Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Gropsoarele
Muntii Ciucas

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Echipament montan > Cort 4 sezoane - Pharak 3 (13)

emanuel73
emanuel73

acum astia de la HILLEBERG si-au facut o fabrica inEstonia daca intri pe site-ul lor si completezi un formular iti trimit un catalog care contine si mostre ale materialului pe care il folosesc l-am incercat si au dreptate sunt corturi care merita fiecare banut chiar daca cel mai ieftin costa in jur de 500 de euro

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 15:29

mikebela777
mikebela77..

Multumesc pentru raspunsuri (Florin si Mihai). Florin Balan mi-a scris si o scrisoare detaliata, exceptioanala. Va doresc un weekend frumos.

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 12:09

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Numai acum am observat o greseala gramaticala :"...Stabilitatea si rezistenta unui cort la vânt nu DEPIND..."
Scuzele de rigoare !

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 12:01

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Stabilitatea si rezistenta unui cort la vânt nu depinde (numai) de numarul de bete ci si de conceptia (geometria) lui. Materialul folosit nu are vreo influenta la aceasta rezistenta. Mult mai importanta, pe termen lung, este rezistenta radiatiile solare, responsabile de îmbatrânirea rapida a tuturor materialelor. Daca tot se discuta despre performante, iata o pagina edificatoare : http://hilleberg.se/sv/node/112

La acest fabricant nu se vorbeste de chinezarii. De unde si pretul corturilor ce ies din unicul atelier de la Frösön , în suburbia orasului Östersund (Suedia centrala). Fiecare cort este asamblat de o singura persoana al carei nume apare pe produs, un fel de garantie de seriozitate.
Dai un ban, nu-l mai ai dar stii ce cumperi.

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 08:56

mikebela777
mikebela77..

Multumesc pentru raspuns. Eu nu ma pricep le aceste tehnologii. Acuma incep sa fac cunostinta cu ele, aflandu-ma in situatia cautarii unui cort mai rezistent la vant. Nu demult am gasit aceasta: «The Mountain Hardwear Trango 3.1 Tent uses a expedition grade nylon taffeta. This rainfly uses a polyurethane coating on the inside of it and a silicone coating on the outside. This helps to offer up a ton of strength against sun, wind, rain, snow, and other elements.» Sursa: http://travelgearblog.com/archive/mountain-hardwear-trango-31-tent.html

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 03:10

florinbalan
florinbala..
Rucsac

O fi, dar pana acum eu nu am gasit un producator de textile care sa faca asta benevol. Siliconizarea se face prin impregnare, marind astfel si rezistenta materialului. Si PU nu tine pe silicon, se cojeste imediat, mai ales la diferente de temperatura si la umiditate mare, cand poliuretanul isi mareste volumul. O tehnologie speciala care le face pe amandoua exista si are diverse nume, in functie de cine a brevetat-o/furat-o, dar eu daca as folosi acel material as arata asta in specificatii. Numai ca nu stiu sa se foloseasca la corturi. Probabil ei se refera la tratarea DWR cu substante pe baza de silicon pe exterior, si strat PU la interior. Marele avantaj al poliuretanului este ca respira, fiind in acelasi timp impermeabil la apa lichida (vezi primele gore-tex-uri). Siliconizarea impiedica respiratia, deci ar fi inutila la un cort cu PU si DWR. DWR care chiar daca e pe baza de silicon nu rezista nici la o ploaie cand este aplicat direct pe o suprafata siliconizata, caci nu e facut pt asta.
Desigur, in China orice este posibil la pret infim, deci e posibil sa ma insel. Carpati.org

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 02:01

mikebela777
mikebela77..

«Tenda nu poate fi in acelasi timp si siliconizata si cu strat de poliuretan (PU).»

Da, asa este! Totusi un cumparator pretinde acest lucru in cazul acestui cort (High Peak Pharak 3):

«Aussenzelt von aussen silikonisiert, aber von innen PU ( im übrigen genau wie Das Trango 2)»
adica
«Adica partea exterioara a foliei exterioare este siliconizata, iar partea interioara este tratata cu stratul PU (la fel ca la Trango 2)»
Sursa: http://www.outdoorseiten.net/forum/showthread.php?56147-4-Jahreszeitenzelt-f%FCr-Berg
touren-hier-in-S%FCdttirol-%28auch-im-Winter%29-gesucht&p=912930&viewfull=1#post91293
0

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 01:47

mikebela777
mikebela77..

Cortul Vangoo Cortex, care pare a fi modelul produsului discutat: http://www.vango.co.uk/force-ten/vortex-300.html

Marți, 17 ianuarie 2012 - 18:27

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Apropo de bete, T6 7001 de 8,5mm sunt subtiri pentru asemenea cort. Din pacate nu vei gasi un astfel de cort la care sa primesti garantie reala sub 3-400Eu.

Marți, 17 ianuarie 2012 - 15:34

mikebela777
mikebela77..

Imi place sa-mi pun cortul aproape de varf, mai ales toamna tarzie (cand nu prea mai sunt descarcari electrice) pentru a face poze in zori si la asfintit. Insa am avut ceva probleme cu vantul puternic. De aceea caut un cort mai stabil (cel putin 3 bete complete).

Marți, 17 ianuarie 2012 - 15:26

mikebela777
mikebela77..

Aici - http://www.sportolino.de/artikelbilder/dokumente/simex_2008_premium.pdf (pagina 21) - apar alte date Carpati.org : 215x180 cm , 4,56 kg (care ar fi ok). Da, constructia cortului fura ochii. Multumesc pentru raspuns.

Marți, 17 ianuarie 2012 - 15:19

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Pentru iarna nu ai nevoie de rezistenta mai mare la apa.

cateva aspecte:
- nu zice nimic de greutatea sa, dar banuiesc uitandu-ma la celelalte ca e in jur de 4-5 kile, deci destul de greu, dar cam la fel cu alte corturi mai de firma.
- or fi chinezii mici dar cred ca nici ei nu incap 3 in 137cm, mai ales cu izopresuri si saci de iarna.
- din cum sunt trecute datele despre materiale ma indoiesc ca au vreo legatura cu realitatea (mai ales testarea impermeabilitatii). Tenda nu poate fi in acelasi timp si siliconizata si cu strat de poliuretan. (PU)

Dupa mine cortul arata foarte bine, fura ochii, insa exista marele risc al oricaror produse chinezesti fara nicio garantie. Modelul acesta de cort este destinat calatoriilor pe vreme foarte nasoala, cu vant si viscol. Esti sigur ca vrei sa te bazezi pe asa ceva in asemenea momente?

Marți, 17 ianuarie 2012 - 14:38

mikebela777
mikebela77..

Cort 4 sezoane - Pharak 3

Ce parere aveti despre acest cort: http://www.raffles-fareast.com/tents_view.asp?id=359 (High Peak Pharak 3) ? Dupa toate aparentele constructia cortului este o copie, o clona a modelului Vango Vortex 300. Constructie robusta; 7 puncte de intersectie a betelor; 4 intrari pentru ventilatie. DAR este fabricat in China, si nu am gasit nici un test detaliat, nici un review amanuntit despre el. Am gasit numai 3-4 comentarii scurte si pozitive in limba germana tip amazon/ebay, dar nimic altceva. Acuma: eu nu cred is dogma raspandita, potrivit careia absolut toate produsele chinezesti sunt slabe. Sunt destul de multe exceptii. Sunt totusi suspecte unele date tehnice:
Exteriorul - Nylon Rib Stop 240T 40D PU Silicone - dar numai 3000 mm
Podea - Nylon Taffeta 190T 70D PU - dar numai 5000mm
Aceste numere nu prea se potrivesc cu aceasta categorie de cort, cel putin in 2010-2012.

Marți, 17 ianuarie 2012 - 13:01

Afisari: 404

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0387 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati