Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Sandru Mare
Muntii Nemira

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
#23  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Echipament montan > Aragaz Providus FM 900K (23)

ratza
ratza
Caraba

Probabil că Providus consideră și arzătorul în sine ca fiind... consumabil Carpati.org

Vineri, 24 februarie 2012 - 13:03

mikebela777
mikebela77..

Multumesc. Aceasta ar fi si concluzia mea. Buteliile si celelalte „condumabile” Providus sunt acceptabile. Dar - dupa cum se vede - produsele lor pentru utilizare de lunga durata nu inspira incredere, iar servicii de garantie din partea Providus nu prea exista.

Vineri, 24 februarie 2012 - 10:51

binox
binox

Dupa inca ceva asteptare m-am dus in magazin sa-mi iau o pereche de bocanci si sa-i mai intreb de aragaz. Acolo, surprinzator , persoana cu care vorbisem la telefon si-mi spusese faza cu defectul de fabricatie imi spune ca nu am inteles eu bine si ca defapt inca asteapta raspunsul pe care trebuie sa-l primeasca in maxim 2 zile.
Mai astept o saptamana si-i sun din nou (trecusera aproape 30 zile) si-mi spun ca o sa-mi returneze banii.
M-am dus in magazin si mi-au returnat banii.
I-am intrebat din curiozitate ce s-a intamplat si mi-au spus ca ei au trimis produsul la importatorul oficial care l-a tinut vreo 2-3 saptamani pana sa-l trimita la producator. Dupa mai mult de o saptamana de cand a primit produsul, producatorul nu a dat nici un raspuns asa ca s-au hotarat sa-mi dea banii inapoi.

Concluzia pe care am tras-o e ca de la Ascent o sa mai cumpar in continuare dar sigur nu o sa mai cumpar nici un produs Providus din nici un magazin.

Vineri, 24 februarie 2012 - 10:38

mikebela777
mikebela77..

Bogdan Vlad, Ce s-a mai intamplat? La data de 9 februarie ne-ai scris ca portivit magazinului problema se va rezolva saptamana viitoare.

Vineri, 24 februarie 2012 - 10:37

binox
binox

Dupa mai mult de 15 zile in care nu m-a cautat nimeni de la magazin, am sunat azi si mi-au spus ca au primit raspunsul de la producator cum ca ar fi defect de fabricatie si-mi vor inlocui produsul.
Problema e ca nu au putut sa-mi dea un termen pentru acest lucru, doar ca spera sa rezolve saptamana viitoare......

Joi, 9 februarie 2012 - 15:18

mikebela777
mikebela77..

Firma din Suedia. Am vorbit direct cu sediul din Suedia.

Luni, 6 februarie 2012 - 13:48

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Primit de la cine ? Firma mama în Suedia sau reprezentanta în România ? Informatia mi se pare importanta.

Luni, 6 februarie 2012 - 13:43

mikebela777
mikebela77..

Între timp am primit de la Primus partea centrală a arzătorului („the burner”Carpati.org, despre care am vorbit cu două săptămâni înainte. Este o firmă excepțională! Recomand tuturor produsele Primus, fiindcă relația lor cu clienții este una foarte bună. Cel puțin eu n-am mai întâlnit așa ceva la alți producători. Plătești mai mult, dar primești produse de calitate, și în cazul unor probleme ești tratat deosebit de corect.

Luni, 6 februarie 2012 - 13:32

mikebela777
mikebela77..

(...) Bodgan Vlad, vorbeste cu firma producatoare. Cine stie, poate ca primesti un act de "providenta" din partea "Providus" Carpati.org

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 17:00

mikebela777
mikebela77..

«Cert e ca pentru munte nu o sa mai folosesc aragaz decat cu butelie.»

Totusi, cred ca nu tehnologia bazata pe combustibil lichid este de vina. Ani de zile folosesc un arzator Primus cu benzina usoara, si sunt multumit cu performanta arzatorului. In luna noiembrie am mers 11 zile pe crestele Iezer-Fagaras, si in fiecara zi am topit de 2 ori (dimineata si seara) 2 litri de apa din zapada in numai cateva minute.

Insa dupa 4 ani de folosire regulata au aparut cateva probleme:

1) Acolo unde teava (tubul) intra in arzator, pe materialul ceramic termorezistent folosit pentru asamblare exista un por (o crapatura microscopica), prin care scapa combustibilul si arde o flacare secundara.

2) In arzatorul propriul zis sase bete din metal leaga partea centrala de un cilindru periferic concentric in forma de clopot. Cele sase bete din metal au rolul de a transmite caldura din cilindrul periferic spre partea centrala pentru preincalzire. Betele respective sunt legate de cilindrul periferic cu ajutorul unor umpluturi din materialul ceramic termorezistent. Din pacate la unele bete umpluturile lipsesc complet sau partial. Astfel caldura nu mai este transmisa in proportia corespunzatoare. Ipoteza mea este urmatoarea: umpluturile probabil au cazut din cauza unui soc termic provocat de o bucata de zapada cazuta pe arzatorul fierbinte.

Am scris o scrisoare politicoasa catre sediul Primus din Suedia, si am atasat cateve poze macro, de inalta calitate despre problemele amintite. Nu am revendicat absolut nimic, fiindca garantia s-a expirat. Pur si simplu am intrebat: ce fel de material poate fi folosit pentru inlocuirea ceramicii respective. Atat. Insa spre surprinderea mea am primit un raspuns incredibil: firma este dispusa sa-mi schimbe partea centrala a arzatorului, unde apar problemele, cu unul nou, remodelat, fiindca - spun ei in raspunsul lor - deteriorarea este cauzata de un defect de proiectare al modelului anterior. Pana acuma nu am primit piesa de schimb promisa, dar au trecut numai cateva zile. Inca sunt plin de speranta Carpati.org Repet: nu mai am garantie!

Concluzie: In locul tau as scrie o scrisoare catre sediul central al producatorului. Oricum nu pierzi nimica, daca incerci sa vorbesti direct cu firma.

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 16:49

binox
binox

Nu-mi fac mari sperante in privinta producatorului. Ca sa-l trimita in Italia in 15 zile e timp berechet, nu asta e problema.
Oricum chiar daca-mi schimba sitele alea nu rezolv practic nimic pentru ca dupa alte 10 folosiri se va intampla acelasi lucru daca nu cumva schimba si materialul ceea ce nu cred.
Eu doar sper sa rezolv amiabil cu magazinul , eventual sa-mi iau altceva de banii aia.
Cert e ca pentru munte nu o sa mai folosesc aragaz decat cu butelie.

Duminică, 22 ianuarie 2012 - 15:21

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Nu te îmbata cu apa rece Carpati.org Nu vei avea niciun raspuns (convenabil), pachetelul nu are cum sa ajunga la producator în aceste 2 saptamâni. Chestie de timp si cheltuiala. În locul tau, as mai pune o suta în plus si as lua altceva, desi la Ascent nu prea ai de ales decât între Primus si MSR pe cartuse de gaz. Problema gerului iarna - la originea alegerii tale nefericite - poate fi rezolvata cu tot soiul de "smecherii" usor de pus în parctica, de la pastila de spirt solid aprinsa dedesupt la soseta de neopren care înveleste cartusul de gaz. Despre aceste...arzatoare subiecte s-a discutat mult pe aici. Dă un "sărci" !

Sâmbătă, 21 ianuarie 2012 - 17:49

binox
binox

Azi l-am dus inapoi la magazin, totul a decurs OK, n-au comentat nimic de bonul cam sters, au zis ca-l trimit producatorului si in maxim 15 zile voi primi un raspuns.
O sa astept sa vad ce nascoceste producatorul.

Sâmbătă, 21 ianuarie 2012 - 17:34

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Între necazul tau si cel al norvegianului nu exista decât un singur punct comun: Providus. În cazul norvegianului a fost vorba de explozia cartusului de gaz, în 2005 (!!!) urmata de un incendiu. Prudenta deci în arta tragerii concluziilor pripite.

Referitor la "bonul de casa", în logica mea, trebuie sa fie suficient pentru schimbarea produsului sau rambursarea pretului. O factura sau un bon de garantie nu sunt dovada achitarii produsului, ambele fiind - mai ales ca "actiunea" se petrece în România - extrem de usor de "aranjat". Dar, recunosc, logica mea este uneori de neînteles.

Joi, 19 ianuarie 2012 - 14:54

binox
binox

Pana la urma o sa incerc sa ma duc cu el inapoi la magazin pentru ca e interesanta reactia lor in acest caz, mai ales ca inca il mai au la vanzare si l-au mai si scumpit un pic( a fost 358 acum e 415). Bonul este sters dar inca se mai descifreaza suma, magazinul si produsul.
Mi s-a parut mie ciudat ca nu mi-au dat factura si nici certificat de garantie , dar asa s-a intamplat de fiecare data cand am cumparat de la ei.Pana acum nu am mai avut probleme cu ei dar nici nu a fost nevoie sa returnez ceva.

Fata de ce a patit norvegianul ala eu ma consider norocos, in primul rand pt ca nu l-am folosit direct iarna pe munte, unde ar fi fost chiar periculos sa se strice si sa nu am cu ce sa topesc zapada sa-mi fac un ceai.

Joi, 19 ianuarie 2012 - 14:21

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

Alt exemplu ca, uneori, aparentele sunt înselatoare. De evitat deci, si mai ales de trecut la ceva întradevar serios. Exemplele nu sunt numeroase dar toate de încredere, precum au fost enumerate într-un comentariu anterior. În rest, stau si ma întreb daca toata povestea asta nu va ajunge la capitolul "pierderi si profituri".

Joi, 19 ianuarie 2012 - 12:39

micro
micro

Revin cu noi informatii - cate se pot afla sapand internetul asta mare !
Binox, se pare ca nu esti singurul care a avut probleme cu Providus.

Un norvegian a patit-o rau de tot cu un arzator pe gaz de la compania respectiva :

"On the 22nd of September 2005 a propan camping coocker from the company PROVIDUS SRL in Corso Piemonte, 20. 10088 Volpiano Italy colapsed during burning and blew out. The result of this was as you can see in the profile photo a total damage to my house. I ended my self in hospital and I will tell more about this later."

Astfel ca a facut o pagina de Facebook, pentru ca tot e la moda : "People who had trouble with Providus srl" - unde am gasit informatia de mai sus.

http://www.facebook.com/pages/People-who-had-trouble-with-Providus-srl/12642195081029
0

Lipsa unui manual adecvat pentru un arzator complex, site-ul web lipsit de continut si lasat neschimbat din 2009 sunt semnale de avertisment ca Providus nu prezinta increderea pe care ar presupune-o istoria indelungata a companiei. De evitat.

Joi, 19 ianuarie 2012 - 12:16

mihai.telemark
mihai.tele..
Rucsac

http://www.providus.it/ nu este o marca aparuta peste noapte. Nimeni nu este la adapost de erori de conceptie sau fabricatie. Asemenea incidente aduc din nou la lumina zilei problema credibilitatii celor care comercializeaza produse în România. În ultima instanta, problema poate fi rezolvata de firma-mama.

Joi, 19 ianuarie 2012 - 11:45

hhhrobi
hhhrobi

Merita incercat la magazinul de unde ai cumparat produsul. Eu am avut o pereche de pantofi cu "30 de zile garantie" care dupa 4 luni s-au taiat - pantoful avea un defect la talpa si aceasta uza pielea in locul unde se uneau cele 2 (talpa si pielea). I-am dus inapoi la magazinul de unde i-am luat si mi-au dat altii desi "garantia" de 30 de zile expirase demult.

Conteaza cum pui problema cand discuti cu vanzatorul.

Joi, 19 ianuarie 2012 - 11:20

odin
odin
Rucsac

Nu o sa i se zica nimic decat "user error" Carpati.org
Cu un simplu bon nu rezolvi nimic pentru un parlit de primus chiar daca el costa mult. In primul rand nu au cum sa iti dea garantie. Daca exista un importator specific al marcii, ar trebui sa aiba un service. Din moment ce nu ai factura, garantie, nici nu exista nici importator. Fiecare magazin isi ia marfa din afara prin comanda si ti-o vine. Mai mult de atat nu cred ca pot face decat daca tin ei la imaginea lor.
Scrie pe bocanci (eticheta) ca garantia nu include taieturi provocate de muchii ascutite...ca la munte. La primus ce sa zici? Or sa spuna ca nu ai folosit combustibilul care trebuie, etc etc etc.
Faptul ca se sterge vopseaua e ceva numai de estetica. La nevoie el trebuie sa mearga.
Uite intamplarea asta ma face sa intreb daca nu cumva e nevoie sa avem un topic undeva cu numele "marfa de care sa va feriti". Era odata propunerea asta.
Bag de seama ca la primusul tau nu e vorba de defect unic, ci de serie. Daca s-a intamplat cum spui, apoi toate au aceasta problema.

Joi, 19 ianuarie 2012 - 10:51

Afisari: 839

#23  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0372 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati