Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Saca Mare
Muntii Gurghiu

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Harti / Documentatie > NOUA HARTA A MUNTILOR BUCEGI (zona nordica) - editia martie 2010 (6)

valitc
valitc

Felicitari pentru munca depusa si felicitari pentru initiativa de a o distribui FREE.

Vineri, 4 februarie 2011 - 10:14

tomadragos
tomadragos..

Salutare,

(Am mai scris un mail similar zilele trecute, dar vad ca n-a mai aparut)
Ma bucur de opiniile si recomandarile prompte primite. Si ca numarul de downloaduri a ajuns deja la 200 la fiecare. Niste raspunsuri:
- la sfaturile lui intel450: la harta am folosit un DEM, de pe care am extras curbele si le-am corectat (in special in zonele de varf si vale); am preferat tin-ul deoarece am putut ingloba in acesta si informatiile despre zone de padure, locuite etc si ruleaza binisor; prin grid raster ajungeam la un aspect similar (hill shadingul functiona la fel), dar era mai complicat cu impartirea pe zone si in plus disparea modelul 3D. Pentru coordonate am optat pt min sec deoarece am considerat ca sunt utile pt gps; am adaugat pt lungimi scara din stanga jos; as putea totusi trece si coord stereo70. Si eu apreciez pdf-ul mai mult, asa ca am sa caut un soft care sa suprapuna 2 pdf-uri: cel din Arcmap si cel din Corel (e cam egal raportul contributiilor).
- pt Midan: mersi de indrumare - le voi oferi si materialul meu spre ajutor, desi modurile cartografice de reprezentare difera un pic

PS: Foarte curand, vine si varianta pt GoogleEarth - arata f interesant

Miercuri, 2 februarie 2011 - 23:50

mike
mike
Rucsac

Salut, orice informatie suplimentara privid zonele montane este utila si daca tot avem acordul tau, vom discuta in echipa de admini sa vedem daca putem incarca harta si in sectiunea Ghid.Iti multumim.

Duminică, 30 ianuarie 2011 - 20:27

midan
midan
Coarda

Felicitări pentru inițiativă, îmi permit o sugestie :
Unde-s doi puterea crește și Ppoate că o colaborare cu cei de la "România Natura" ar fi fructuoasă

http://romania-natura.ro/node/485
http://www.romania-natura.ro/sites/default/files/harta_bucegi_an_2010_55x76_centimetr
i.pdf

Duminică, 30 ianuarie 2011 - 16:27

intel450
intel450
Busola

Flicitari pentru munca depusa la harta - nu am verificat veridicitatea informatiei continute asa ca nu ma leg de aceasta. Dar imi pare ca ai cam digitizat sa obtii TIN-ul (iti spun un secret - exista DEM).
Iti sugerez sa realizezi o versiune a hartii suprapunand informatia vectoriala peste un model numeric de tip grid (nu TIN) si peste relieful umbrit rezultat din acesta. Eventual poti ajusta putin modelul astfel incat culmile si vaile sa fie curate si mai ales in cazul vailor sa corespunda traseul raului cu relieful. Se poate sa constati ca si timpul de afisare / prelucrare este mai mic.
Inca o sugestie - Daca lasi pe harta caroiajul - incearca sa-l realizezi in sistem metric (km/km) pentru a fi inca un reper pentru lungimi. Cred ca in forma actuala nu este prea util, poti lasa gradatia cu coord geogr pe lateral asa cum este acum dubland-o cu coord in Stereo70. In cazul exportului produsului final - poto incerca si cu .pdf.

Sâmbătă, 29 ianuarie 2011 - 23:50

tomadragos
tomadragos..

Am placerea de a va oferi un nou produs personal: o harta a Muntilor Bucegi (mai precis a zonei nordice a acestora). Va invit sa o downloadati si utilizati (mai putin in scopuri comerciale), deoarece:

- fata de majoritatea celorlaltor harti ce pot fi gasite pe net, aceasta prezinta situatia actuala din teren(la nivelul anului 2010)
- o buna parte din trasee sunt cartate pe baza inregistrarilor gps
- pe langa elementele tipice unei harti turistice montane, datorita reliefului umbrit veti distinge mult mai bine diferentele de altitudine (am pastrat de asemenea si curbele de nivel)
- zonele ocupate de paduri, jnepenis, gol alpin sau de zone locuite sunt obtinute pe baza informatiilor satelitare si sunt foarte reale
- majoritatea elementelor sunt trecute pe baza cunostintelor personale si ale deplasarilor in teren
- utilizarea si printarea este complet gratuita, si de data asta ce e gratis chiar e de calitate
- pe baza recomandarilor/erorilor semnalate de voi, harta va putea fi refacuta rapid, si repusa in circulatie

Decizia de a realiza aceasta harta a fost determinata de absenta unei harti actuale pe net, ce a determinat utilizarea variantelor foarte vechi, care induc in eroare. Pentru niste munti atat de circulati si populari precum Bucegii, am considerat strict necesar un material cartografic actual, disponibil oricui. De asemenea, realizand harta in sistem GIS, voi putea in curand sa va ofer si varianta pentru Google Earth si pentru GPS.

Deja prea multa reclama - va las sa evaluati realizarea mea:

Downloaduri:

rezolutie mare: http://www.4shared.com/photo/0H9UpxJS/Harta_Bucegi_-_zona_nordica.html

rezolutie mai mica:
http://www.4shared.com/photo/-ed0DOea/Harta_Bucegi_-_zona_nordica__r.html

Daca o considerati utila - atat utilizatorii, cat si administratori siteului - aceasta poate fi trecuta si la sectiunea Ghid/harti

Pentru informatii despre prelungirea hartii, variante GoogleEarth si GPS, verificati noutatile pe http://toma-dragos.blogspot.com/

Sâmbătă, 29 ianuarie 2011 - 22:12

Afisari: 1,214

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0326 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati