, ca urmare a încălcării regulamentului (nu veți mai avea acces la cont, profilul va fi inactiv, însă postările publicate vor rămâne pe site - dacă doriți acest lucru). Datele cu caracter personal aferente contului (nume, oraș, descriere) nu vor mai fi vizibile.

Dacă nu mai doriți să activați deloc pe site, indiferent de motiv, aveți posibilitatea de a vă șterge singuri toate postările publicate pe site (știri, articole, jurnale, fotografii, topicuri pe forum, anunțuri la bursă) și de a vă inactiva singuri profilul, prin necompletarea câmpurilor din profil. De asemenea, puteți solicita inactivarea profilului unui administrator care se ocupă de secțiunea "Membri profiluri". Datele cu caracter personal aferente contului (nume, oraș, descriere) nu vor mai fi vizibile.

ATENȚIE! Pe carpati.org nu există posibilitatea ștergerii definitive a contului, ci doar inactivarea acestuia! Postările publicate (știri, articole, jurnale, fotografii, topicuri pe forum, anunțuri la bursă) le puteți șterge singuri, însă nu și comentariile, pentru a nu trunchia eventualele discuții la care ați participat pe site. În urma inactivării profilului, datele cu caracter personal aferente contului (nume, oraș, descriere) nu vor mai fi vizibile.

Pentru orice probleme privind contul puteți folosi adresa de contact.


3. Rank
Toți membrii au un rank, ce exprimă activitatea desfășurată pe site de-a lungul timpului. Astfel, toate conturile utilizatorilor care nu sunt active în niciun domeniu (rank =0) timp de o lună de la înregistrare vor fi șterse automat, deoarece considerăm că o comunitate se compune din membri, nu din conturi.

Pentru detalii, citiți cu atenție:
http://www.carpati.org/rank/


4. Meniul personal
Meniul personal al fiecărui membru se află în partea stângă a paginii și poate fi vizualizat numai după autentificare. Acesta este împărțit pe categorii: Mesaje, Postări, Altele, Galerie foto, Galerie video, Favorite, Cântece, Administrare.

Mesaje: Puteți trimite mesaje altor membri carpati.org sau primi mesaje de la alți membri. Nu se poate trimite un mesaj către mai mulți utilizatori simultan.
Postări: Puteți adăuga știri, articole, jurnale sau culturale pe site. De asemenea, aveți opțiunea de a le modifica/șterge pe cele înscrise deja.
Altele: Puteți vizualiza/modifica/șterge anunțurile la bursă, turele sau toponimele înscrise.
Galerie foto: Puteți adăuga albume și fotografii. De asemenea, aveți opțiunea de a le modifica/șterge pe cele înscrise deja.
Galerie video: Puteți adăuga filme. De asemenea, aveți opțiunea de a le modifica/șterge pe cele înscrise deja.
Favorite: Puteți adăuga anumite pagini ale portalului în această rubrică, pentru a le găsi mai ușor la o căutare ulterioară (se adăuga apăsând pe iconița în formă de stea din partea dreapta sus a paginii). De asemenea, aveți opțiunea de a le șterge pe cele înscrise deja.
Cântece: Puteți crea un playlist, care poate fi modificat oricând.
Administrare: Puteți crea/modifica profilul și vă puteți modifica datele personale, în afara adresei de e-mail. Vă rugăm să ne scrieți pentru modificarea adresei de e-mail! De asemenea, puteți opta să nu mai primiți e-mail-uri atunci când se adaugă comentarii la o postare proprie.


5. Membri, colaboratori, administratori
Membrii sunt utilizatorii cu un cont valabil, care înscriu texte, fotografii, comentarii etc., lansează subiecte de discuție pe Forum, care comentează postările / notează fotografiile altor membri. De asemenea, membrii recomandă modificări de format/conținut privind secțiunile portalului.

Colaboratorii sunt acei membri care contribuie permanent la dezvoltarea portalului, cu diverse informații, fiind desemnați de către administratorii carpati.org în urma activității desfășurate.

Administratorii sunt cei care șterg texte/comentarii înscrise, aprobă fotografii/filme, avertizează și sancționează membrii care nu respectă regulamentul și interzic anumitor membri accesul pe site. Fiecare administrator are în sarcină una sau mai multe secțiuni.

Înainte de a contacta un administrator prin mesageria privată, vă rugăm să verificați dacă acesta este responsabil de secțiunea pentru care solicitați ajutor. Nu scrieți același mesaj mai multor administratori; este de ajuns să scrieți unuia și veți primi un răspuns în măsura timpului disponibil.

Orice membru poate deveni administrator sau colaborator dacă se remarcă în mod pozitiv, iar implicarea sa pe site este semnificativă.

Ne-au mai ajutat sunt acei membri care au contribuit la dezvoltarea portalului, în calitate de colaboratori sau administratori.

In memoriam este o rubrică dedicată acelor membri carpati.org care din păcate nu se mai află printre noi.

Pentru lista membrilor, colaboratorilor, administratorilor, accesați:
http://www.carpati.org/membri/1/
http://www.carpati.org/colaboratori/1/
http://www.carpati.org/administratori/1/
http://www.carpati.org/ne_au_mai_ajutat/1/
http://www.carpati.org/în_memoriam/1/


6. Postări
Există 4 categorii de postări: De actualitate, Știri, Articole, Jurnale. Prima categorie este rezervată administratorilor, care postează noutăți cu privire la portal, la întâlnirile carpati.org sau orice informație de interes. Restul categoriilor sunt deschise tuturor membrilor.

Pentru a putea înscrie o știre, un articol sau un jurnal pe site-ul carpati.org, aveți nevoie de un cont de utilizator; detalii aici.

Toate postările trebuie să se încadreze în aria de cuprindere a acestui portal – muntele și natura. Se admit excepții în cazul unor subiecte de interes pentru membrii portalului, însă nu sunt permise postările, comentariile, discuțiile pe teme etnice, religioase, politice etc. Textele adăugate trebuie să fie încadrate cât mai bine în categoria corespunzătoare.

Pentru a evita unele situații neplăcute, știrile, articolele și jurnalele publicate de către membrii noi (cont activ de până la o lună) trebuie aprobate de administratori înainte de a fi afișate pe site.

DE ACTUALITATE
Noutăți înscrise de către administratori privind modificări aduse portalului carpati.org sau organizarea unor evenimente/activități cu specific montan.

ȘTIRE
Veste, informație, noutate cu specific montan, de interes public.
- Dacă știrea este preluată, trebuie specificată sursa/sursele și, după caz, inserat link-ul către site-ul respectiv. Știrea trebuie să conțină cel puțin un scurt rezumat. Nu se admit doar link-uri!
- Vă rugăm verificați dacă știrea nu a fost deja publicată!
- Știrea trebuie să fie exactă, obiectivă și imparțială, pe cât posibil fără comentarii, observații sau aprecieri din partea autorului.
- Vă rugăm să prelucrați știrile "de senzație" care conțin expresii de tipul "prăpăstii adânci", "tragedie și groază în munți", "iadul alb", "alertă maximă, "dușman aprig" etc. și să căutați surse cât mai credibile.
- Știrile tip reclamă (în care se solicită bani pentru participarea la diferite activități) necesită avizul echipei de administrare.

ARTICOL
Text elaborat/prelucrat/compilat, care poate conține un punct de vedere personal.
- Articolele sunt rodul unei documentări adecvate din cărți, reviste de specialitate, publicații on-line, enciclopedii, surse credibile.
- Dacă articolul cuprinde secțiuni/paragrafe/fotografii preluate, trebuie specificată sursa acestora.
- Vă rugăm să NU preluați integral texte de pe alt site/blog. Dacă, totuși, articolul are valoare informativă clară și aveți acordul ferm al autorului/autorilor, puteți contacta un administrator pentru a vă anunța intenția (http://www.carpati.org/conditii/#Q26). Publicarea se va face obligatoriu cu menționarea sursei, a autorului/autorilor și specificând că aveți acordul autorului/autorilor.
- Articolele sunt împărțite în 12 categorii: Alpinism și escaladă, Atitudini, Conduita pe munte, Echipament, Ecologie, Fotografie, Istorie, Legislație, Obiective, Personalități, Utile, Altele.

JURNAL
Raport de tură, elaborat pe baza unei experiențe proprii.
- Sunt admise fotografii, însă numai pentru a completa textul - nu invers (nu se admit jurnale compuse numai din fotografii sau filme).
- Un jurnal trebuie să fie un text elaborat, suficient de lung, astfel încât să nu devină o simplă enumerare de pași realizați până la atingerea obiectivului propus. Nu se va aviza stilul de “compunere” rapidă, realizată din câteva paragrafe, ci un text amplu cu valoare informativă, literară și/sau emoțională. De asemenea, fotografiile nu trebuie să aibă o pondere MAI MARE decât textul, pentru că nu este un album foto comentat, ci o povestire completată cu câteva imagini relevante.
- Vă rugăm rețineți că există și membri cu vârsta mai mică de 18 ani! Astfel, nu trebuie popularizate anumite activități sau comportamente care ar putea fi luate drept model și care ar putea produce răni, accidente sau… chiar mai grav!
- Primele informații ale jurnalelor care prezintă trasee de alpinism trebuie să fie informații despre dificultatea traseului, despre abilitățile și echipamentele necesare. Sugestie: Acest jurnal cuprinde descrierea unui traseu de alpinism, destinat numai persoanelor care dețin și cunosc temeinic utilizarea echipamentului specific.

Vă rugăm să citiți cu atenție regulile privind limba și limbajul scris!

Toate postările trebuie să aibă un titlu! Vă rugăm nu folosiți exclusiv MAJUSCULE pentru titlu sau text. De asemenea, nu folosiți funcțiile de bold sau italic pentru întregul text, ci numai pentru a scoate în evidență anumite aspecte.

În cazul în care folosiți citate, este obligatoriu să le indicați (prin ghilimele) și să specificați sursa.

La știri și jurnale, sub titlu există o funcție drop-down, de unde se alege muntele la care se face referire. Dacă nu este vorba despre un anume masiv, se alege "Muntele nu este în listă", iar dacă este vorba despre munți din afara țării, se alege "Munți din afara României".

În oricare dintre cele 4 tipuri de postări se pot insera poze. Vă rugăm să rețineți că toate fotografiile folosite trebuie înscrise în prealabil pe serverul carpati.org! De asemenea, postările nu trebuie să cuprindă o listă de trimiteri către fotografii publicate pe alte site-uri.

Dimensiunea fotografiilor trebuie să fie de cel mult 200 KB.

Există o limită de 50 de fotografii / upload. Dacă doriți să încărcați mai multe fotografii, puteți relua procesul de upload.

Toate fotografiile se redimensionează automat la 700 px.

Toate postările care nu respectă aceste reguli și care nu sunt încadrate corespunzător pot fi inactivate de către administratori.

Pentru solicitări de informații, sfaturi, întrebări, sugestii cu privire la site, probleme tehnice sau orice alt tip de probleme, vă rugăm să folosiți secțiunea FORUM, unde vi se va răspunde, în limita în care este posibil.


7. Ghid
Având în vedere multitudinea de informații cuprinse în această secțiune, precum și complexitatea acestora, ghidul montan se află într-un proces permanent de actualizare. Orice membru al portalului poate contribui la această acțiune prin transmiterea de informații noi sau atragerea atenției asupra unor neconcordanțe.

Ghidul este structurat pe mai multe categorii: Ghid montan (prezentare, acces, climă, floră, faună, hidrografie, rezervații, geologie, alpinism, trasee, cazare), Hărți, Salvamont, Informații utile, Echipament montan, Cluburi montane, Prognoza meteo, Buletin nivo, Lucrări de geografie, Toponime.

Membrii pot înscrie comentarii la trasee și cazare, pot înscrie cluburi montane, lucrări de geografie și toponime (originea numelui unui loc, a unei zone, a unui munte) în baza de date. Categoriile "Informații utile" și "Echipament montan" se compun din articolele înscrise în categoriile "Utile" și "Echipament", adresându-se începătorilor sau celor care caută informații și sfaturi generale privind alegerea echipamentului, pregătirea unei ture, acordarea primului ajutor, comportamentul în zone cu risc de producere a avalanșelor, semnalizarea accidentelor etc.

Informațiile cuprinse în restul categoriilor se introduc din modulul de administrare, putând fi modificate în orice moment.


8. Galerie
În cadrul acestei secțiuni se regăsesc doua galerii: Galeria foto și Galeria video.

Galeria foto cuprinde Concurs foto, Galeria carpati.org, Galeria personală, Cele mai vizitate fotografii, Topul foto lunar, Topul foto carpati.org, Albume.

În Galeria video puteți viziona filmele, împărțite pe mai multe categorii.

Pentru regulament, citiți cu atenție:
http://www.carpati.org/regulament_foto/
http://www.carpati.org/regulament_video/


9. Forum
Secțiunea Forum este împărțită în mai multe categorii: Alpinism, Altele, Asistență tehnică, Asociația Montana Carpați, Cabane/Refugii, Cântece de munte, Echipament montan, Evenimente, Fotografii, Hărți/Documentație, Informații despre munți, Obiecte pierdute / găsite, Povestiri, Speologie, Sugestii și impresii, Trasee/Ture.

Dacă aveți probleme referitoare la utilizarea site-ului, la postarea anumitor texte/fotografii, vă rugăm să deschideți un topic în categoria Asistență tehnică.

Dacă aveți recomandări privind aspectul sau conținutul site-ului, vă rugăm să deschideți un topic în categoria Sugestii și impresii.

Dacă aveți propuneri privind activitățile Asociației Montane Carpați, vă rugăm să deschideți un topic în categoria Asociație.

În meniul principal (meniul verde din partea de sus a paginii) pot fi vizualizate cele mai recente 10 topicuri lansate și cele mai recente 10 mesaje înscrise.

Înainte de a deschide un topic nou, vă rugăm să apelați la funcția de căutare aflată în partea de sus a paginii, pentru că este foarte probabil ca subiectul să mai fi fost discutat! Dacă mai găsiți mesaje cu tema respectivă, citiți-le... s-ar putea să găsiți răspunsul la întrebarea voastră! Nu deschideți un topic nou legat de o temă deja discutată; vă rugăm să adăugați un comentariu la topicul respectiv. În cazul în care a mai fost abordată o temă identică, topicul vă fi închis și, ulterior, inactivat de către administratori.

De asemenea, vă rugăm ca, la deschiderea unui topic, să vă asigurați ca l-ați deschis în categoria corectă. În cazul în care ați deschis topicul intr-o categorie greșită, vă rugăm contactați prin mesageria privată un administrator responsabil cu secțiunea Forum.

Nu se admit topicuri cu nume foarte lungi și fără un mesaj de detaliere sau cu nume formate din numele de utilizator al persoanei respective. Numele topicului trebuie să fie scurt și la obiect (nu se accepta nume precum "am o problema", "help!", "ajutați-mă, vă rog!" etc.), iar mesajul de detaliere trebuie să fie cel care descrie exact informațiile solicitate prin intermediul acestuia.

Oferiți cât mai multe detalii în primul mesaj (cel de detaliere); nu așteptați ca ceilalți utilizatori să vă ceară detalii!

Mesajele care nu au legătură cu topicul deschis vor fi inactivate. Membrii care postează frecvent mesaje care nu au legătură cu subiectul discutat pot fi avertizați de către administratori. Pentru astfel de discuții, vă rugăm să folosiți mesageria privată sau să deschideți un topic separat, dacă este necesar.

Dacă mesajul pe care doriți să-l postați în Forum cuprinde mai multe idei redactate în paragrafe, vă rugăm să le despărțiți prin câte un rând, folosind tasta enter, mesajul fiind astfel mai ușor de citit. Știm că nu suntem cu toții profesori de limba română, dar ne dorim mesaje clare și concise, utile tuturor!

Vă rugăm să citiți punctul 2. Limba și limbajul scris din cadrul Regulamentului general de mai jos, pentru reguli privind punctuația.

Nu se admit jigniri sau apelative nepotrivite care i-ar putea deranja pe ceilalți membri (de ex. "puștiulică", "prietene", "drăguță", "tataie" etc.)! Astfel de mesaje vor fi inactivate integral!


10. Bursă
Anunțurile înscrise în această secțiune trebuie să se refere la vânzarea ocazională sau cumpărarea de echipament montan. Nu sunt permise anunțuri ale unor magazine, producători, distribuitori, magazine on-line sau pentru prestări de servicii! Nu sunt permise închirieri de echipamente, în special ale celor care pot pune în pericol viața sau integritatea persoanei care le închiriază (ham, coardă, carabinieră etc.)!

Pentru a simplifica procedura și pentru a nu primi zeci de telefoane/mesaje, vă rugăm să oferiți toate detaliile în anunț (tipul articolului, specificații – mărime/dimensiune, culoare etc.), eventual chiar și un link către site-ul producătorului. Menționarea prețului este obligatorie!

Sunt interzise practicile sistematice de tip UP (ștergerea anunțului inițial și reînscrierea sa pentru a-i crește vizibilitatea). Dacă nu ați reușit să vindeți obiectul, vă rugăm să așteptați o perioadă de 15 zile înainte să reînscrieți anunțul. Anunțul vostru inițial rămâne întotdeauna în listă și poate fi regăsit oricând prin sistemul de căutare al portalului.

De asemenea, dacă aveți simultan în vânzare mai multe obiecte, atunci acestea trebuie trecute în același anunț. În caz contrar, toate anunțurile vor fi inactivate și nu veți putea să le reînscrieți înainte de trecerea celor 15 zile.

Se interzice punerea în vânzare a produselor provenite din acțiuni ilegale, supuse legii de copyright sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare.

ATENȚIE!
carpati.org nu își asumă responsabilitatea cu privire la veridicitatea și corectitudinea anunțurilor postate!11. Ture
Planificatorul de ture cuprinde 2 categorii: turele ce pot fi postate de către toți membrii (voi propuneți ture, la care se înscriu alți membri) și turele de inițiere, postate numai de către anumite persoane, care de-a lungul timpului și-au dovedit capacitatea de a organiza astfel de ture și desemnate de echipa carpati.org.

Pentru a beneficia de încrederea partenerilor de tură, vă sfătuim ca, înainte de postarea unei ture, să vă documentați cu privire la traseul ce urmează a fi parcurs (tipul, gradul de dificultate, durata), echipamentul necesar, posibilitățile de adăpostire, puncte Salvamont, cheltuielile de transport și cazare etc.

Este obligatoriu ca următoarele informații să fie cuprinse în mesajul postat:
- data de plecare în tură
- locul, data și ora întâlnirii
- traseul parcurs și marcajul
- gradul de dificultate a traseului
- timpul de parcurgere
- locul în care se înnoptează (eventual o trimitere către locul se unde pot obține numerele de telefon și prețurile, dacă acestea nu sunt cuprinse în text)
- echipamentul minim necesar (specificat clar)
- opțional: costurile probabile
- dacă ați mai parcurs traseul

ATENȚIE! Turele cu caracter comercial vor fi inactivate!

Turele planificate de către membri apar automat în calendar. Atenție, deci, la data înscrisă!

Turele planificate pot fi modificate până la ora 06:00 a datei plecării în tură, indiferent de stadiul acesteia (deschisă / amânată / închisă). Apoi, turele se arhivează și nu mai pot fi modificate. De asemenea, turele postate pe site nu mai pot fi șterse (nici înainte de plecarea în tură, nici ulterior), pentru a permite celor care doresc să se înscrie la o tură să acceseze istoricul turelor planificate anterior de către respectivul organizator.

Nu aruncați 2-3 cuvinte la întâmplare! Vă poate costa atât credibilitatea, cât și viața!

Nu postați o propunere de tură în speranța că veți găsi pe cineva care să o conducă. Muntele nu pleacă nicăieri... în curând va posta cineva o tură în zona respectivă. Alăturați-vă turelor deschise de către cei cu experiență montană și, cunoscându-i, veți găsi, mai devreme sau mai târziu, acei oameni cu care să ieșiți în permanență pe munte.

Înscrierea în tură și toate comentariile referitoare la tură se postează public, la tură, NU pe forum, prin mesageria privată sau alte platforme de comunicare. Numai în cazuri excepționale organizatorul poate înscrie alte persoane care nu au acces la Internet sau la contul carpati.org, însă tot prin comentariu la tură. De asemenea, doar cu titlu excepțional este permisă și participarea la ture a unor persoane dinafara carpați.org, fără ca numărul acestora să îl depăsească pe cel al membrilor portalului admiși în tură. Înainte de închiderea turei, organizatorul are obligația de a anunța public, într-un comentariu la tură, care sunt persoanele care vor participa.

Pentru a vă crește șansele de a găsi parteneri de drum, este bine ca la profil să aveți înscrise detalii concludente. Multe persoane ezită să însoțească membri zgârciți în detalii personale.

Fiți sinceri cu voi înșivă! Nu propuneți ture pe care nu sunteți capabili să le organizați cu succes și nu vă înscrieți la ture cu un nivel prea ridicat, punând în pericol ceilalți participanți.

Portalul carpati.org nu poartă nicio răspundere legală pentru siguranța voastră în tură, iar organizatorul acesteia este doar un partener de drum, fără obligații către participanți. Este de preferat ca întreg parcursul turei să se desfășoare în echipă, evitând despărțirile, deoarece pot conduce la evenimente nedorite.

Participarea la tură este condiționată și de acceptul organizatorului.

La revenirea din tură, organizatorii au obligația de a adăuga un scurt comentariu în care să prezinte modul în care s-a desfășurat aceasta. De asemenea, orice participant la tură este invitat să facă acest rezumat al turei. Vă rugăm să ne semnalați prin comentarii la tură respectivă orice comportament neadecvat al unui participant la tură. Ne dorim parteneri de încredere pentru ture!

De asemenea, dacă la întoarcerea din tură dispuneți de informații actuale despre o cabană sau un refugiu (inclusiv fotografii cu prețuri, numere de telefon etc.), vă rugăm să le transmiteți prin e-mail (carpati AT carpati PUNCT org), în vederea actualizării informațiilor din Ghid. Astfel, veți reuși să ajutați alte persoane, iar voi, la rândul vostru, veți putea beneficia de informațiile transmise de către alți membri.

Nu se acceptă postări multiple ale aceleiași ture! Eventualele modificări vor fi anunțate în comentariile la tura respectivă.

În lista turelor, se poate verifica dacă o tură este deschisă sau închisă.

ATENȚIE! Există posibilitatea ca, în cazul unor abateri grave, unei persoane sa îi fie suspendat dreptul de a organiza ture.

Pentru regulamentul turelor de inițiere, accesați:
http://www.carpati.org/ture_de_initiere/regulament/


12. Culturale
Secțiunea de culturale cuprinde poezie/proză (texte înscrise de către membri), versuri și melodii ce pot fi ascultate on-line.

Poezie/proză sunt texte creație proprie sau texte din literatura universală, care trebuie să aibă legătură cu muntele. Menționarea autorului este obligatorie! Vă rugăm nu introduceți versuri ale unor cântece!

Cântecele de munte sunt înscrise de către administratori. Dacă dețineți versuri care nu există pe site (verificați înainte, cu ajutorul funcției "căutare"), vă rugăm să le trimiteți administratorului responsabil cu această secțiune!

Pentru a asculta muzică on-line, trebuie să aveți cont de cel puțin 30 de zile. De asemenea, trebuie să aveți instalat programul FlashPlayer. Apoi puteți crea o listă de cântece(playlist), pe care o puteți modifica oricând. Traficul maxim generat de ascultarea acestor melodii nu poate depăși 100MB pe zi.

Melodiile au fost fie înregistrate în cadrul unor concursuri/evenimente cu caracter montan, fie a fost cerut acordul interpreților.


13. Utile
Dacă aveți propuneri, sugestii, recomandări sau probleme, ne puteți contacta la adresa menționată în această secțiune.

Aici se regăsește, de asemenea, o listă de legături utile (resurse web) și aceste condiții de utilizare (regulamentul).

Dacă doriți să postați un link către carpati.org pe site-ul/blogul vostru, puteți folosi unul dintre logo-urile disponibile în această rubrică.


14. Asociația Montană Carpați
În urmă cu cinci ani, creatorii portalului carpati.org au pus bazele unei organizații non-profit, prin care comunitatea iubitorilor de munte și de natură în general să poată desfășura activități într-un cadru organizat.

Pentru a evidenția strânsa legătură cu acest portal, organizația a luat numele de Asociația Montană Carpați (AMC).

Asociația Montană Carpați este dedicată activităților cu caracter montan, ecologic, educativ și sportiv. Misiunea AMC este de a contribui la dezvoltarea/reabilitarea infrastructurii montane din România, la educarea populației (în special a tinerilor) cu privire la importanța respectării patrimoniului montan și a mediului înconjurător, precum și la promovarea activităților cu caracter montan în rândul întregii populații.

Statutul de membru al portalului carpati.org nu aduce automat și calitatea de membru al Asociației Montane Carpați.

Pentru detalii, accesați:
http://asociatie.carpati.org/


15. Întâlnirea carpati.org
O dată sau de două ori pe an (iarna/vara), organizăm întâlnirea membrilor carpati.org. Acestea se organizează începând din vara anului 2005, pentru a facilita cunoașterea și comunicarea nemijlocită a membrilor comunității din toate orașele/zonele țării.

La întâlniri poate participa orice membru, împreună cu soțul/soția, prietenul/prietena.

Data și locul de desfășurare sunt stabilite de către administratori și anunțate din timp pe site, în secțiunea "De actualitate".

Pentru impresii despre întâlnirile de până acum, accesați:
http://www.carpati.org/forum/evenimente-9/1/
sau căutați jurnalele publicate în urma acestor întâlniri.


16. Calendar
Calendarul a fost introdus pentru a avea o evidență clară a evenimentelor care urmează să se desfășoare (stagii, cursuri, acțiuni, ture). Turele planificate de către membri apar automat în calendar (atenție la data înscrisă), iar celelalte activități sunt introduse de către administratori.REGULAMENT GENERAL – CARPATI.ORG


1. Caracterul public
Portalul carpati.org este deschis tuturor persoanelor, indiferent de naționalitate, sex, religie, clasă socială etc.


2. Limba și limbajul scris
Limba folosită pe carpati.org este LIMBA ROMÂNĂ, limba engleză fiind acceptată în cazul cetățenilor străini. Este obligatorie cunoașterea foarte bună a regulilor de bază ale limbajului scris:

* Scrierea cu sh, tz, k, y, q este interzisă, cu excepția cazurilor în care pot apărea confuzii;
* Se lasă spațiu după și nu înaintea semnelor de punctuație;
* Numărul punctelor de suspensie este trei, nu două și nici mai mult de trei;
* Un semn de exclamare/întrebare este suficient, însă pentru a întări uimirea, surpriza etc., se pot folosi cel mult 2-3 semne;
* Primul cuvânt dintr-o propoziție/frază se scrie cu literă mare;
* La finalul propoziției/frazei trebuie să existe un punct, un semn de exclamare/întrebare sau puncte de suspensie;
* Atunci când se face o paranteză, textul se scrie imediat după paranteza deschisă, fără a se lăsa spațiu, iar închiderea parantezei se face imediat după ultimul cuvânt/semn al completării, de asemenea fără spațiu;
* Se pot folosi emoticoane, însă nu trebuie abuzat de ele; ca și în cazul semnelor de exclamare/întrebare, folosirea repetată a acestora și în număr mare deranjează;
* Scrierea cu diacritice este opțională (în cazul în care folosiți sistemul de operare Windows Vista și doriți să folosiți diacritice, folosiți tastatura Romanian - varianta Legacy, pentru a evita problemele de compatibilitate cu browserul Internet Explorer, varianta 6);
* Scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroșate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii nu este permisă. Folosirea acestor practici este admisă numai pentru sublinierea ideilor/cuvintelor cheie și nu este permisă niciodată în comentarii.

Orice abatere de la regulile de mai sus îngreunează parcurgerea textului. Vă rugăm să încercați să vă faceți înțeles prin ceea ce scrieți! Postările (de orice natură – inclusiv comentarii și mesaje pe forum) care se abat de la regulile descrise mai sus vor fi inactivate de către administratori.


3. Postările și comentariile
Toate postările, comentariile, discuțiile trebuie să se încadreze în aria de cuprindere a acestui portal – muntele și natura. Se admit excepții în cazul unor subiecte de interes pentru membrii portalului, însă nu sunt permise postările, comentariile, discuțiile pe teme etnice, religioase, politice etc.

Nu se acceptă înscrierea pe carpati.org a unor materiale defăimătoare, amenințătoare, obscene, vătămătoare sau pornografice și nici materiale care ar încălca în vreun fel drepturile celorlalți membri (inclusiv drepturile de proprietate, de proprietate intelectuală, de autor, de confidențialitate, de publicitate sau orice alt drept) sau care s-ar afla în contradicție cu toate legile în vigoare.

Prin înscrierea pe site a unui material (texte, imagini, conținut video sau audio etc.), garantați că:
* Acel material este original, fiind deținătorii dreptului de autor sau
* Ați obținut toate aprobările necesare și ați primit drepturile de la toate persoanele în cauză pentru acordarea unei astfel de permisiuni în privința conținutului și utilizării sale și că nici conținutul, nici reproducerea sa pe site nu va încălca un drept al unui terț.

Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile poate fi citită la adresa http://www.legi-internet.ro/index.php?id=63#133

Nu jigniți, nu provocați scandaluri! Faptul că sunteți nervoși, chiar dacă aveți dreptate, nu vă scuză comportamentul. Tratați-i mereu pe ceilalți membri cu respect! Membrii care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, amenințări de orice fel sau prejudicii altor utilizatori ori unor instituții (opinii vulgare, dure, sexiste, rasiste sau ofensatoare în vreun fel) vor fi sancționați.

Sunt interzise scandalurile pornite împotriva unor cabanieri, salvamontiști, proprietari de magazine, distribuitori de echipament sau membrii ai unor ONG-uri (cluburi, asociații). Dacă o persoană sau o firmă v-a nemulțumit și doriți să porniți o discuție pe această temă, trebuie să o faceți civilizat, cu argumente solide. Vă rugăm să încercați să soluționați problema întâi pe cale amiabilă cu persoana în cauză, abia apoi să porniți discuții publice (există posibilitatea ca persoana respectivă să fi greșit fără intenție)!

Comentariile de genul "să mă bag și eu în seamă", care nu aduc nimic bun discuției sunt interzise și vor fi sancționate cu avertismente.

Comentariile trebuie să fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective. Rețineți că nu se oferă premii celor care postează mai multe comentarii!

Mesajele din secțiunea Forum și comentariile nu pot fi modificate după înscriere. În cazul în care greșeala este gravă, contactați unul dintre administratori.

Discuțiile intre membri, care nu privesc pe nimeni altcineva, trebuie purtate prin intermediul mesajelor private!


4. Parteneriate
Promovarea unui anumit eveniment - necomercial - pe portalul carpati.org (concursuri, competiții, expoziții etc.) se poate realiza NUMAI prin următoarele metode:

1. Publicarea unui ANUNȚ (sub formă de știre), care poate conține și o imagine, un afiș etc. Acest pas implică crearea unui cont de utilizator. Procedura este descrisă aici:
http://www.carpati.org/conditii/#Q1

2. Introducerea de către administratori a unui banner al evenimentului, cu link către pagina web a evenimentului, în secțiunea "Resurse web", categoria "Concursuri / Competiții":
http://www.carpati.org/link-uri/

3. Introducerea de către administratori a evenimentului în calendarul carpati.org, care este vizibil pe prima pagină a portalului.

Nu publicăm bannere/afișe pe prima pagina sau sub forma de pop-up.

De asemenea, vă rugăm să nu publicați anunțurile în mod repetat și să nu folosiți practici de tip UP (ștergerea anunțului inițial și reînscrierea sa pentru a-i crește vizibilitatea). Pot fi publicate 2 știri privind același eveniment, însă cea de-a doua nu poate fi publicată în mai puțin 30 de zile de la data anunțului anterior.


5. Acuratețea informațiilor
Conținutul portalului carpati.org este oferit pentru informare, educare și împărtășire a experiențelor. Nu garantăm că informațiile publicate sunt corecte, precise, complete și de actualitate.

Conținutul acestui portal – informațiile, fotografiile etc. – este oferit "ca atare" și nu oferim garanții de niciun fel, exprese sau implicite, privind calitatea, gradul de utilitate, compatibilitate, securitate și acuratețe. Nu vom fi răspunzători pentru niciun fel de pagube sau daune indirecte sau prin consecință și nici de orice alt gen, datorate folosirii sau pierderii de date, utilizare, sau profit rezultate din utilizarea portalului.

Mesajele/comentariile care cuprind informații greșite/neverificate/neverificabile, susceptibile a pune în pericol securitatea cititorilor prin informațiile conținute, vor fi inactivate!


6. Utilizarea informațiilor
Materialele de pe carpati.org – texte, fotografii, filme – nu pot fi copiate, reproduse, republicate, descărcate, prezentate, difuzate sau transmise în vreun fel.

Nu este permisă adaptarea, modificarea sau crearea unui alt articol pe baza oricărui material aflat pe portalul carpati.org sau folosirea acestuia pentru orice alt scop decât cel personal, non-comercial. Portalul carpati.org poate fi folosit numai în scopuri legale și intr-un mod care nu împiedică, restrânge sau oprește utilizarea portalului carpati.org de către un terț.


7. Erori și întreruperi
Nu garantăm că funcțiile portalului vor fi permanente, că nu vor exista întreruperi sau erori, că defecțiunile vor fi remediate sau că portalul sau serverul care permite accesul nu are viruși, alte probleme ori că oferă o funcționalitate, acuratețe și credibilitate perfectă a materialelor. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru niciun prejudiciu, pentru virușii care vă pot afecta echipamentele computerizate sau alte proprietăți în urma accesului, utilizării sau navigării pe portalul nostru sau în urma descărcării oricăror materiale, date, texte, imagini, clipuri video sau audio.


8. Site-uri web ale unor terți
Nu ne asumăm responsabilitatea pentru disponibilitatea site-urilor web ale oricărui terț sau pentru materialele accesate prin intermediul carpati.org. Nu răspundem și nu suntem pasibili de a fi trași la răspundere pentru niciun conținut, reclamă, produs sau serviciu de pe aceste site-uri sau din aceste materiale, nici pentru pagubele, pierderile sau ofensele cauzate de sau în legătură cu utilizarea ori încrederea acordata conținutului, reclamelor, produselor și serviciilor disponibile pe sau din aceste site-uri web sau materiale. Orice înțelegere între un membru carpati.org și un ofertant găsit pe sau prin intermediul portalului, inclusiv plata pentru produs și livrarea sa, pentru servicii și orice alte termene și condiții, garanții sau reprezentări, asociate cu astfel de înțelegeri se realizează exclusiv între acel membru și ofertantul comercial sau de publicitate respectiv.


9. Garanție
Vom fi apărați împotriva tuturor revendicărilor, obligațiilor, daunelor, costurilor și cheltuielilor, inclusiv taxele legale, apărute în urma oricărei încălcări a acestui regulament de către membri sau de către orice alte îndatoriri rezultate din utilizarea portalului.


10. Caracterul nul
Dacă oricare dintre prevederile acestui regulament sunt stabilite a fi ilegale, invalide sau neexecutabile din rațiuni de legislație a altui stat sau țară în care aceste prevederi sunt presupuse a fi în vigoare, atunci în măsura și în limita jurisdicției în care prevederile sunt ilegale, invalide sau neexecutabile, ele vor fi eliminate din regulament, iar restul prevederilor vor rămâne în vigoare, continuând să fie obligatorii și executorii.


11. La final
Cazurile speciale (care nu se înscriu în regulament) se hotărăsc de către administratori, în funcție de datele problemei.

Nu uitați că administratorii sunt cei care răspund de acest portal. Atunci când aceștia hotărăsc ceva, probabil că există un motiv bine întemeiat. Dacă totuși considerați că s-a comis o nedreptate, vă rugăm să contactați administratorul respectiv prin mesageria privată, în loc să porniți o discuție publică, fără a fi în cunoștință de cauză.

Acest regulament cuprinde anumite măsuri luate pentru a beneficia de un portal de calitate, care să educe și să informeze.

Din păcate, există persoane necivilizate (așa cum se observă și pe munte), ceea ce impune o activitate crescută a administratorilor pentru a menține ordinea. Astfel, de-a lungul timpului a fost observată nevoia de a adopta și adapta pe parcurs aceste reguli.Actualizat: 9 februarie 2016
Echipa carpati.org


 
0,0479 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org