Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Scara
Muntii Bucegi

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
#37  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Echipament montan > Bocanc Scarpa Barun GTX sau GRISPORT 11621 D44Y? (37)

david_valentin
david_vale..

gata, mi-am luat http://www.decathlon.ro/RO/forclaz-600-149029450/ , cred ca sambata am liber si ii bag la o tura prin Bucuresti , sa vad cum se comporta pe zapada , si prin baltile din asfalt, oricum ii voi folosii mai mult pe primavara inceput de toamna.Si pentru iarna din ce am inteles cred ca ma voi hotara la o pereche speciala de iarna( sa ii pot pune si coltari )

Multumesc tuturor pt sfaturi

Marți, 21 februarie 2012 - 20:14

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Pai macar de amorul artei...

Marți, 21 februarie 2012 - 14:42

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Nu se putea sa nu vina baciu' moldovean sa-l contrazica pe baciu' ardelean Carpati.org

Marți, 21 februarie 2012 - 14:15

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Eu nu am asa ceva la dublari...E tot piele si de aia lucioasa...dupa 20 de ani miros ca din raft Carpati.org Dar au 3 kile. Ce-i drept, is mai uscat la picioare cu ei decat cu aia cu membrana.

Marți, 21 februarie 2012 - 13:59

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Cambrelle nu este o captuseala sau o membrana ci "doar" dublura protectoare ce se afla în imediatul contact cu piciorul : http://fr.tradekey.com/product_view/id/1966341.htm
Altfel spus, nu este deloc imposibil sa nu ai asa ceva chiar si în ghetele matale din piele si Gore Carpati.org

Marți, 21 februarie 2012 - 11:09

midan
midan
Coarda

N-am avut experiente cu Cambrelle, era sa cat pe aci sa-mi cumpar bocanci cu asa ceva dar pana la urma am ajuns la Meindl cu Gore si sunt multumit cu ei, chiar si pe caldurile de asta vara.
Si ca tot am pomenit de caldurile de asta vara, am vazut in aceasi tura, cu aceasi bocanci diferentele intre diferite sosete, deci se merita si acolo un ban in plus.

Din cate am vazut prin magazinele de la noi singurii bocanci cu interior Cambrelle sunt astia
http://mountain.shopmania.biz/cumpara/bocanci-garmont-dakota-642337.

Marți, 21 februarie 2012 - 11:00

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

"...mi se pare ca incaltamintea cu membrana se usuca mai repede in interior decat cea cu piele..."

Încaltamintea dublata cu piele tine, în opinia mea, de moft savant întretinut de ideea ca este un produs natural, bla-bla-bla si etcaetera. Natural da, dar foarte greu (lung) de uscat. Poate exista produse specifice pentru impermeabilizarea interioarelor din piele. Cert este ca materialul cel mai des folosit pentru dublura interioara provine de aici http://www.cambrelle.com/ .

Marți, 21 februarie 2012 - 10:13

midan
midan
Coarda

Spre deosebire de monsieur Mihai eu ma impac bine cu membranele de tipul Gore-Tex, chiar daca de felul meu transpir mai mult, ba mi se pare ca incaltamintea cu membrana se usuca mai repede in interior decat cea cu piele.
In rest subscriu, piele cu cat mai putine cusaturi, sosete bune si igiena corespunzatoare.

Marți, 21 februarie 2012 - 10:02

claudiu_plescan
claudiu_pl..
Caraba

sau iti bagi picioarele-n pungile ecologice din deciziile de genul... http://www.buila.ro/uploads_ro/38705/2011_Decizia_13_bilet%20vizitare.pdf
pentru un mediu mai curat si un piciorus mai uscat Carpati.org

Marți, 21 februarie 2012 - 09:31

florin75
florin75

@ david: bocancii din link-ul tau nu sunt nicidecum pentru zapada daramite pentru "flescaiala"! Crede-ma, am modelul respectiv. Eu îi folosesc doar vara, pe trasee usoare si vreme uscata, si îsi fac treaba bine în conditiile astea, talpa este aderenta, nu au prins miros neplacut. Pe trasee mai dificile sau pe risc de ploaie, folosesc Lytos Paltinis. Iarna, pe zapada folosesc Boreal Mali Gris, dar nici cu acestia nu m-as baga la "flescaiala", avand o suprafata foarte mare de material sintetic, care mie unul, nu-mi inspira incredere in astfel de conditii. Daca vrei un bocanc pentru toate tipurile zapada as lua mare aminte la sfaturile lui Mihai.

Marți, 21 februarie 2012 - 08:57

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Hai sa întorc putin cutitul în rana si sa pun si niste sare peste. Treaba cu impermeabilitatea este nitel mai complexa decât se scrie prin cataloage. Între altele pentru ca nu toate adevarururile sunt bune de pus în scris. O sumedenie de materiale de sinteza au fost create pentru a garanta în acelasi timp "impermeabilitate si respirabilitate". Performantele nu sunt contradictorii, (epi)derma animala este cel mai graitor exemplu.

Este bine de stiut ca nimic nu este mai decapant ca zapada pe timp de iarna sau roua (diminetii) pe timp de vara. Afirmatia este valabila pentru orice tip de încaltaminte. Altfel spus si unul si altul dintre agresori au efecte neplacute asupra pielii încaltamintei. Efectul este cu atât mai accentuat cu cât "portitele" de intrare sunt mai numeroase: cusaturile !

În avertismentul de mai jos :

"Componente tehnice utilizate NOVADRY: Eticheta Decathlon Production garantează impermeabilitatea și /sau respirabilitatea unui produs finit în condiții de ploaie puternică."

un detaliu are o mare importanta, "ploaie puternica".

Ploaia (puternica sau nu) NU are acelasi efect nefast asupra performantelor privind impermeabilitatea (patrunderea umezelii de la exterior spre interior). Deci, sa nu va asteptati ca aceasta gheata (membrana) sa va asigure o protectie convenabila contra penetrarii umiditatii externe în conditiile enumerate mai sus: zapada si roua.

Din pacate, toate aceste membrane prezinta un inconvenient major, mai mult sau mai putin accentuat în functie de metabolismul fiecaruia. Nu trebuie ingorat faptul ca în timpul efortului, piciorul elibereaza o cantitate destul de importanta de transpiratie. Aceasta este eliminata mai mult sau mai putin (rapid) spre exterior. Adeseori, contactul cu aerul rece, mai ales iarna, o transforma în condensatie stagnanta între "soseta" din membrana si pielea ghetei. Si macereaza. De unde oribilele mirosurile oribile specifice acestor membrane si practic imposibil de eliminat pe termen lung.

Este practic o adevarata munca de Sissif :
1) gasirea unei încaltaminte FARA aceste minunatii tehnologice miraculoase;
2) gasirea unei încaltaiminte FARA 1001 de cusaturi a caror rol pare a fi mai degraba estetic decât realmente util.

"Lupta" contra umiditatii, deci a mirosurilor corespunzatoare necesita reunirea mai multor factori:
1) sosete din lâna merinos, chiar si vara, pentru ca îsi pastreaza calitatile izolante si de confort chiar daca sunt umede;
2) gheata din piele, pe cât posibil dintr-o singura bucata (ba da, exista !) deci cu un numar limitat de cusaturi;
3) gheta fara membrane impermeabilo-respirante (ba da, exista !);
4) igiena regulata a picioarelor, ideal de 2 ori pe zi, imperativ seara înainte de culcare.

Primele trei din punctele de mai sus sunt cele care implica o investitie importanta. Calitatea este de nepretuit dar are un cost.

Luni, 20 februarie 2012 - 23:46

david_valentin
david_vale..

Multumesc kaled pt sfat cred ca dau o fuga prin decathlon pentru ca am verificat si aveau stoc mic, daca mai apuc , din seara asta sunt posesor de
http://www.decathlon.ro/RO/forclaz-600-149029450/
voi posta paresea dupa ceva drumuri prin nametii din Bucuresti , sapoi dupa prima tura

Luni, 20 februarie 2012 - 20:07

kaled
kaled

Ca posesor de incaltaminte Grisport nu recomand pentru vreme umeda. In final toate modele cu membrana gritext cedeaza..si o fac in stil mare...ai senzatia ca ai 2 galeti pline cu apa in loc de bocanci. Am vazut ca au scos (mai nou) modelede cu simpatex..dar sunt patit si suflu si in iaurt. Anul trecut am luat niste Scarpa Barun (m-a sedus desingnul). Insa de la seductie pana la masochism a fost un singur pas. M-au torturat ingrozitor pe un traseu Plaiul Foii-Refugiul Diana-Padina Popii-Cabana Curmatura - Gura raului. Nu am facut doar bataturi..ci si rani, desi am avut sosete groase. Am sta cu picioarele in apa de izvor (sper ca nu din aia din care ajunge pe masa mea sub forma de bere) cam vreo 10 minute ca sa-mi revin. Luna urmatoare cand am urcat pe Vf. Leaota dinspre Runcu - Cabana Leaota a fost mai bine..pentru ca am folosit un suport de calcai cumparat de la kaufland. I-am mai purtat de 2 ori in iarna prin oras sa-i mai imblanzesc. Prin mai vreau sa fac un circuit Busteni - Cabana Malaiesti (inoptat) - Vf Omu - Babele si apoi revenire in Busteni. Oricum iau cu mine si niste Scarpa Aria ...just in case...
Legat de de incaltaminteaq quechua cu novadry cred ca-i ok . O cunoscuta are apreschiuri cu novadry si pe o vreme flescaita, mai multa apa decat zapada, nu a avut probleme.

P.S.
DAVID, uita-te si dupa niste bocancei tecnica,au goretex si sunt ok...testati de un amic pe o ploaie urata la Grind II ..3 dintre noi in meseriasii bocanci grisport eram leoarca pana sa ajungem jos la Grind 1 iar el era uscat ca Sahara. As fi luat si eu de la nootka dar nu aveau marimea mea (43-44)

Luni, 20 februarie 2012 - 13:36

david_valentin
david_vale..

Am stat si m-am gandit , si am ajuns la concluzia ca mai bine imi iau o pereche de 2-3 anotimpuri , pt ca si asa iarna nu cred ca voi face multe ture, si am vazut in decathlon ghetutele astea :
http://www.decathlon.ro/RO/forclaz-600-149029450/
Stie cineva daca sunt ok ( macar sa nu fac baita la degete ) , in magazin aveau un lighean cu apa de test , i-am bagat acolo vreo 2 min si nimic , inauntru erau ok.Daca are cineva asa ceva de mai mult timp sa imi spuna si mie cum se comporta

Duminică, 19 februarie 2012 - 22:57

esztevan
esztevan

Salut,
magazinul Sugas din Sf. Gheorghe, euro panter. Ci ca au si magazin in M. Ciuc,
din pacate van esti din Bucuresti.
Si eu am fost surprins de pret, initial era 480 dar au 20% reducere.

Sâmbătă, 4 februarie 2012 - 20:08

david_valentin
david_vale..

Salut esztevan, de unde ai procurat Barunul la pretul asta ca pe net mai jos de 450 nu se gasesc?
Merci

Sâmbătă, 4 februarie 2012 - 20:01

mihaiburo
mihaiburo
Rank Asociatia Montana Carpati

Claudiu - Comentariile fără legătură cu subiectul "topicului" au fost inactivate. "Topicul" rămâne deschis (adică nu se inactivează) pentru că este foarte posibil și rațional să fie util și pe viitor altor utilizatori care ar avea întrebări sau comentarii la subiect.

Seară frumoasă !

PS acest comentariu ca și cel de Sâmbătă, 4 februarie 2012 - 18:49 vor fi inactivate.

Sâmbătă, 4 februarie 2012 - 19:25

esztevan
esztevan

salutare,
am cumparat ieri seara un Barun la un pret superb, cu 380 de RON. Intentionez sa le folosesc iarna, si toamna-primavara cand e mai frig si zapada.
Primul test va fi duminica daca vremea ne permite.
E primul meu model scarpa, am avut si Grisport, la ture mai serioase zic ca nu prea face fata.

Sâmbătă, 4 februarie 2012 - 19:20

claudiu_plescan
claudiu_pl..
Caraba

decat sa stergeti comentariile mai bine ati inchide topicul. initiatorul deja a luat o decizie iar unele comentarii aruncate aici nu doar ca nu mai lasa loc la alte opinii dar desfiinteaza insasi ratiunea existentei unui astfel de subiect.

Sâmbătă, 4 februarie 2012 - 18:49

b3b3
b3b3

scarpa se fac in Timisoara...si cred ca difera preturile pentru .ro si pentru restul tarilor din europa unde se comercializeaza....daca va uitati la orice model...la noi sunt mai ieftini.

Sâmbătă, 4 februarie 2012 - 00:40

Afisari: 1,045

#37  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0406 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati