Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Neamt
Muntii Baiului

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
#24  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Echipament montan > Rucsac 30 l (24)

protector
protector

Am reusit sa imi iau un Pinguin Boulder 38 http://www.alpinexpe.ro/product--rucsac-pinguin-boulder-38--2701.html ...nu l-am luat de la cei cu linkul si oricum nu are importanta...

Inca nu l-am folosit in nici o tura...oricum il am numai de cateva zile...la proba a fost ok....sta bine pe spate plus ca ai posibilitati de reglare de la centura lombara si bretele umeri...cusaturile sunt bune...design ok...sper sa ma incante inca de la prima tura..

Marți, 10 ianuarie 2012 - 12:16

grizzly_bear
grizzly_be..

@protector www.echipmont.ro

Joi, 22 decembrie 2011 - 09:09

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

210 Lei, asa cum scrie pe bucatile de platic din buzunar.

Joi, 22 decembrie 2011 - 09:02

protector
protector

In cautare de rucsaci si alte cele am dat de o oferta pentru un rucsac McKinley Outback 40L/Varios System

Aveti vre-o informatie legata de produsele McKinley cel putin cum stau la cap. rucsacuri?

Pretul este de 210 Ron pentru rucsac si este folosit un an si jumatate

AdrianHogiu

Miercuri, 21 decembrie 2011 - 23:01

cornlel999
cornlel999..
Caraba

recomand:
http://www.youtube.com/watch?v=YuHi8m2Rs20

dai un ban, dar face.

Miercuri, 21 decembrie 2011 - 16:06

mirceasam
mirceasam

Si acum cei de la Atta au reduceri:
http://www.attasport.eu/ro/index.php?pg=8001&t=16
http://www.attasport.eu/ro/index.php?pg=8001&t=5

Miercuri, 21 decembrie 2011 - 15:34

altfell
altfell

Unii ar putea spune ca 30L e indeajuns pt 2 zile, altii ar putea spune ca 50l e prea putin pt 2 zile iarna. Conteaza ce echipament ai si ce faci cu el.

Am vrut sa-mi iau rucsac de 38L pt ture rapide si usoare. Pentru ca nu aveau mi-am luat pana la urma un Golite Jam de 50L, in care la limita introduc un cort ultra usor, un sac de dormit de vara, un izopren, haine de ploaie, "pijamaua" si mancarea. Daca as baga un sac de dormit din sintetic de iarna in el, atunci incepe sa arate a pom de craciun, cortu si izoprenul pe afara.

Deci pt iarna, cu cort si sac si haine de schimb calduroase mancare primus.. un 60 mi se pare mai rezonabil. Daca te zgarcesti la greutate si la pret, atunci ai grija ca boschetii prin care te bagi sa nu-ti fure din echipament.

Daca mergi la cabana calduroasa, atunci in 30L bagi si mancare si termos si haine de schimb si cu asta basta.

Daca faci trasee de alpinism ai nevoie sa poti atarna piolet, coltari, coarda.

Tind sa cred din profilul tau ca faci mai mult trasee mai traditionale, cu campat in zapada prin muntii din jurul Bistritei. Si atunci poate vrei un rucsac de vreo 40L pe care sa poti prinde cortul si izoprenul pe afara.

Despre reglaje si potrivirea rucsacului. Sunt 5:
1) intaltimea rucsacului de la bretele de pe umeri pana la centura. Unele au reglabila chestia asta, la altele e fixa, la Atta e fixa, deci vezi cum nimeresti inaltimea. Ideea aici e sa-ti pui rucsacul in spate.. strangi bretelele de pe umeri pana cand se simte confortabil, deci breteaua urmareste complet umarul fara sa fie spatii intre ea si umar. Apoi iti prinzi centura. Ar trebui sa pice fix pe solduri. Cu un deget deasupra osului soldului.
2) Centura.. aici nu sunt cine stie ce reglaje.. O strangi cat sa nu te stranga dar si cat sa nu-ti cada de pe solduri.
3) Bretelele de la umeri. Dupa ce te-ai asigurat ca rucsacul e marimea buna ca inaltime.. le slabesti si prinzi rucsacul cu centura pe solduri. Apoi incet strangi curelele de pe umeri astfel incat sa fie cat mai lipita breteaua de tot umarul. Daca in vreun loc e dezlipit inseamna ca in punctul de contact exista mai multa presiune. Pe parcursul turei e posibil ca umerii sau soldurile sa te doara. Poti controla cat de mult lasi greutatea pe umeri sau pe solduri cu aceste curele.
4) Curele de deasupra umarului. Cica ar trebui sa fie la 45 de grade fata de umar. Cum nu umbli cu nivela dupa tine, din alea reglezi cat de pe spate sau in fata vrei sa fie rucsacul. Daca e prea pe spate, te dezechilibreaza, daca e prea strans, ridica bretelele de pe umeri.
5) Curelusa de la piept. Pe care fetele nu o prea folosesc, dar care te ajuta ca pe unele pasaje sa nu-ti alunece rucsacul de pe un umar si sa te dezechilibreze. Mai ales cand lasi mai libere curelele de pe umar ca sa ai mai multa greutate pe solduri e bine s-o prinzi.

Despre Atta Serac, Trek Light si Denali, chiar nu vad ce alte reglaje le-ar mai trebui. Da, nu sunt la fel de fain finisate ca un Millet sau un Deuter de ex. Nu au briz-brizuri gen fluier la curelusa de la piept sau buzunare in curea (cum are si ala de la decathlon). Nu au in spate zeci de ani de testare si design, ci doar copiaza designul de la case mai mari. Nu au aceleasi materiale, dar folosesc materiale mai groase si mai rezistente. Si per total e o solutie calitate-pret buna.

Nu stiu alte produse similare, dar la facilitati, cele 3 de la Atta mi se par f ok. Ai prindere de piolet, bete trekking, ai buzunare laterale in care poti pune intr-o parte juma de cort in partea cealalta o sticla de 2 de apa.
Diferentele intre ele sunt ca Denali e cu cordura deci rezista mai bine la tavaleala (hornuri, jnepenis), Seracul are 900g la 40L iar Trek Light-ul are 1200, precum Denali, deci nu inteleg de ce e Trek Light.
Comprativ cu ala de la decathlon care cica e ultralight si are 900g, Seracul fara asemenea pretentii are tot atatea. Singurul dezavantaj al Seracului vs Trek Light si Denali e ca nu are elasticul cu care poti sa-ti prinzi o geaca/un polar pe afara. Dar nu e mare problema.
Deci pt un buget restrans eu as merge pe http://www.montrek.ro/serac-40-p-83.html

Cat despre confort, conteaza cate ore pe zi mergi si ce greutate cari. Pentru ture cu greutate mare si cu multe ore de mers prefer strang ceva mai multi bani si sa iau un rucsac mai scump si mai bine designuit, care e mai confortabil (eu am un millet odyssee).

Despre cum probezi rucsacul:
http://www.youtube.com/watch?v=pnLCM_3RjuA
http://www.youtube.com/watch?v=X258hs7HHaw

Luni, 19 decembrie 2011 - 14:10

ratza
ratza
Caraba

Dacă ai deja un rucsac, nu văd ce te-ar putea împiedica să-l folosești în continuare. Chiar dacă e mai mare, nu zice nimeni că trebuie umplut. Iar un rucsac cu spatele rigid stă altfel pe șolduri, prcatic nici nu-l simți.

Luni, 19 decembrie 2011 - 13:39

grizzly_bear
grizzly_be..

@radmar corect!

Luni, 19 decembrie 2011 - 13:21

protector
protector

@midan "Cu ochii inchisi ai putea alege Deuter, Vaude, Millet sau altii de seama lor" da as putea, doar ca am impresia ca la producatorii astia jumatate din bani se duc numai pentru marca desi nu pun l-a indoiala produsele lor....momentan bugetul meu este limitat si pentru ca mai vreau sa imi iau o pereche de bocanci de iarna....si plus de asta pentru inceput este ok...pana am sa reusesc sa am si eu un buget mai mare ma multumesc si cu mai putinCarpati.org

Luni, 19 decembrie 2011 - 13:12

midan
midan
Coarda

Pentru mine e in regula Atta Denali de 40, altii au fost nemultumiti. Sigur ca se poate mai bine dar depinde de pret ...

Il gasesti la 250 de RON
http://www.montrek.ro/denali-model-p-848.html

Cu ochii inchisi ai putea alege Deuter, Vaude, Millet sau altii de seama lor

Luni, 19 decembrie 2011 - 13:06

protector
protector

@danutzz da pana la urma cred ca merg pe unul de 40 de l....pai putem lua mai putina macare...mai mult la plic si mancare uscataCarpati.org ca sa nu ocupe prea mult spatiu..

@hhhrobi multumesc pentru raspuns...pai pana la urma in grupuri se cam imparte cortul..daca ai norocul sa mai gasesti inca pe unul doar nu om dormi in corturi diferite...mai ales iarna cand ai nevoie de calduraCarpati.org

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:53

danutzz83
danutzz83
Caraba

Pentru 2 zile, parerea mea e ca e mai bun ala de 40l, pentru ca, daca bagi un sac de dormit in el, iti ramane mai mult loc in el decat in ala de 30l Carpati.org , acum depinde si de necesitatile tale.

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:41

hhhrobi
hhhrobi

40 L iarna, 2 zile e cam la limita ca si dimensiune. Depinde acum si in cati mergi - de ex poti imparti cortul in 2 oameni.

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:41

protector
protector

@danutzz83 multumesc...fiecare pana la urma detine mai multe modele de rucsaci de care are cuvinte de lauda...acuma sper sa fie la fel si pentru mineCarpati.org

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:40

danutzz83
danutzz83
Caraba

Atta Serac avem si eu si prietena mea: 30l, 40l, 80l. Toti rucsacii sunt super, comozi, rezistenti, si cu sisteme bune de eliminare a transpiratiei. Din punctul meu de vedere raportul calitate-pret e foarte bun.

Spor la cumparaturi Carpati.org

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:37

protector
protector

@grizzly_bear multumesc pentru orientareCarpati.org

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:31

radmar
radmar
Rank Asociatia Montana Carpati

@grizzly_bear: este ok si redictarea, dar avea ceva mai rapid chiar aici, in meniul Utile->Resurse web http://www.carpati.org/link-uri/

Totusi, in referinta ta sunt aruncate la gramada linkurile acolo si nefiind impartite pe categorii iti va fi mai greu sa te descurci prin ele si sa nu te incurci.

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:30

grizzly_bear
grizzly_be..

@protector www.alpinet.org la rubrica RESURSE WEB te poti orienta in "teren". Toate cele bune.

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:26

protector
protector

@radmar da ma gandeam si la varianta cu 40 de l mai ales ca la 1-2 zile este ceva echipament de carat si decat sa te enervezi ca nu ai ales varianta cea buna poti opta si la unul de 40 de l..multumesc pentru sfat

@midan rucsacul este un lucru indispensabil din multiplele lucruri ale unui montaniard asa ca trebuie ales cu grija si orice sfat este bine venit...multumesc...sper sa ma aleg cu un rucsac cat de cat bunicel

@hhhrobi "iarna(e cam la limita)"....ce vreti sa spune-ti cu asta?

AdrianH.

Luni, 19 decembrie 2011 - 12:05

Afisari: 1,290

#24  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0506 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati