Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Doneaza

Calendar

Mai 2020
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Iunie 2020
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Online

Voluntar in Carpati

Homepage

Lista de discutii

Cel mai tare muntoman - Etapa I

        În perioada 5-7 octombrie 2007 s-a desfășurat prima etapă a concursului „Cel mai tare munțoman”, concurs organizat de Asociația de Turism „Chindia” Târgoviște, structurat pe patru etape preliminare și o etapă finală. Proiectul a fost finanțat de Autoritatea Națională pentru Tineret, realizat în parteneriat cu Primăria Fieni, Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița și Parcul Natural Bucegi. Partener Media Radio Puls FM Târgoviște. Sponsor S.C. DISTRIGAZ SUD S.A.

PARTICIPANȚI:

1.    UȚINA ANDREEA MIRABELA    Col. Naț. C. „Carabella”
2.    PAL SILVIU FRANCISC    Col. Naț. C. „Carabella”
3.    PĂUNESCU ANDREEA RALUCA    Col. Naț. C. „Carabella”
4.    NEGUȚ ROBERT    Col. Naț. C. „Carabella”
5.    DOBRE GEORGIAN ADRIAN    Col. Naț. C. „Carabella”
6.    GALBENU FLORINA MIHAELA    Col. Naț. C. „Carabella”
7.    APRODU RALUCA    Col. Naț. C. „Carabella”
8.    STAN FLORENTINA    Col. Naț. C. „Carabella”
9.    MANGEAC SILVIA MARIANA    Col. Naț. C. „Carabella”
10.    TĂNASE CRISTINA MARIA    Col. Naț. C. „Carabella”
11.    ANTONESCU DAN GABRIEL    Col. Naț. C. „Carabella”
12.    DRAGOMIR ANDREI AUREL    Col. Naț. C. „Carabella”
13.    MĂNCILĂ VLAD ION    Col. Naț. C. „Carabella”
14.    NICULAE CORINA MIHAELA    Sc. „Ion Barbu”
15.    FÂRȚADE AIDA ROXANA    Univ. „Carol Davila”
16.    FÂRȚADE CARMEN MIHAELA    Facultatea de Psihologie
17.    MIHAI ADRIAN    Facultatea de Drept
18.    VINTILĂ TUDOR    C. N. „C.Cantacuzino”
19.    ȘTEFAN NICULAE GEORGIANA    Șc. „Mihai Viteazul”
20.    ȘTEFAN NICULAE FLORINEL    Col. Naț. C. „Carabella”
21.    LĂZĂRESCU GEORGE    Șc. „Mihai Viteazul”
22.    GHINOIU VLAD    Șc. „Mihai Viteazul”
23.    BUZĂȚOAIA ADRIAN    Șc. „Mihai Viteazul”
24.    CONSTANTINOAIA COSMIN    Col. Naț. „N. Titulescu”
25.    DIACONESCU CRISTIAN    Col. Naț. „N. Titulescu”
26.    MĂNDOIU IOANA    Col. Naț. „N. Titulescu”
27.    BĂNULESCU ION RĂZVAN    Col. Naț. „N. Titulescu”
28.    GORE ANA MARIA CRISTINA    Col. Naț. „N. Titulescu”
29.    NICOLAE COSMIN    Col. Naț. „N. Titulescu”
30.    DOBRE CIPRIAN    Col. Naț. „N. Titulescu”
31.    NECULA CĂTĂLINA ELENA    Col. Naț. „N. Titulescu”
32.    BUTOIU ANDREEA ELENA    Col. Naț. „N. Titulescu”
33.    DUȚĂ BEATRICE GABRIELA    Col. Naț. „N. Titulescu”
34.    DUIA IOANA MĂDĂLINA    Col. Naț. „N. Titulescu”
35.    ROȘU GABRIEL    Col. Naț. „N. Titulescu”
36.    BĂRBULESCU RADU ALEXANDRU    Col. Naț. „N. Titulescu”
37.    POSTA CĂTĂLINA    A.T. „Chindia”
38.    BENEȘ MARIA    A.T. „Chindia”
39.    PRUNDARU MARIUS    A.T. „Chindia”
40.    BOCANCIU ILEANA    A.T. „Chindia”


PROBELE DE CONCURS:

1.    Orientare de noapte (vineri seară) – probă practică;
2.    Drumeție (sâmbătă) – Traseu de regularitate: Centrul de Vacanță „Cerbul” Brătei – Centrul de Vacanță „Vânătorul” Dobrești – Cabana Scropoasa – Cheile Zănoagei Mari – Cabana Bolboci – Canton Brătei – Centrul de Vacanță „Cerbul” Brătei (10 ore) – probă practică;
3.    Cunoștințe despre Bucegi și Leaota – 10 întrebări – în traseu, la Centrul de Vacanță „Vânătorul” Dobrești – probă teoretică;
4.    Floră și faună montană – 10 întrebări – în traseu la Cabana Scropoasa – probă teoretică;
5.    Meteo – 5 întrebări – în traseu, la cabana Bolboci – probă teoretică;
6.    Sanitar-prim ajutor – 10 întrebări – în traseu, la ieșirea din drumul forestier spre Canton Brătei – probă teoretică;
7.    Orientare de zi – (duminică dimineață) – probă practică;
8.    Speologie – 10 întrebări – în traseu, în Cheile Brăteiului la ieșirea din tunel – probă teoretică;
9.    Alpinism – (duminică) – coborârea în rapel – probă practică;
10.    Surpriză – (sâmbătă) – ecologizare, strâns gunoi din traseu – probă practică – (duminică) – impresii despre acțiune – probă teoretică;

FINALIȘTI:

1.    Dobre Georgian Adrian
2.    Antonescu Dan Gabriel
3.    Pal Silviu Francisc
4.    Dragomir Andrei
5.    Stan Florentina
6.    Neguț Robert
7.    Mangeac Silvia Mariana
8.    Păunescu Andreea Raluca
9.    Măncilă Vlad IonEDUCAȚIE PRIN TURISM
CEL MAI TARE MUNȚOMAN
IMPRESII – Etapa I

        „Această excursie a fost una dintre puținele mele experiențe la munte. Chiar dacă a fost oarecum scurtă, a fost plină de peripeții și mai ales de cunoștințe noi pe care cu drag le-am dobândit. Sincer, aș fi încântat ca toate orele de geografie de la școală să fie de acest gen. Frumoasele peisaje montane au încântat privirile tuturor participanților și cu siguranță oricine și-ar dori să le revadă.
         Cu această ocazie mi-am și făcut prieteni noi, dar desigur nu i-am uitat pe cei vechi: Dan și Drago. Am petrecut zile superbe și haioase împreună în această excursie. Deși nopțile au fost friguroase, nu a fost o problemă să găsim metode ingenioase și eficiente de a ne încălzi.
          Prima zi a fost acomodarea cu noul mediu înconjurător, dar cea de-a doua zi a fost cumplită dar în același timp frumoasă. Drumeția a fost cel mai dificil lucru, pe care însă l-am trecut cu brio. La sfârșitul acestei probe nu mai aveam terminații nervoase în tălpi. Urcușul și mai ales coborâșul au fost groaznice pentru neantrenatele noastre picioare… (n.r. băiatul purta bocanci nou-nouți…) Sincer, sunt chiar mândru că am reușit să parcurg cei 37,5 km (care au părut 375 de fapt) (n.r. traseul parcurs are 6 ½ de mers efectiv, care la munte poate fi echivalat cu cel mult 20 km…).
Vlad

       „Nu știu cum să încep… dar, dacă tot nu știu, mai bine să sărim peste etapa asta cu introducerea și să vorbim despre ce s-a întâmplat. (…)
        În primul rând mi-a plăcut ideea unui concurs care se desfășoară pe munte, la care să participe mulți tineri. Cel mai mult dintre toate probele mi-a plăcut proba de alpinism, următoarea fiind cea de orientare de noapte, probă ce seamănă cu un concurs super-cool televizat pe AXN; la fel de mult mi-a plăcut și plimbarea pe traseele turistice, de la o cabană / punct turistic la altul. Un alt lucru care mi-a plăcut a fost acela că ghizii noștri au fost „de gașcă” adică niște persoane deosebite.”
Georgian

        „Pe 5 octombrie 2007 am plecat cu scopul de a cuceri muntele. (…) Lucrurile frumoase care s-au întâmplat în această tabără au existat datorită ghizilor (sper ca am scris corect), care sunt niște oameni plini de viață și sociabili. Meritul pentru faptul că ne-am simțit bine aparține doamnei Ileana Bocanciu și ne-am simțit onorați că ne-a condus pe traseul turistic.” (n.r. măi, măi ce drăguț ești, mersi!)
Robert – TESHU

         „A fost odată ca niciodată o tabără în inima munților: tabăra Cerbul Brătei. Aici am sosit și noi într-o seară de vineri. Prima impresie nu a fost prea plăcută din cauza frigului. Cum am coborât din autobuz am exclamat în cor: „E frig rău!”, apoi ne-am făcut curaj și am privit dincolo de frig; și bine am făcut!
         Am descoperit la Cerbul o priveliște nemaipomenită și am rămas plăcut surprinși de magia Bucegilor și a Munților Leaota.
         Prima zi de drumeție (și singura) a fost în egală măsură fascinantă și obositoare, am trecut totuși cu bine de această zi și am continuat cu următoarele probe. Cea mai interesantă din tot concursul a fost cea de alpinism. Rapelul ne-a provocat fiori pe șira spinării și ne-a cam făcut picioarele să tremure.
         Concluzia acestei mici povestiri este una foarte scurtă: „Vino la munte și învață să trăiești!”
Fetițele Powerpuff

        „Demult, într-o lume îndepărtată, în Munții Bucegi, trăiau cinci fetițe Powerpuff, descendente ale marelui munțoman Beep și dintr-o tâmpenie s-au certat ca idioatele. În rest, tabăra a fost foarte drăguță,  mâncarea OK, iar drumețiile foarte faine.”
Fetițele Powerpuff

        „Pentru mine această excursie a fost ceva nou. Chiar dacă am fost de mai multe ori în excursii de acest fel, de data asta am parcurs trasee noi, am văzut peisaje încântătoare si o salamandră. Etapa a fost și o provocare pentru noi, deoarece traseul a fost destul de greu. Cu toate că pe drum au fost momente plăcute sau mai puțin plăcute, am reușit cu toții să le trecem cu bine. Consider că a fost o experiență ce nu ar trebui uitată niciodată. Sunt bucuros că am venit și sper să mai am parte și altă dată de momente atât de plăcute.”
Radu

        „Demult, într-o lume îndepărtată, în Minții Bucegi, trăiau cinci fetițe Powerpuff descendente ale marelui munțoman Beep. Așa ar fi început povestea noastră, dar ceea ce am trăit eu a fost realitate. Am venit aici să mă distrez, dar am învățat lucruri noi și interesante. A fost destul de obositor, dar asta din cauza faptului că nu în fiecare zi fac astfel de lucruri.
        Peisajele au fost minunate și, chiar daca nu la toate probele am făcut foarte bine, am fost destul de uniți și ne-am împrietenit și mai tare între noi.”
Fetițele Powerpuff – BUBBLESS

       „În Munții Bucegi există o tabără, Tabăra Cerbul. Într-o zi de vineri am venit la această tabără la un concurs „Cel mai tare munțoman”, împreună cu colegii mei de clasă. Toate probele concursului au fost extraordinare, în afară de cea cu alpinismul, deoarece mi-a fost teamă!”
Andreea

        „Pentru mine acest concurs a constituit o experiență de neuitat, un prilej unic de a experimenta lucruri noi, de a cunoaște muntele. Pe lângă compania plăcută și peisajele superbe, acest voiaj ne-a dat ocazia de a ne cunoaște pe noi înșine, uitând de viața monotonă de la oraș.
          De asemenea, am legat prietenii noi și am învățat mai multe despre Munții Bucegi, decât poate aș fi învățat vreodată la ora de geografie.
          În opinia mea, „Cel mai tare munțoman” este o tradiție ce face cinste județului, un program care ar trebui continuat. În acest mod se formează dragostea pentru munte, pentru natură și de asemenea dorința de a le menține curate.
          Imediat ce voi avea ocazia, mă voi întoarce aici. Cu siguranță. Aici am avut prima mea experiență alpinistică și prima călătorie de 10 ore.”
Dan

          „Când am sosit în tabără, nu știam că acest concurs în urma căruia trebuia să obținem titlul de „Cel mai tare munțoman” va fi atât de plin de surprize. Încă de la început lucrurile păreau destul de interesante și pline de neprevăzut, dar pe parcursul drumeției de sâmbătă s-au dovedit adevărate încercări, în lupta cu propriile limite fizice și psihice, în urma cărora, evident am învins!
           Vreau să spun că pe durata excursiei „un pic” poate însemna foarte mult, iar echipa îți este „o mână dreaptă de fier”, care te ajută să mergi înainte atunci când crezi că nu mai poți. Prima probă a fost cea care ne-a unit echipa, cea mai distractivă și în același timp ne-a ajutat să cunoaștem tabăra.
          Oricum în urma acestei experiențe pot să spun că mi-am cunoscut și depășit unele limite, am învățat să merg alături de prieteni și să mai rezist câte un pic atunci când nu-mi doream…
          „Cel mai tare munțoman” este o experiență frumoasă, memorabilă și foarte interesantă.”
Carmen

          „Am venit în această tabără la îndemnul unei prietene, gândindu-mă că va fi o relaxare totală. Ajunsă, văzând cum stau lucrurile, m-am speriat puțin, dar asta nu a fost nimic pe lângă ce avea să urmeze a doua zi.
            Am pornit la traseu cu încredere, alături de colegi și domnii profesori, dar pe măsură ce continuam traseul mi se părea din ce în ce mai greu și în același timp începeau să apară și regretele. Trebuie să recunosc că peisajul era minunat iar glumele domnului profesor mă ajutau să nu mă dau bătută.
          După acest traseu, ajunsă din nou în tabără, oboseala se resimțea în totalitate, mă durea tot corpul. În sinea mea îmi spuneam că n-o să mai vin, un lucru clar!
         Dar după proba de rapel, s-au schimbat lucrurile, au luat o nouă întorsătură: m-a făcut să-mi doresc să mai trăiesc astfel de experiențe, iar dacă o să mai am ocazia să mai trec prin așa ceva, fără să mai stau pe gânduri, răspunsul ar fi clar DA. Sunt sigură, că acum sunt gata să fac față oricărei provocări.”
Aida-Roxana

        „Păi nu știu cu ce să încep… a fost foarte tare când profu’ ne-a cărat prin pădure atâtea ore, drept pentru care țin să-i mulțumesc pentru durerea de picioare și pentru minunatele peisaje văzute. (…) Mi-a plăcut că mi-am făcut și noi prieteni, dar cel mai tare a fost la rapel. Păi pentru rapel am venit în tabără, NU? Abia aștept următoarea acțiune pentru a încerca noi provocări și noi trasee numai bune de parcurs!!!”
Cu drag, al vostru munțoman DĂNUTZ!!!

         „Chiar dacă a fost obositor la început (urcare, coborâre), deja acum nu mai simt nimic. După ultima probă – chiar dacă am mai trecut prin ea, de fiecare dată ai emoții – a meritat. Bocancii au fost grei, drumul lung, dar nu și plictisitor. Cred că am avut cei mai tari monitori și sper ca și data viitoare să fie la fel. Mi-au plăcut peisajele și mai ales Brăteiul care ne-a primit cu căldură, susurând cum a știut mai bine și mai plăcut. Sunt mândră că am venit a doua oară și sper să revin de fiecare dată cu același drag. A fost tare!
Corina

        „Fiind obositor, a fost fantastic de frumos. Chiar nu mă așteptam să fie atât de tare. Cred că data viitoare când voi mai veni să nu mai fie la fel de greu, pentru că deja știu ce mă așteaptă. La coborâre a fost mai ușor. (…) Sper ca anul viitor să revin prin aceste locuri și printre acești colegi și profesori.”
Georgiana

        „Am venit în această tabără ca să mai uit de probleme și să mă relaxez. Mi-a plăcut atât traseul printre creste cât și domnii profesori care ne-au însoțit. M-au impresionat peisajele dar nu în ultimul rând cazarea și organizarea celor din tabără. Ceea ce nu o să uit cu siguranță este proba de rapel.”

       „Peisaj frumos, traseu lung și obositor. În principiu am venit pentru natură. Despre tabără nu am cuvinte să mă exprim ce mult m-am distrat cu colegii de cameră. În schimb partea în care concuram pe echipe a fost o treabă foarte ingenioasă iar testele de pe traseu foarte necesare pentru cultura noastră generală.
        Desigur aceste lucruri pe care le-am învățat ne-ar putea ajuta atunci când avem o problemă în ceea ce privește muntele.
       Nu am comentarii, frumos, frumos, plăcut!”

       „Primind această sarcină de a scrie despre „Cel mai tare munțoman”,  într-un moment  în care sunt lipsit total de inspirație, nu pot decât să-mi exprim sentimentele sincere și trăirile reale pe care le-am avut în aceste trei zile, de care am fost profund impresionat și am rămas uimit de ce peisaje am întâlnit în parcurgerea traseului nostru (Scropoasa, Zănoaga, Bolboci, Brătei, Cerbu) care sunt adevărate minunății ale naturii. Ca în orice aventură sunt și părți mai puțin plăcute, dar peste acestea am trecut cu ușurință, datorită faptului că am făcut aceste acțiuni din plăcere.  
         În concluzie, nu pot spune decât că totul a fost „ok” și că o să mai vin și altă dată, cum am venit și până acum, dorind să fie plăcut, aventuros și super tare!!!”

         „Am fost pentru prima dată într-o tabără cu mai mulți copii din mai multe locuri, ne-am făcut prieteni noi și bineînțeles că am avut ocazii de experiențe noi… cum ar fi: să mergem pe jos atâtea ore (pentru mine a fost ceva destul de ieșit din comun, că nu am mers atâta nici într-un an de zile), să coborâm pe stânci… (rapelul a fost o experiență destul de plăcută, am avut puțină teamă la început, dar cu toate aceste emoții mi-am învins teama).”
Andreea

        „Au fost cele mai frumoase zile, nu credeam că pot învăța atâtea dintr-o simplă tabără.”

        „Cel mai mult m-au impresionat Cheile Orzei. Mi-a plăcut drumeția, cu toate că am avu unele probleme, din cauză că am mers mult pe jos… dar am avut norocul de a vizita și cabane. Am avut plăcerea de a-mi face prieteni noi. Iar la final am mers să facem un rapel… care din punctul meu de vedere a fost cel mai așteptat moment. Nu pot spune decât că totul a fost minunat!”

        „(…) Azi am avut o zi foarte proastă deoarece nu am putut coborî stânca pe care aproape toți au coborât-o. Am fost supărat pe mine deoarece nu am putut…”
Daniel

         „Demult, într-o lume îndepărtată, în Munții Bucegi, trăiau cinci fetițe Powerpuff – descendente ale marelui munțoman Beep; după câteva idei care nu conveneau câtorva colege, fetițele au hotărât să meargă singure pe drumul ales împreună.
          Cred că începutul a fost funny, dar ajunge cu tâmpeniile; să revenim la planul real.
         În ciuda frigului infernal, m-am simțit minunat, probele au fost bine gândite și plăcute iar organizatorii au fost oameni de nota zece.
         Cea mai frumoasă probă a fost penultima (alpinismul) – părerea mea. A fost o experiență unică, plăcerea a fost de ambele părți – cu siguranță va fi o amintire de neuitat – mai ales pentru noi adolescenții.”
Fetițele Powerpuff

        „Mi-a plăcut faptul că această tabără a fost foarte organizată și au fost activități interesante care ne vor ajuta mai târziu, mai ales proba de rapel, care a fost cea mai frumoasă activitate chiar dacă nu am avut curaj din prima încercare, dar am reușit în a doua.”
Filip

         „(…) Cât despre drumul de ieri, a fost o experiență senzațională pe care nu am mai trăit-o până acum. Chiar dacă seara am ajuns cu dureri de picioare și bătături, mi-a plăcut foarte mult drumul, am văzut pe viu frumusețile naturii și splendoarea munților. (…) singurul lucru care m-a făcut să-mi revin a fost proba de astăzi de alpinism. Am vrut să văd și să simt pe pielea mea ce simt profesioniștii chiar dacă am coborât doar 20m, a fost palpitant.
          Despre doamna Ileana, numai cuvinte de bine. O doamnă ambițioasă și plină de energie, cu multă experiență și cu un caracter puternic.” (n.r. măi, măi, ce drăguț ești, mersi!)
 Silviu

        „Nu mi-a fost frică de nimic, am avut curajul să înving orice probă. A fost super, în afară de faptul că am mers ieri aproape toată ziua pe jos, dar a fost foarte frumos. Să vină următoarea tabără!”

        „A fost una dintre cele mai tari experiențe din viața mea! Nu am mers atât pe jos într-o singură zi de când mă știu și totuși am 18 ani (sa-mi fie rușine), cu toate că m-au durut picioarele și la un moment dat aveam impresia că am să cedez, am mers mai departe, aveam impresia că nu o să mai ajungem la tabără, dar într-un final, victorie, am ajuns teafără și nevătămată, cert e că eram obosită și murdară, dar asta făcea parte din decor.
          Într-un final nu pot să spun decât că m-am distrat, că a fost super tare și dacă ar mai trebui să mai fac încă odată ce am făcut ieri, adică să merg ore în șir pe munte, aș merge cu cea mai mare plăcere!”
Beatrice

         „Azi, ultima zi din scurta excursie pe care am avut-o în weeek-end-ul de 5-7 octombrie 2007, scriu, cu mare bucurie că am venit, a fost o experiență deosebită. Ieri 6 octombrie, am făcut un traseu turistic destul de obositor pentru cineva care n-a mers în viața lui așa de mult, dar cu toate astea a fost fantastic pentru că am aflat lucruri noi, am văzut peisaje minunate și am făcut haz de necazul colegilor noștri care se împiedicau, am spus glume și am făcut pădurea să arate mai frumos adunând gunoaiele aruncate de niște oameni inconștienți.
        Azi, 7 octombrie , am avut proba de alpinism, o experiență unică în viață care cu toate că este destul de dificilă este în același timp și minunată, probă pe care aș mai face-o cu multă plăcere și altădată.
         Spre sfârșit vreau să mulțumesc organizatorilor pentru că se gândesc la noi, tinerii și fac astfel de excursii. Aș veni cu mare plăcere și altădată.”
Andreea

         „Părerea mea, este că a fost cea mai frumoasă „oră” de geografie. Am învățat multe lucruri la care nu le dădeam importanță și pe care acum le-am reținut, îmbogățindu-mi astfel cultura generală. Traseul făcut, a fost o experiență unică, plină de frumos, dar și de oboseală și de efort. Totuși, în ciuda cestui efort, a fost ceva pe care probabil mulți dintre noi vor dori să-l repete, pentru frumusețea lui și pentru „căderile” în care te poți afla pe parcursul lui. A fost palpitant chiar și statul pe un copac. Probele date au fost interesante, iar ultima (alpinismul) a fost foarte utilă și a adus un sentiment superb, mai ales când priveam pământul apropiindu-se de foarte departe, foarte repede de mine.”
AndreiRedactat
Ileana Bocanciu – coordonator proiect
8 octombrie 2007Duminică, 18 noiembrie 2007 - 23:55 
Afisari: 1,377 


Postari similare:

Comentariile membrilor (1)

varverica
varverica
(admin)

 
1
Frumos!


Marți, 20 noiembrie 2007 - 11:14  


 
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un comentariu

 
0,1451 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2020) www.carpati.org