Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Vanturarita
Muntii Capatinii

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Informatii despre munti > Campare Dochia, Ceahlau (10)

xoreax
xoreax

Pe 2 decembrie am coborat cu un prieten de la Dochia prin P. Arinisului, spre cascada Duruitoarea. Nici n-am trecut bine de indicatorul de la marginea platoului si am si dat de portiuni pline de gheata. Nu stiu daca e mai bine cand e nins pe acolo.. dar oricum, periculos fara echipament.

Miercuri, 25 ianuarie 2012 - 13:50

edics
edics
Busola

Drept ce au zis inaintasii mei atat zona de mai sus de poiana maicilor cat si bucata de la polita cu arinis la duruitoarea sunt dificile. Iarna interzise conform Adm. parcului insa vara se pot face fara probleme dificile atentie doar la efort daca se merge cu copii ambele zone sunt cu inclinatii accentuate.

Marți, 24 ianuarie 2012 - 12:25

shogu
shogu

multumesc. Pentru la vara ma intereseaza (ma duc cu jr-ul, + alti copii). V-am cerut sfatul pentru ca in Ceahlau nu am fost niciodata. Multumesc inca o data Carpati.org

Marți, 24 ianuarie 2012 - 09:11

vercingetorix
vercingeto..
Caraba

anul trecut in ianuarie era montat un cort chiar in spatele cabanei fara sa aud ca ar fi vreo problema (asta nu inseamna ca si se poate , dar zic asa ca faza ) e de preferat iarna ca urcare lutu rosu , chiar daca e mai monoton , iar ca si coborare daca se alege poiana maicilor e bine de avut coltari , la cat de cald a fost unele perioada(anul trecut in ianuarie era la greu gheata) sunt sanse sa fie formata gheata de la claile lui miron in jos + ca daca e gheata si jgeabul ursariei e aproape imposibil de urcat ! cel mai sigur mod de urcat iarna in ceahlau se poate face pe 2 trasee destul de circulate : din durau-cabana fantanele -cabana dochia si cabana izvorul muntelui-curmatura lutu rosu-cabana dochia ! in rest se poate face doar in fct de echipament si starea zapezii !

Marți, 24 ianuarie 2012 - 07:38

vcristescu
vcristescu..

Si portiunea intre Polita cu Arinis si Cascada Duruitoarea este interzisa iarna ..

Luni, 23 ianuarie 2012 - 19:52

florinbalan
florinbala..
Rucsac

A, traseul din Poiana Maicilor pana la locul de campare este inchis iarna, datorita unor zone ceva mai expuse. Deci mare atentie daca urcati pe acolo

Luni, 23 ianuarie 2012 - 18:06

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Apa puteti lua de la cabana sau de la izvorul de langa Schit. De obicei izvorasul din fata cabanei este inghetat la vremea asta.

"este expus o poti considera campare in zona de creasta linistit" Expus la ce? Avalanse nu-i cazul, iar vant...vant este cam peste tot, in zona aia ceva mai putin. Oricum in alta parte nu poti campa, decat bivuacul de urgenta "m-o prins noaptea-n drum" Carpati.org

Luni, 23 ianuarie 2012 - 16:44

edics
edics
Busola

salutare,

dupa cum ai primit indicatile de mai sus, locul de campare este la 5-10 min de cabana insa eu nu am vazut sursa de apa acolo iar pt campare iarna este destul de nasol este expus o poti considera campare in zona de creasta linistit.

In rest ca si trasee

la urcare poti urca prin Poiana Maicilor la coborare prin Lutul Rosu
circuit pe la Duruitoarea
mai ai pana sus pe varf dar in 3 ore esti inapoi daca stai sus.

ATENTIE la timpii de pe marcajele indicatoare NU au relevanta vei gasi start de traseu cu 2:30 iar la 15 minute poti gasi alta tablie pe care sa scrie 3h... intreg masivul din acest punct de vedere este extrem de prost marcat.

CA marcaj turistic nu vei avea probleme e marcat bine.

Vreme buna

Edi

Luni, 23 ianuarie 2012 - 16:32

baltighost
baltighost..
Coarda

Salut,

Dupa stiinta mea, singurul loc de campare agreat in Parcul National Ceahlau este amenajat cam la 5 minute de Cabana Dochia, pe Piatra Lata a Ghedeonumui. Vara locul de campare e relativ ok. Iarna nu am urcat niciodata.

Mai multe informatii cred ca ai putea obtine folosind site-ul parcu;ui, http://www.ceahlaupark.ro

Luni, 23 ianuarie 2012 - 13:15

shogu
shogu

salut, se poate campa in zona cabanei Dochia din Ceahlau? Eventual variante trasee in zona. Multumesc.

Luni, 23 ianuarie 2012 - 13:07

Afisari: 439

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0474 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati