Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Paltina
Muntii Godeanu

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Informatii despre munti > Zone nefrecventate de animale salbatice (15)

stelian
stelian
Coarda

Gratarul lam luat sub brat asa ferbinte cum era , tot ce era pe gratar am bagat in 2 secunde intr-o punga.Era cam a 3-a oara cand am urcat pe un munte , stiam de ursi dar eram toti tinerei si nu ne gandeam la pericolul de intalnire cu Mos Martin ...

Sâmbătă, 17 septembrie 2011 - 19:38

miparv
miparv
Coarda

@claudiu_plescan
Padurarul era mana-n mana cu ursul Carpati.org

Sâmbătă, 17 septembrie 2011 - 15:14

claudiu_plescan
claudiu_pl..
Caraba

ok. am lamurit-o acum. spune-mi, te rog, cand erati la gratar si ati fugit, unde ati fugit? in copaci? de ce ati fugit? oricum se catara si alearga mai repede decat noi. desi nu erati "prada" ati adoptat un comportament specific acesteia. friptura ati mai gasit-o? padurarul n-are nici un amestec? Carpati.org

Sâmbătă, 17 septembrie 2011 - 05:33

stelian
stelian
Coarda

baumwolle : am intrebat de padurar cand am urcat Piatra Mare de ursi : el mia zis de înălțime.
claudiu_plescan : Nu ziceam de urși domestici , ci de animal.
Scuze că nu m-am exprimat corect.

Vineri, 16 septembrie 2011 - 23:59

miparv
miparv
Coarda

Pot adauga, ca in ciuda faptului ca autoritatile se lauda ca au mutat ursii in Piatra Mare si Piatra Craiului, in anumite zone intunecoase de la poalele Tampei se pot observa des urme proaspete (mari si mici), asa ca cine-i curios nu trebuie sa urce neaparat pe Tampa ... sau poate merge pe traseul din saua Tampei catre Poiana Brasov ...

Vineri, 16 septembrie 2011 - 17:46

dragois
dragois
Caraba

Continuand offtopic-ul:

@c0nstantinne: Literele de pe Tampa au in spatele lor o structura ce permite escaladarea.

http://www.carpati.org/jurnal/doua_zile_de_zahar_postavaru_si_tampa/2438/

Pe la sfarsitul jurnalui vei gasi o poza "graitoare".

Vineri, 16 septembrie 2011 - 17:13

c0nstantinne
c0nstantin..

Carpati.org ..super tare asta cu urcatul pe literele BRASOV ...presupun ca cei care s-au urcat pe B, R si S, au fost cat ce cat in siguranta spre deosebire de cei care s-au urcat pe A, O si V, aceste din urma litere neavand, ortografic vorbind, nici o "platforma" care sa fie transpusa, la scara, intr-o constructie gigantica, si care sa prezinte spatiu suficient: ori s-au inghesuit pe varful lui A, facandu-l sa para un  mai ciudat, care a bulversat turistii straini ce fotografiau de departe si nu mai stiau in ce oras sunt, ori au alunecat pe O, ori au cazut in valea lui V, fix in ghearele ursului. Propun ca, de-acum, orasul sa se numeasca BRASTOV.

Vineri, 16 septembrie 2011 - 16:28

claudiu_plescan
claudiu_pl..
Caraba

stelian, esti un bun teoretician al muntelui. m-ai distrat. felicitari! eu unu' o sa-ti urmez sfatul. insa nu pot spune ca ursul domestic e mai putin periculos ca cel infometat, iar baumwolle cred ca are dreptate, ca doar d'aia traiesc ursii la munte, nu? altfel ai vedea ursi si la Constanta Carpati.org

Vineri, 16 septembrie 2011 - 16:06

baumwolle
baumwolle
Caraba Asociatia Montana Carpati

Greșit, ursului îi plac înălțimile.

Vineri, 16 septembrie 2011 - 14:49

bala
bala
Coarda

bun sfat Carpati.org

Vineri, 16 septembrie 2011 - 14:30

stelian
stelian
Coarda

Miparv nu prea ai dreptate, animalul salbatic ,mai ales urșii sunt periculoși.Dacă unul domestic te zgârâie și te mușcă ,ce zici de un urs flămând? În Brașov mi sa intâmplat la un grătar să aud ursul la cam 100 m de mine.Nu am stat mult pe gânduri și am fugit toți cei care eram la grătar.
+ dacă te intâlnește o femelă care are puișori ,o încurci rău.

Un sfat : ursul e greu și nu prea se urca la înălțimi mari.

Vineri, 16 septembrie 2011 - 14:24

miparv
miparv
Coarda

Ursii n-au treaba cu oamenii, doar din cand in cand, ca de exemplu anul trecut cand a venit ursul pe Tampa (Brasov) si cativa oameni s-au urcat pe literele BRASOV ...

Joi, 15 septembrie 2011 - 18:43

micro
micro

La noi nu e ca americani, sa vina ursu de la cativa kikometri la cort, dupa mirosul de mancare. Cu exceptia catorva masive, unde ursul s-a invatat rau sa asocieze oamenii cu mancarea, n-o sa ai probleme cu el, ca orice animal salbatic evitand omul. Deci intrebarea trebuia formulata invers, ca-s mai putine locuri cu probleme de genul asta, decat cele care sunt OK. Care anume sunt cele de evitat, cred ca vor detalia colegii de forum. De mistreti nu tre sa-ti fie teama, ca astia au mirosul si auzul foarte bine dezvoltate si fug de oameni imediat ce-i simt. Am pus cortul langa ramaturi de mistret, dormind iepureste de frica, dar n-am auzit nimic pe afara. Acum in perioada asta, pana pe 15 oct singura problema ar fi ca e perioada de rut la cerbi, cand sunt mai putin prudenti dar si mai nervosi. Weekendul asta m-am trezit cu un cerb boncanind la cativa metri de cort, desi il latrau vreo 3 caini de la o stana. Asta pe la 4 dimineata.

Joi, 15 septembrie 2011 - 13:15

baumwolle
baumwolle
Caraba Asociatia Montana Carpati

În principiu, în Bucegi, dar și în Piatra Mare sau Ciucaș, urșii sunt învătați cu oamenii și riscul unor întâlniri neplăcute este mai mare. În zonele mai neumblate acest risc este diminuat, însă oricând, la camparea în natură, trebuiesc respectate niște reguli de bază, precum agățatul mâncării într-un copac la distanță de cort, să nu gătești lângă cort, să nu dormi în hainele cu care ai mâncat etc.

Joi, 15 septembrie 2011 - 13:00

paspar2
paspar2

Salut ! Stie cineva unde se poate sta la cort in siguranta in Carpati , sau in zona bucegilor ? Adica sa nu vina ursi , mistreti etc...Sau numele cabanelor unde se poate campa fara probleme . Va multumesc .

Joi, 15 septembrie 2011 - 12:42

Afisari: 924

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0331 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati