Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Gargalau
Muntii Rodnei

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
#24  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Echipament montan > Cort 2/3 persoane ture munte (+moto) (24)

mastroiani
mastroiani..
Caraba

In afara betelor care sunt asa cum a descris @hhhrobi...nu este nici o diferenta intre cele doua (doar ca pret...si bineanteles la greutate).
Cele de culoare verde sunt de productie mai noua...am vazut corturi trimm frontier si cu D si fara, de ambele culori.

P. S.- asa cum am mentionat in acest topic detin un cort trimm frontier d...

Joi, 2 februarie 2012 - 17:17

midan
midan
Coarda

Tinand cont ca am vazut o vaca incercand sa pasca un cort verde poate ca e importanta si culoarea Carpati.org
in link-ul ala e pretul pentru un (1) bat, daca inmultesti cu doi diferenta e ceva mai mare.
Diferenta se justifica in functie de conditiile in care ai de gand sa folosesti cortul.

Joi, 2 februarie 2012 - 11:54

intel450
intel450
Busola

@midan - sunt nevoit sa te completez pentru ai oferi lui @hhhrobi informatii cat mai complete. Cf. http://www.alpinexpe.ro/product--cort-trimm-frontier-d--1650.html si cf. http://www.alpinexpe.ro/product--cort-trimm-frontier--1649.html - la o analiza detaliata (efectuata de ochiul unui expert) am dibuit si diferenta de culoare a supratendei.

Miercuri, 1 februarie 2012 - 23:01

hhhrobi
hhhrobi

Daca cumperi bete separat, platesti tot pretul adica, tot costul betelor respective. In cazul in care optezi pentru bete dural IN LOCUL betelor de fibra, pretul ar trebui sa fie mai mic, pentru ca practic ei raman cu betele de fibra care si alea costa ceva.

Ma rog, ce ziceti, merita diferenta de pret?

Miercuri, 1 februarie 2012 - 13:28

midan
midan
Coarda

Aia e diferenta, aluminiu / fibra de sticla
Exemplu de cat costa betele separat http://www.decathlon.ro/RO/kit-bete-aluminiu-147364642/

Miercuri, 1 februarie 2012 - 13:13

hhhrobi
hhhrobi

Salut,

Stie careva care e diferenta intre Trimm Frontier-D si Trimm Frontier?

Eu din cate am vazut la ei pe site, singura diferenta e ca D-ul are bete din Dural si cel fara D are bete din durawrap. Totusi, mi se pare cam mare diferenta de pret 172Euro - 135 Euro.

Miercuri, 1 februarie 2012 - 12:59

digy_bb
digy_bb

buna...indraznesc sa scriu si eu cateva cuvintele din experienta mea de pana acum (mica zic eu)...consider ca exista o limita in ceea ce priveste conditiile meteo, limita in care se vede diferenta de calitate si bani....pana acolo sincer eu nu prea fac diferenta intre un cort mai noname cu 1 milion la reducere in 2 foi si unu mai la 2 3 milioane sau chiar 4...ca sa nu credeti ca nu am prins vreme rea si vorbesc prostii va spun ca prima mea experienta cu muntele in 2005 a facut praf un cort de la nootka care zic eu ca nu e ceva ieftin si prost...era o furtuna de indoia tot cortu ca si turnu eiffel...si era pus bine

o buna perioada am iesit cu eftinica dala la 1,2 mil in 2 foi si n`am avut strop in cort nici la ploi torentiale de vara nici la cele lungi de 2 3 zile...atata timp cat e pus bine si locatia aleasa pe masura...

acum dupa ceva eforturi mi`am luat un hannah troll S desii zilnic visez la firme mai mari si mai bune (dar motive financiare)

ei bine nam nici un fel de problema cu el....si am fo cu el recent 10 zile intr`o saptamana cu cod galben chiar...a ploua mai tot timpu si tare si incet si tot n`am avut probleme...toata valea in schimb era inundata....asta fiind intr`o tabara de 60 de insi...

deci parerea mea e sa te hotarasti ce vrei sa faci cu el si unde ca sa sti in ce parte te situezi...pt ca altfel mi se pare pacat sa dai atatia bani daca nu ajungi sa il si folosesti cu adevarat...

Joi, 20 august 2009 - 00:59

alexmd
alexmd

Mda... intre timp la Pinguin am cam renuntat caci pur si simplu nu pot sa gasesc referinte ( bune sau rele ) despre el. Am ramas doar cu dilema daca sa dau o caruta de bani ( pentru mine ) pe Eureka! sau sa cumpar trimm-ul si de restul de bani sa mai iau si alte lucruri trebuitoare.

Luni, 20 iulie 2009 - 12:59

florentzo
florentzo

Eu am Hannah Serak S si este excelent, lighter imi place mai mult de la Hannah Carpati.org
Bete, evident durawarp.
Daca este ancorat ca la carte, ai confort de garsoniera, mai ales dupa o tura lunga Carpati.org

Luni, 20 iulie 2009 - 12:05

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Da. Foarte ciudat.
Pe situl producatorului scrie "Fly: 75D "Stormshield" Ripstop Polyester, min. 3000mm PU coating, fire-retardant". Cuvantul pe care l-am remarcat este "min.", deci minim. Acum asta nu inteleg ce inseamna.
Pe MMSPORT scrie "Tesatura tenda de ploaie: 75D Ripstop Polyester "Stormshield", 2000 mm, peliculizata cu poliuretan". Miemi se pare cam putin. Adica daca te prinde o torentiala s-ar putea sa te cam ude.
Dar asa cum ai spus si tu sunt totusi Eureka si nu cred ca ar fabrica astfel de produse. Problema asta ma depaseste.

Vineri, 17 iulie 2009 - 08:49

alexmd
alexmd

He he Egidiu, prin frichinit ma refeream desigur decat la miscari inocente in timpul somnului... nimic altceva Carpati.org

In urma indrumarilor voastre, cred ca ma redus "pretendentii" la vreo 3 corturi :

1. TRIMM Frontier D
http://www.mountainbear.ro/pv-223-trimm_frontier_d.html
2. Pinguin Summit 3
http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&produs=1289&cont=psummit3
3. Eureka! Susten 3XP
http://www.eurekaeurope.com/en/tents.php?group=3&product=82
4. ?? ceva similar cu cele 3 de sus?

Acum am urmatoarele intrebari:
-Stie cineva ceva de corturile astea Pinguin? Site-ul producatorului l-am descifrat cu mare dificultate si google translate. Dar nu m-am dumirit ca unde se incadreaza Pinguin intr-un ranking al producatorilor
-Merita oare sa dau in jur de 300 RON in plus pentru cortul Eureka!? (care se incadreaza la limita in bariera de 1000 RON )
Pe site-ul de la noi spune ca supratenta rezista la 2000 mm si podeaua la 3000 mm. Iar pe site-ul producatorului acelasi cort are specificatiile 3000 la supratenta si 5000 la podea. Care sunt specificatiile adevarate pana la urma? Si daca sunt cele de pe site-ul romanesc, nu e asta cam putin? Totusi Eureka sunt apreciati, ma gandesc ca nu ar face lucrurile de mantuiala.
Stau si ma invart si nu ma hotarasc de aceea poate ma ajutati voi cu sfaturi pertinente. Pana saptamana viitoare sper sa imi iau. Weekendul asta raman la o tura de zi, fara cort.

Joi, 16 iulie 2009 - 20:53

midan
midan
Coarda

acu' vazui
n-au aparut niste caractere/semne in mesajul anterior, revin
durawarp nu e duraluminiu

Joi, 16 iulie 2009 - 19:08

mastroiani
mastroiani..
Caraba

Posesor de trimm frontier d. Super multumit de el.
Nu raspunde cerintelor tale dintr-un singur punct de vedere : nu rezista la "frichinit" (acum depinde la ce te-ai referit tu folosind acest cuvant)Carpati.org

Joi, 16 iulie 2009 - 18:37

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste durawrap-dural. Personal prefer duralul, material cu care nu am avut probleme. Cu durawrapul am avut surpriza sa ma trezesc cu cortul in cap. Iti recomand deci duraluminiul.

Joi, 16 iulie 2009 - 17:49

midan
midan
Coarda

Atunci poate http://www.mmsport.ro/1_15_1_1.htm
Eureka!® Susten 2XP/3XP RS, sunt mai scumpe dar sunt de la o firma recunoscuta pentru calitate.

durawrap = fibra de sticla aluminiu

Joi, 16 iulie 2009 - 17:41

alexmd
alexmd

Care e diferenta intre Durawrap si duraluminiu? Daca si Durawrap este tot un aluminiu atunci nu inteleg de ce
http://www.mountainbear.ro/pv-786-trimm_focus.html
este mai ieftin decat
http://www.mountainbear.ro/pv-223-trimm_frontier_d.html

Joi, 16 iulie 2009 - 17:38

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Inca un amanunt foarte important! Fii atent la cusaturi sa fie vulcanizate. Altfel, in timp cusatura se sensibilizeaza si nu mai conteaza daca supratenta e de 4k respectiv 10k pt podea.

Joi, 16 iulie 2009 - 17:38

oneshot
oneshot
Caraba

Incearca Hannah lighter , Target S sau Covert S , Hannah Apache , Troll S toate le gasesti pe www.novetro.ro

Joi, 16 iulie 2009 - 17:25

alexmd
alexmd

Salut midan. Iti multumesc pentru link-uri. In principiu corturile sunt ok insa trebuie sa imi cer scuze ca nu am oferit eu suficiente informatii (restrictive) initial. Tot din ce m-am documentat aici pe forum am ajuns la concluzia ca as prefera ca stalpii sa fie din aluminiu (nu din fibra de sticla ) si deasemeni "fundul" cortului sa reziste macar la 4000-5000 mm. Nici unul dintre aceste corturi nu se incadreaza din pacate la prima conditie iar a doua nu este specificata (ceea ce mi se pare ciudat).
Revenind la Trimm inteleg de la Razvan ca este un producator bun. Extinzand cautarile am gasit Trimm Focus care s-ar incadra la tot mai putin la bete care nu sunt din aluminiu Carpati.org
http://www.mountainbear.ro/pv-786-trimm_focus.html
Hmm mai cautam. Alte optiuni?

Joi, 16 iulie 2009 - 17:20

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Sunt posesor de TRIMM de 2 ani. Pot sa-ti garantez ca nicio ploaie nu-ti va crea probleme atat timp cat il intinzi corect!
Referitor la sistemul acela add-on, nu am auzit de asa ceva Asta nu inseamna ca nu exista.
Intr-adevar despre Vaude si Eureka numai cuvinte de lauda am auzit, insa ca pret sunt ceva mai scumpe.
Si inca ceva. nu e o rusine sa intrebi daca nu stii. Altfel, cum ai putea invata? Carpati.org

Joi, 16 iulie 2009 - 17:06

Afisari: 1,453

#24  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0502 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati