Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful La Om (Piscul Baciului
Muntii Piatra Craiului

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
#53  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Harti / Documentatie > Gura de rai - bucegi (53)

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Probabil...
Eu tot ma intreb cum cara Zamolxe deosebiteniul la deal...

Joi, 16 septembrie 2010 - 11:45

glideone
glideone

Mesajul din ghilimele l-am primit exact asa cum e de la un amic care a fost de multe ori acolo.

MEGALÍT s.m. Nume generic dat unor blocuri mari de piatră necioplită din epoca preistorică, care constituiau, probabil, monumente funerare sau de cult.

Avand in vedere ca platoul Bucegilor era un loc sacru pentru vechii daci nu e exclus ca termenul folosit sa fie chiar corect.

Dar probabil ar fi trebuit sa-i trimit mesajul in privat lui vladd.

Joi, 16 septembrie 2010 - 11:42

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Deci e megalit, nu o stanca, adica uriasii l-au pus acolo, si l-au si incarcat cu o incarcatura deosebita. Carpati.org

Joi, 16 septembrie 2010 - 11:30

glideone
glideone

@vladd: "Localizarea este pe Piciorul Babei, mai exact marea terasa de cum cobori de la Babele la Pestera. Perimetrul fiind mare se simte peste tot, dar epicentrul l-am localizat la un megalit cu o incarcatura deosebita in zona de cobarare spre Pestera (dar nu pe traseul turistic)"

Numai bine! Carpati.org

Joi, 16 septembrie 2010 - 11:22

yo6ial
yo6ial
Busola

Apăi de ce nu zis-ai așe, bace Paul?
Dacă-i vorba de o localizare cvadridimensională, atunci vreau să aflu longitudinea, latitudinea, altitudinea și data/ora/minutul.
Carpati.org

Și cum. Florine, nu e muntele în sine și pe de-a-ntregul un Tărâm al Poveștilor?
Adică Hänsel und Gretel și-au desfășurat activitățiile în suburbiile New York-ului? Albă ca zăpada și cei șapte pitici aveau reședința în centrul vechi al orașului? (ș.a.m.d) Carpati.org

Și, poate... teoria conspirației ia naștere, uneori, din simpla înțelegere greșită a unei situații banale.

De exemplu, oare ce cred vecinii mei când mă mai văd noaptea prin curte cu laptop-ul într-o mână, o antenă care seamănă mai degrabă cu o armă, în mâna cealaltă și câștile mari pe urechi.

Șansele să creadă că iar caut un Acces Point WiFi gratuit în timp ce ascultam vreo manea de la Domnița de Fier sunt mai mici decât să fie convinși că încerc să le interceptez convorbirile telefonice sau să le bruiez televizoarele...

Miercuri, 15 septembrie 2010 - 11:13

pauless
pauless
 Asociatia Montana Carpati

Pai chiar asa, tu vrei longitudine si latitudine, adica o coordonata bidimensionala, cand acolo poate fi vorba de cel putin 4 dimensiuni. Asta in conditiile in care noi percepem lumea in geometria euclidiana...

Marți, 14 septembrie 2010 - 21:22

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Pai ce te asteptai cand ai cerut o harta a Lumii Povestilor?

Marți, 14 septembrie 2010 - 21:14

glideone
glideone

Multumesc de link, Vladd.

O gramada de comentarii mai mult sau mai putin inteligente dar totusi nici o informatie. Bine zicea Tutea, Dumnezeu sa-l ierte: "Aflarea in treaba la romani..."

Marți, 14 septembrie 2010 - 20:05

mihaitzateo
mihaitzate..
Busola

O explicatie la motivul pentru au aparut diverse presupuneri legate de teoria conspiratie vis-a-vis de muntii Bucegi:
http://www.cutremur.net/topic/748-cutremurele-din-zona-busteni-sinaia/
In 1993 s-au produs datorita unei falii care trece pe sub Bucegi o serie de cutremure mica adancime si de aci au aparut teorii ale conspiratiei.
Acolo la link vedeti seria de cutremure cu data,ora,magnitudine si adancime.
(s-au produs cutremure intre 4 mai 1993 pana pe 6 iunie 1993 - din cate zice acolo vreo 15 cutremure cu totul).

Marți, 14 septembrie 2010 - 19:51

midan
midan
Coarda

Mah, nu cumva are careva de vanzare pamant p-acolo si vrea sa scoata un pret bun ?

Marți, 14 septembrie 2010 - 15:36

hhhrobi
hhhrobi

"Reteaua de generatoare aleatorii arata aparitia unor anomalii in functionare....."

Sunt curios despre ce anomalii este vorba... poate incep sa genereze numere consecutive in loc de numere aleatoare!?

Dupa parerea mea ca si metoda stiintifica, sa iti basezi studiul pe ceva aleator e o prostie. De obicei il bazezi pe ceva fix, cunoscut si observi anomalii (abateri de la regula) nu pe ceva care nu are nici o regula, ca sa observi..... ce?

PS: imi place cum se foloseste "Princeton, SUA" ca sa se dea veridicitate articolului si "experimentului". Adica daca e la americani, trebuie sa fie pe bune!

Marți, 14 septembrie 2010 - 15:02

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Alexandru, exista diverse grade de schizofrenie. Sau o fi doar prostie in forma pura?
Oamenii aia de 4 metri aveau cizmari?

Marți, 14 septembrie 2010 - 14:56

pauless
pauless

Ce ignorant, dom'le... Adicatelea tu vrei sa masori nemasurabilul cu instrumente inventate de om? Antimateria cu instrumente si masuri materiale? Necunoscutul cu legi cunoscute? Carpati.org

Marți, 14 septembrie 2010 - 14:54

yo6ial
yo6ial
Busola

În toate materiale, citite pe tema asta, am constatat că:
- Se folosesc denumiri și termeni pompoși fără nici cea mai vagă urmă de reținere.
Exemple:

” anomaliilor magnetice atipice ” (Avem anomalii tipice, cartate și catalogate, nu?)
Și lumea-i plină de perturbări (aka anomalii) magnetice (geo-magnetice)
pentru că, sub noi, fierb multe.
Pănâ și un tramvai sau troleibuz dă peste cap, în trecerea sa, orice busolă pe o rază de câteva zeci de metrii. Iar de influențat, de la kilometrii.

” Cercetatorii de la Institutul “Terra” spera sa se realizeze, cu concursul Armatei”

Zicea cineva, odată ”You and what army???”

” In Romania, aceste lucruri se studiaza inca de la sfarsitul anilor ‘80, adica de peste 20 de ani.”
Hmmm... unu... doi... trei... dap... adică aproape peste douăzeci de ani.

- Informații reale, zero.

Și hărțile.... Da dom-le... Desene animate, p-onoarea mea. Carpati.org

Latitudine și longitudine, vreau să văd. Grade, minute, secunde.
Mulțumesc anticipat? Carpati.org

Mai povestesc respectivii de raditații necunoscute ți chiar dacă, la școală, am învățat că radiația este radiație, punct. Și diversele mârimi ale acesteia se măsoară în Joules, Hertz, ba chiar pot fi exprimate in mili/micro/nano/pico-metrii, sau deca/kilo-metrii.
Sau dozimetric, în impulrusi pe minut, REM, Roentgen, etc.
Deci sunt radiații, vibrații, energii necunoscute dar sunt/fost măsurate monitorizate, si au mai si prezis catastrofe, cataclisme si alte clisme...

Scuze. Carpati.org mi-a scăpat.

Sunt curios cu ce aparate de măsură au monitorizat zona.
Sper că nu era vorba de un ficat de capră... Carpati.org

Marți, 14 septembrie 2010 - 14:43

vladd
vladd

http://mathusallem.wordpress.com/2009/08/08/bucegi-zona-vietii-vesnice/gura-de-rai-bu
cegi/

uite aici.
Daca te apuci sa cauti sa imi zici si mie la ce concluzii ai ajuns.

Marți, 14 septembrie 2010 - 13:40

glideone
glideone

Linkul cu harta aia de pe ziua.net nu mai merge. Are cineva harta? Carpati.org

Marți, 14 septembrie 2010 - 11:41

vladd
vladd

Am fost sa caut, dar nu am gasit. Dupa harta s-ar zice ca este in valea de pe traseul pestera - omu. Insa o data ajuns acolo nu se intampla nimic deosebit...(fata de restul locului care oricum este deosebit, dar asta este alta discutie) . Dumitru Stanica nu mi-a raspuns la e-mail. Cand o sa aflu ceva concret o sa postez aici.
Pana atunci, la mai multe aventuri.

Miercuri, 12 august 2009 - 17:39

pauless
pauless

vladd, nu uita, asteptam impresii. Ai gasit centrul energetic din Bucegi? Am fost si eu sambata trecuta, Jepii mici - babele - Omu - Valea Cerbului - Busteni si n-am vazut decat muuuult plastic pe jos. Daca poti, posteaza si niste poze cu locul respectiv.

Miercuri, 12 august 2009 - 16:18

vladd
vladd

I-am trimis un mail lui Dumitru Stanica sa il intreb care este "locatia" (mersi florin) exacta. Sa vedem ce zice.

P.S. : Mi-am schimbat poza din profil ca sa nu ma mai fugaresca politia.

Luni, 20 iulie 2009 - 23:16

midan
midan
Coarda

Parca un grec, mort de mult, spunea ca cea mai importanta caliatate a unui om e sa stie ce sa nu creada.
Nu v-ati saturat de discutia asta ?

Luni, 20 iulie 2009 - 18:36

Afisari: 2,172

#53  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0398 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati