Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2024
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Iunie 2024
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Online

Vremea
Varful Urechea
Muntii Baiului

Declarati Masivul Ciucas Parc National

Masivul Ciucas - Noul Parc National al Romaniei?

Cu totii cunoastem problemele de mediu din Romania, mai ales din zona montana. Acest articol este destinat Masivului Ciucas, despra care autoritatile sustin ca va fi declarat Parc Natural. In acest caz daunele s-ar produce in continuare, fiind permise defrisari si proiecte axate pe o dezvoltare durabila.

Incercarile pentru a fi declarat Parc National, initiate de Ministerul Mediului,  au dat gres, deoarece opinia publica locala a votat impotriva. Singura solutie pentru evitarea acestui dezastru este opinia publica nationala, astfel am creat aceasta petitie, care sper sa stranga un numar considerabil de semnaturi.

Petitia este adresata Ministerului Mediului si necesita minim 50.000 de semnaturi. Acestea se pot completa pe site-ul:( http://www.petitieonline.ro/petitie/declarati_masivul_ciucas_parc_national-p64184048.html) sau prin copierea petitiei de mai jos, intr-un document word si completarea acesteia in format electronic. Adresa de contact a petitionarului: Mantoiu Dragos Stefan - mantoiu.dragos@yahoo.com.

O alta varianta, pe care incerc sa o extind pe cat de mult posibil, ar fi strangerea de semnaturi pe hartie. Daca doriti sa completati petitia in acest mod, o puteti trimite la adresa: Str. Visana, nr. 7, bl. 36, sc. A, ap. 13, sect. 4, Bucuresti, sau sa ma contactati la numarul de telefon: 0770463245. Pe viitor voi incerca amplasarea unui stand in cadrul Facultatii de Geografie din Bucuresti.

Daca doriti sa sustineti aceasta petitie, am sa va rog sa dati de veste cat mai multor persoane sau asociatii.

Cu ocazia realizatii acestei petitii am filmat doua scurt metraje in zona. Acestea se pot accesa prin aceste link-uri: http://www.youtube.com/watch?v=AgYPbt7m4Fc,   http://www.youtube.com/watch?v=NwtZbBvUafA.

 

 Mantoiu Dragos Stefan                                 Va multumesc

Destinatar:

Excelența Sa, Președintele României

Parlamentul Romaniei, Senat, Comisia pentru administrație publică, organizarea teritoriului și protecția                        mediului

Parlamentul Romaniei, Senat, . Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală

Camera Deputatilor, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice

Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale

Ministerul Mediului

                                                                                             Cu privire la declararea Parcului Național Ciucaș

în urma cercetãrilor efectuate de cãtre Institutul Bavarez pentru Pãduri, în colaborare cu Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice din București (ICAS), au rezultat urmãtoarele concluzii:

Pe suprafața masivului sunt înregistrate un numar de 22 de habitate naturale de interes comunitar, protejate prin intermediul  Directivei Habitate a U.E.  Dintre acestea, 6 sunt considerate ca fiind habitate prioritare, regãsindu-se în Tratatul de Aderare al Romanieie la U.E.

Masivul Ciucaș reprezintã un mozaic de ecosisteme, având peste 1200 de specii de plante și 1738 de specii de animale. Dintre speciile de plante, 152 sunt strict protejate, iar dintre speciile de animale, 182. Existã 38 de asociații vegetale,  un endemism demn de precizat fiind insectele xilobionte, ultimii martori ai existentei unor pãduri virgine (cf. ing. dr. Cristian STOICULESCU).

Conform Legii 5/2000 privind amenajarea teritoriului național, Legii 90/2000 privind protejarea liliecilor din Europa, Ordonanței de urgența 236/2000, Legii 462/2001 privind regimul ariilor protejate și conservarea habitatelor naturale, faunã si florã sãlbaticã (Anexa 8 și 9), Masivul Ciucaș ar trebui sã fie declarat parc național.

Actorii locali doresc  ca acest areal sã rãmânã zonã axatã pe o dezvoltare durabilã, considerând cã activitãțile prezente nu dãuneazã habitatelor existente. Cercetãrile efectuate demonstreazã contrariul. Mãsurile de protecție trebuiesc demarate în regim de urgențã, în caz contrar riscãm sã pierdem un element important de patrimoniu floristic și faunistic din peisajul României.

Prin prezenta, doresc sã sprijin declararea Masivului Ciucaș ca Parc Național.


      Nume    __________________________________________________

C.I.  Seria    __________________________________________________

           Nr.    __________________________________________________

         CNP    __________________________________________________

    Adresa    __________________________________________________

   Telefon    __________________________________________________

                                                                                                                                                                        SemnãturaSâmbătă, 7 noiembrie 2009 - 00:41 
Afisari: 4,596 


Postari similare:

Comentariile membrilor (16)

potyimokus
potyimokus

 
1
DA e foarte inportant ca noi care mai vrem la munte sa dam semnaturiile......cu speranta ca se vor alatura si altiii. MULTUMIM DOMNU ,,,,,,DRAGOS.


Sâmbătă, 7 noiembrie 2009 - 12:16  

odin
odin
Rucsac
 
2
Am semnatCarpati.org
Sper sa fie semnata de multi. E un masiv frumos cu paduri si flori care trebuie protejate.


Sâmbătă, 7 noiembrie 2009 - 13:14  

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda
 
3
Eu am semnat.
Nu se poate face un studiu de asta si pentru a se declara si PN Fagaras?
Si pe urma normal niste semnaturi acolo.
"Localnicii nu sunt de acord" a devenit asa un fel de bau-bau - care localnici?
Ca foarte multi localnici de acolo au pensiuni la Cheia si mai jos si e foarte normal ca le convine sa fie protejata zona ca sa le vina si mai multi turisti.
Si localnicii din Cheia sunt putini.


Sâmbătă, 7 noiembrie 2009 - 14:11  

midan
midan
Rucsac
 
4
poate se implica si "Asociatia Montana Carpati"


Sâmbătă, 7 noiembrie 2009 - 14:27  

nitro
nitro

 
5
Parcul National Fagaras este in acelasi stadiu din pacate. Exista studiul de fundamentare stiintifica pe net.
Actorii locali din Ciucas sunt reprezentati de satul Tarlungeni care este in Judetul Brasov si Orasul Maneciu, care are in administrare si Cheia. La Tarlungeni, localnicii au de gand sa faca o statiune de golf cu cazino, finantata de Tiger Woods si Al Gore si o partie de schi pe versantii nord vestici ai masivului, iar la Cheia s-au ridicat destul de multe pensiuni si dezvoltarea continua. Exista si o fabrica de apa in Poiana Berii care capteaza 10 L pe secunda, si e posibil sa afecteze debitul Teleajenului, (22 de mil. de litri pe an), se practica defrisari in masa, etc. Deci localnici sunt si au interese mari in zona. Tocmai au fost repropriate anumite terenuri din Masiv si nu cred ca le vor ceda asa usor.
Cat despre asociatii montane, am trimis e-mail la majoritatea cu aceasta problema, daca puteti ajuta in orice fel, raspandind vestea, e un plus pentru noi toti!


Sâmbătă, 7 noiembrie 2009 - 15:01  

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda
 
6
http://www.ciucas.net/article/146/tiger-woods-si-al-gore-investes
c-in-comuna-tarlungeni
Zice si de cazino acolo in film.


Sâmbătă, 7 noiembrie 2009 - 16:11  

cipicernat
cipicernat
(admin)

 
7
Haideti oameni buni. Ne-am mobilizat pentru a trimite pe cineva la campionatele mondiale, dar ne lasa reci incercarea de a salva locurilor noastre dragi?


Luni, 9 noiembrie 2009 - 14:23  

midan
midan
Rucsac
 
8
O idee care mi-a venit acuma, nu stiu daca e buna...

In fiecare oras gasin un voluntar ( poate mai multi ) care sa stabileasca un loc si o perioada de timp unde sa stranga hartiile cu petitii.

De pilda Nitro ar putea spune niste zile si niste ore unde il gasim ( Universitate e un loc bun ) si i le ducem acolo.


Luni, 9 noiembrie 2009 - 14:43  

ciprian
ciprian
Busola
 
9
Am semnat.
Haideti sa ne mobilizam si pentru Muntii Fagaras.

Proiectul exista aici: http://www.ngo.ro/pipermail/mediu_ngo.ro/2006-June/006212.html


Luni, 9 noiembrie 2009 - 14:46  

midan
midan
Rucsac
 
10
Pentru mobilizare e necesara organizare.

Nu e greu sa obtii o semnatura pentru o petitie, mai ales cand oamenii sunt deja de acord.

Cred ca ar ajuta mult tiparirea unor formulare care sa trebuiasca doar semnate si distrubuirea lor pe la cabane, pensiuni si chiar prin orase.

Pentru Ciucas s-ar putea incerca cu cei de la Silva, sa puna un afis si sa puna la dispozitie formulare pentru cei care trec pe acolo.

Principala problema ar fi costurile pentru tiparirea formularelor, de fapt volumul mare de hartie. Din cand in cand poate ca mai reusim sa tiparim cate 50-100 de pagini pe ici pe colo.


Luni, 9 noiembrie 2009 - 15:25  

nitro
nitro

 
11
Site-ul petitieonline incepe sa ataraga semnaturi, din pacate e posibil sa nu fie valabile din pricina unor informatii prea generale.

Am modificat textul petitiei dupa ce am vorbit cu niste specialisti, spre a fi corect formulat. Ma gasiti la numarul de telefon 0770463245 sau la adresa mantoiu.dragos@yahoo.com. Ma ofer sa strang petitiile la un loc stabilit de voi daca reusiti sa strangeti pe hartie.
Incerc o noua abordare, prima pagina a petitiei sa fie cu textul propriuzis iar restul sa fie un tabel cu toate datele necesare. E mai ieftin si mai eficient. Aceasta metoda are nevoie de o persoana care sa poata da informatii asupra masivului, celor ce semneaza.

Daca doriti in continuare sa ajutati si sa printati unele exemplare, puteti opta ori pentru formatul tabel, ori pentru cel standard (text+date).

Noul text este:

Destinatar:
Excelența Sa, Președintele României
Parlamentul Romaniei, Senat, Comisia pentru administrație publică, organizarea teritoriului și protecția mediului
Parlamentul Romaniei, Senat, . Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală
Camera Deputatilor, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice
Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale
Ministerul Mediului
Cu privire la declararea Parcului Național Ciucaș

în urma cercetãrilor efectuate de cãtre Institutul Bavarez pentru Pãduri, în colaborare cu Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice din București (ICAS), au rezultat urmãtoarele concluzii:
Pe suprafața masivului sunt înregistrate un numar de 22 de habitate naturale de interes comunitar, protejate prin intermediul Directivei Habitate a U.E. Dintre acestea, 6 sunt considerate ca fiind habitate prioritare, regãsindu-se în Tratatul de Aderare al Romanieie la U.E.
Masivul Ciucaș reprezintã un mozaic de ecosisteme, având peste 1200 de specii de plante și 1738 de specii de animale. Dintre speciile de plante, 152 sunt strict protejate, iar dintre speciile de animale, 182. Existã 38 de asociații vegetale, un endemism demn de precizat fiind insectele xilobionte, ultimii martori ai existentei unor pãduri virgine (cf. ing. dr. Cristian STOICULESCU).
Conform Legii 5/2000 privind amenajarea teritoriului național, Legii 90/2000 privind protejarea liliecilor din Europa, Ordonanței de urgența 236/2000, Legii 462/2001 privind regimul ariilor protejate și conservarea habitatelor naturale, faunã si florã sãlbaticã (Anexa 8 și 9), Masivul Ciucaș ar trebui sã fie declarat parc național.
Actorii locali doresc ca acest areal sã rãmânã zonã axatã pe o dezvoltare durabilã, considerând cã activitãțile prezente nu dãuneazã habitatelor existente. Cercetãrile efectuate demonstreazã contrariul. Mãsurile de protecție trebuiesc demarate în regim de urgențã, în caz contrar riscãm sã pierdem un element important de patrimoniu floristic și faunistic din peisajul României.
Prin prezenta, doresc sã sprijin declararea Masivului Ciucaș ca Parc Național.

Nume __________________________________________________
C.I. Seria __________________________________________________
Nr. __________________________________________________
CNP __________________________________________________
Adresa __________________________________________________
Telefon __________________________________________________
Semnãtura
Semnatura


Petitiile semnate anterior se pot cumula cu noile petitii. Daca doriti va pot da si un "prototip" de sigla a Parcului.

Va multumesc pentru tot ajutorul. Sa speram ca va fi o colaborarea fructuoasa.


Luni, 9 noiembrie 2009 - 17:41  

odin
odin
Rucsac
 
12
Eu nu inteleg nimic. Mai e valabila semnatura mea?


Marți, 10 noiembrie 2009 - 18:40  

nitro
nitro

 
13
Da este valabila semnatura si in format vechi. Se pare ca e valabila si prin internet.


Marți, 10 noiembrie 2009 - 20:12  

adi79der
adi79der
Caraba
 
14
Am semnat printre primii (12) petitia online. Sper sa fie valabila, mai ales ca am trimis-o catre toti prietenii si o parte dintre acestia au semnat-o la randul lor.


Marți, 10 noiembrie 2009 - 21:28  

claudiuiasi
claudiuiasi
Coarda
 
15
Doamne ajuta!


Miercuri, 11 noiembrie 2009 - 23:00  

ozburn
ozburn

 
16
Salut,

Felicitari pentru initiativa!
Am semnat petitia.


Duminică, 15 noiembrie 2009 - 11:21  


 
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un comentariu

 
0,0572 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org