Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Doneaza

Calendar

August 2019
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Septembrie 2019
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Online

Vremea
Varful Bucsa
Muntii Leaota

Reduceri

Voluntar in Carpati - 2016

Homepage

Lista de discutii
#50  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Altele Hran liofilizat (50)
 
victoranica
victoranica
Coarda
 
Recomand calduros si AdventureFood. Eu de la ei am comandat prima oara si au niste produse excelent de gustoase. Am incercat Chicken Curry, Pasta Bolognese, Sate Babi (un orez cu carne), Mince Beef, mousse de ciocolata si parca a mai fost ceva. Pretul e 30 RON o portie, 60 punga mare de 2 persoane. Gustul, cum am zis mai sus, greutatea de doar 140 g, cu 5 plicuri ai rezolvat cinci seri. Din cate stiu, la noi ii gasesti doar la MMSport - https://www.mmsport.ro/catalogsearch/result/?q=adventure+food, dar am impresia ca si livreaza.

Din lista enumerata de tine am incercat mai multe lucruri (tot de pe dryfood.ro). Stiu ca m-am tepuit cu un piure cu chiftele, in care praful (mult spus carnea) din care se faceau chiftelele venea separat. Am incercat sa le amestec intr-o tigaie, a iesit un maclavais prea putin digerabil, am zis pas. In schimb Travellunch si TrekNEat sunt mai decenti. Am avut o surpriza foarte placuta cu un musli cu ciocolata si cu niste paste. De la Lyo am testat doar puiul indian si parca nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor, plus ca Lyo e mai scump si decat Adventure Food, care chiar merita fiecare banut.

Inca un avantaj pentru hrana la plic, pe langa cele enumerate de tine, ar fi ca nu ai nevoie decat de o lingura / furculita, nu iti mai trebuie tigaie sau farfurie separata, incat se pot consuma direct din pouch.

Multumim pentru info, sunt utile, cu cat mai multe pareri, cu atat mai bine pentru cine doreste sa cumpere pe viitor.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 30 mai 2019 - 11:06

bob_1980
bob_1980

 
Salut! Dupa ce am citit pareri si de pe acest thread si review-uri din afara m-am hotarat sa incerc si eu mancarea liofizata, va zic in continuare pareri, poate e de ajutor cuiva. Am cumparat 8 plicuri de la dryfood.ro si am avut (aproape) doar surprize placute, mai ales ca nu stiam ca exista asa ceva.

Sunt mai multi producatori, asa ca am comparat ingrediente, pret, gust:
Voyager. Pretul cel mai mic, portia suficienta. Nu ai cum sa imparti. Am mancat paste cu vita si piure cu sunca. Nu aveam asteptari foarte mari mai ales ca reviewurile din afara sunt impartite. Cred ca depinde foarte mult de felul de mancare cum am realizat si eu pe pielea mea. Pastele gustoase, aspectoase, nesarate - in schimb piureul cu sunca n-ar lua nota de trecere la scoala. Poate l-am gresit si eu cu cantitatea de apa, sau poate asa e el - fara gust, sau gust de fulgi de cartofi deshidratati cu un usor gust de afumatura. Gustul a fost pe masura pretului - a fost cel mai ieftin fel de mancare din cosul de cumparaturi.
LYO. Daca m-ar tine portofelul as manca doar mancare lyo. E aproape ciudat de buna, mai ales ca se promoveaza ca nu au nici un ameliorator, conservant etc; pe deasupra arata si foarte bine; cand scrie pe punga ca are bucati de carne de porc... pai chiar are/se vad BUCATILE de carne de porc (o sa revin asupra acestui subiect.). Am mancat un fel cu porc si unul cu pui - ceva indian. Porcul bate puiul. Singurul dezavantaj pe care l-am vazut la produsele Lyofood este pretul/cantitate. Altfel cred ca ai putea fi servit intr-un restaurant si sa nu-ti dai seama ca mancarea din farfurie tocmai ce a fost rehidratata si vine dintr-un plic.

Travellunch. Probabil cel mai ok raport calitate pret, mancare liofilizata pentru mai toate buzunarele. Au 2 feluri de ambalaje: pentru una sau doua persoane. Punga mare de 2 persoane... e aproape pentru 3, nu stiu ce stomacuri au nemtii... Am mancat o punga mare de stroganof vita impreuna cu tovarasa si am fost nevoiti sa facem un pic de nani inainte sa ne putem misca iar. Ingrediente... au si amidoane, si conservanti, dar cum mai spunea cineva aici... nu mananc in fiecare zi mancare liofilizata din plic. Bucatile de carne sunt standard - patratele mici. Gust excelent (cel putin pentru ce am incercat eu: stroganof, paela, desert). La desert am avut un fel de jelly de fructe de padure. Am mancat chestii mai nearatoase si mai chimice la cofetarii. Carpati.org

Trekneat. Au un plic din care faci cam 1 portie jumate?! sau poate o portie daca esti grasut. De ce?..ei stiu. Cred ca poti imparti cu un prieten daca mai aveti ceva la "aperitiv". Am mancat ceva vegetarian cu orez(cred ca asta https://dryfood.ro/products/orez-cu-legume-vegan-jambalaya-trekneat) si o omleta. Ingrediente si gust asemanatoare cu Travellunch. Omleta, poate fiind si primul meu fel de mancare liofilizata, m-a impresionat. In punga ai pana si un mic recipient cu ulei in care s-o prajesti. Gustul... identic cu o omleta facuta din oua. Aspectul la fel. Felul vegetarian avea multe legume dar mi-a fost cam sete dupa.

Pe langa mancarea la plic am incercat niste ratii NATo https://dryfood.ro/collections/alimente-de-urgenta/products/bp-wr-aliment-de-urgenta-
trekneat.
Ca gust seamana cu un cozonac uscat, dat la blender si apoi compactat in niste biscuitei grosi. Dulce si foarte mestacacios.

Cred ca diferentele efective intre brandurile incercate tin de calitatea ingredientelor, de adaosurile de conservanti, ca Lyo intai gateste si apoi liofilizeaza pe cand ceilalti producatori intai liofilizeaza si apoi amesteca cantitatile si ambaleaza in pungi. Cat costa atata face!
Concluzia: Ma lepad de carat salam, si conserve, si paine, si orez prefiet. De-acum incolo cand o sa ies la o iesire mai lunga de o zi sigur o sa am in rucsac 2-3 plicuri de mancare liofilizata. Mai ales ca acum am primit cadou si o sticla-filtru de apa si nu trebuie sa mai car atata apa dupa mine. Nu o sa ma mai gandesc ca o sa-mi miroasa hainele a salam, ca fac furnici in rucsac, alt avantaj ar fi gunoiul - pungile pot fi arse usor intr-un foc. Singurul dezavantaj pe care-l vad pana acum este ca nu e pentru toate buzunarele.


Joi, 30 mai 2019 - 10:44

cipicernat
cipicernat
(admin)

 
Domnilor, ramaneti pe traseul marcat, va rog. Ne obligati sa facem curat... si ar fi pacat. Carpati.org


Miercuri, 2 august 2017 - 14:19

florinbalan
florinbalan
Rucsac
 
Oameni buni, unul din scopurile forumului este informarea celor care vor citi dupa. Incercati sa nu mai bateti campii.

Nu, malaiul, painea, polistirenul nu sunt alimente liofilizate, deoarece nu sunt uscate la presiuni si temperaturi mici.

Exista alte topicuri despre salam, branza, linguri.


Miercuri, 2 august 2017 - 08:40

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie
 
@yo6ial: Ai drreptate! Poti considera malaiul drept hrana liofilizat. Singura problema era ca eu foloseam o lingura de plastic (spork) tip Primus.

Acum am gasit insa o solutie. Voi inlocuit lingura de plastic (spork) cu una de titan si voi avea "facaletul" ideal

goo.gl/PT6Kho Cantareste 18 grame si cost in jur de 15 lei.

Cum se spune: "Eu talent la mamaliga aveam, dar nu foloseam lingura potrivita." Carpati.org Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 2 august 2017 - 07:49

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie
 
In zona hranei liofilizate sunt si asa+numitele produse extrudate (paine extrudata). La Kaufland am gasit la 1,49 lei pachete de 100 g cu 12 felii crocante ce pot fi folosite pentru gustari in loc de paine sau mamaliga.

Sunt in trei variante: cu grau-secara (pachet rosu), cu secara (pachet albastru), cu mamaliga si branza (pachet galben).

Pentru porumb am gasit si o varianta romaneasca: http://www.nosugarshop.ro/Felii-de-paine-din-porumb-extrudat-3137.html


Mari, 1 august 2017 - 09:25

medias
medias

 
Cnd stai si te gndesti ca subiectul se numeste "Hran liofilizat (43)"… Te plimbi pe munte cu malai, oala si-ti faci mamaliga pentru micul dejun al zilei urmatoare. Sunt foarte pe faza adminii cnd vine vorba de comentarii n afara subiectului...


Mari, 1 august 2017 - 09:00

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
Am nvat s fac mmliga la Suceava... i n-o tiu pe aia cu ulei Carpati.org dar ce s-o lipit pe ceaun e buun cu lapte.
Fcleu, foarte util dealtfel, l nlocuiesc cu succes cu o lingur. Din aia de inox, normal.
Nu e mare lucru.
Dac lai cratia pe foc nc un pic dup ce ai golit mmliga, ce a rmas se rumenete i se cojete rapid.
Gata pentru dimineaa urmtoare de pus n lapte la micul dejun.

Am constatat c diger mmliga foarte rapid chiar i n cazurile n care nu e fiart à la carte.
Nu contest, pastele sunt gata ntr-un timp mult mai scurt dar un pic de varit e binevenit. Chiar dac ppuoiul a fost adus din America, e mpmntenit n gusturile romneti. Chestie de gust i alegere.
i pre.

Deci, aa bine-mi pic, dup ore i ore de efort, o mmlig cald, chiar cu ceva „porcrii” afumate acolo... topite n crati. Carpati.org


Luni, 31 iulie 2017 - 23:07

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie
 
Problema nu este malaiul, ci cum faci mamalig pe munte.

Pe langa facalet, numit si lingura de lemn, lingura de plastic (PRIMUS) sau lingura de titan, o alta problema este ca trebuie sa cureti tuciul, numit si vas de inox.

In conditii normale, acasa eu pun putin ulei in terci pentru a nu se lipi de vas.

Totusi de cand umblu pe munte nu am facut niciodata mamaliga. Am preferet intotdeauna pastele, numite si macaroane. Carpati.org Poate si pentru faptul ca nu trebuie sa le fierbi. Pui doar apa fiarta si branza.

sau varianta: https://www.dryfood.ro/Mancare-deshidratata/Feluri-principale/paste-sos-branza-125-tr
avellunch


Luni, 31 iulie 2017 - 22:45

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
Mmliga liofilizat se mai numește și mlai, fin de ppușoi, fin de cucuruz... se gsește și e ieftin.

Chiar... cred c pun apa la fiert.


Luni, 31 iulie 2017 - 21:24

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie
 
MBS sau MBS? Altfel spus macaroane cu branza sau mamaliga cu branza.

Eu inclin pe varianta macaroane pentru faptul ca varianta mamaliga pare mai greu de realizat.

Adica nu prea ma vad invartind la mamaliga cu lingura de plastic. Este adevarat ca sunt persoane care au la ei o lingura de lemn, dar ma gandesc ca ar fi o greutate in plus la rucsac.

Intrebarea ar fi daca sunt mai multe retete de mamaliga atunci cand esti pe munte?

Sincer, nu am gasit mamaliga cu branza , liofilizat. Carpati.org

In schimb am gasit paste cu branza, varianta liofilizata.


Luni, 31 iulie 2017 - 21:19

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie
 
Am cumparat doua produse liofilizate: cotlet de port cu sos de piper verde si omleta cu ceapa. Au termen de valabilitate de trei ani.

Partea de entuziasm tinea mai mult pe ideea ca voi putea face omleta dupa vreo zece zile de umblat prin pustietati.

Doar ca... ieri in MC-ul din Gara de Nord am comandat o chestie denumit "mic dejun mare". Includea si o omleta.

Pararea mea este ca respectiva era facuta din praf de ou integral. Nu mi-a placut deloc, deloc. Entuziasmul s-a stins brusc. Carpati.org

Ghid practic de deshidratare a fructelor si legumelor: goo.gl/QMsfFK


Joi, 27 iulie 2017 - 00:58

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
Mncarea ce conine mult grsime e tare greu de conservat.
De aia e preferat prepararea termic care ndeprteaz din grsime apoi uscarea dac mai e cazu.
i sare. Clorur de sodiu care ne omoar dac mncm prea mult sau prea puin.

M gndeam la jumri...

Deshidratarea n vid e cam totuna cu deshidratarea la nivelul mrii doar c mai rapid i las mai puin timp bacteriilor s petreac i s bea. Carpati.org
Dar nu-i amenin ficatul mai abitir dect ce-i n plic sau conserv.

Fructele i legumele se usuc uor i repede fr riscuri dac iei minimele i normalele msuri de igien ca n cazul oricrei manipulri a hranei.
Carnea poate fi fiart apoi uscat. La afumtoare tot asta se ntmpl. Se coace ncet i se usuc simultan cu afumarea.

Ziceam doar c-i mai ieftin. Sigur ai auzit sau ai avut vecini ce-i afum slnina pe balcon. Mai ieftin dect de la pia, mai sigur dect de la supermarket (c e afumat nu dat cu arom de fum)
i e bine de avut n cmar ceva pap conservat pe termen lung i uor de pregtit la nevoie. Cu sau fr monoglutamat. Preferabil fr.

Iar cu brnzeturile, i zic c ciobanii o fac intenionat. E o brnz pe care o mnnc ei, o brnz care o duc acas, o brnz care o duc la pia i o brnz pe care o dau la turiti.
Se mai amuz i ei, ce s fac...
Aa fac i cei din Venezuela cu turitii. Le dau tot ce miun pe jos s bage n gur dndu-le de neles c la ei e delicates i turistu... d subiect de glume nativilor pentru tot extra-sezonul.
Asta nu nseamn c nu sunt i specimene care aa au crescut i aa li se pare bun.


Mari, 25 iulie 2017 - 12:45

zentai
zentai
Coarda
 
Alex, nu sunt nici mofturos (dup o zi de tras la deal, cine ar mai fi?!), plus c sunt un mare pasionat de brnz. Ideea cu hrana liofilizat, fcut diy acas, orice ar zice cineva, de cnd s-a inventat musca, care intr conform zicalei, am oarece reineri pentru c in la ficatul meu, avnd numai unul. Afum i eu carnea de porc, iarna, sau pstrv dar am observat c chiar i aa, la sfritul iernii e tare de parc am scos-o din vreun sit arheologic. Produsele tradiionale rneti sun extraordinar de faine...la petreceri. Pe munte, unca e maxim din ce cred c ine dar, precum tie toat lumea, se rncezete i aia.

n cutarea unui compromis rezonabil la o tur la extern, hrana liofilizat mi s-a prut man cereasc. Precizez c nu sunt vegetarian i m refer aici doar la moduri de conservare la hran liofilizat care are n ea carne, ou etc. Nu cred c este din cale afar de sntoas dar nu o consumi dect ocazional, nu?! Pn la urm i c-o aorma, toi suntem datori! i la ce mncm zilnic, de la sarea cu iod, la uleiul presat la rece, hrana liofiolizat n-o fi tocmai anafur dar nici anatema! Prerea mea! Carpati.org


Mari, 25 iulie 2017 - 12:20

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
Hai c dac e vorba de bani, oricine i poate usca hran, acas, pe balcon sau n data center.
Uite ce poate s ias dintr-un 20u:
http://www.instructables.com/id/Server-Cabinet-Food-Dehydrator/

Carpati.org

i se poate i dintr-o cutie de carton cu o bucat de plexiglass i oleac de band adeziv, nu trebuie neaprat s dezafectai tot cluster-ul CL.
(Not celor din domeniu, vrei pap uscat pe gratis? Aducei ppica la munc, punei undeva ferit, pe o tav i acoperit cu hrtie sau material textil curat, pe unde ”trage curentul”. Servere + aer condiionat = aer cald i foarte uscat ce deshidrateaz mncarea ultra rapid. Am deshidratat aa o portocal, odat, din greeal, uitnd-o pe un raft. ntreag! S-a fcut ct o nuc ntr-o sptmn.

@Gabi: Am o bnuial c nu i-or dat din ciubrul l bun. O fi fost cu ce-o rmas de la Patii din anul precedent?
i mie-mi pare c, uneori, brnza o mai fost mncat odat, dar e vorba de cea din piee, din orae, nu de cea de la coada oii. Carpati.org
Sau fu doar o chestie de gust, cum unii mncm brnz jumate mucegai i ne linjem pe dete de numa. Carpati.org i mai i dm din portofel de parc-i placat cu aur.
Mesaj modificat de autor!

Mari, 25 iulie 2017 - 12:03

vjs
vjs

 
@ionescuadrian: ncerc s evit mncarea, carnea „conservat“ deoarece sruri = sete. Ap mai rar. Și sunt genul care transpir oricum mult și are nevoie de o damigean cu ap n spate. Totul e un compromis.


Mari, 25 iulie 2017 - 09:33

zentai
zentai
Coarda
 
Poate la munte, sub igla casei, micat de vnt, carnea poate s fi inut mai mult, sau la beci.Dar s tii c ranii mncau ce conservau peste iarn, cam pn la Pati, cnd se tiau mieii. Deci hrana "conservat"rnete avea i ea nite condiii i un timp de pstrare. Nu e un ideal de conservare.
Oricum, am mncat i eu din "blidul ranului", pentru c foamea i d aripi dar la brnza la putin mi s-a oprit muchiu'creierului pentru c mirosea de parc mai fusese mncat odat!

Hrana liofilizat, pe de alt parte, ofer un confort la ture lungi sau de altitudine, dincolo de care eu nu-i vd rostul. La un pre, totui, rezon, avnd n vedere c n dou pungue de 300 grame ai la purttor un vestin n toat regula pe mai multe zile, iar n situaiile n care s-ar impune aceast hran, numai de mncare nu-i arde! Carpati.org


Mari, 25 iulie 2017 - 08:58

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie
 
Hran liofilizat reprezinta un nivel tehnologic cu acces restrans, din cauza pretului.

Singurul produs unde raportul utilitate/pret este mai rezonabil ar fi praful de ou integral. Este o chestie sa faci o omleta la zece zile de la plecarea in tura, fara sa ai o gaina vie in rucsac.

Eu prefer metode mai vechi din categoria afumare-uscare-sigilare, asa cum se face in casele romanilor de multe sute de ani.

Cand oamenii nu aveau frigidere si congelatoare, porcul, vitelul, oaia, capra i pasarile erau pregatite de catre gospodari ca sa reziste cat mai mult timp se afumau, se puneau la sare sau la untura (la garnita, la putina, la ceaun, la cazan, in oale de lut).

Ceea ce taranii fac din vremuri stravechi este considerat o delicatesa in restaurantele de lux din strainatate.

Carnea prajita in untura la garnita se numeste "confit".

Sincer, poti sa faci un MBS reusit si cu branza uscata. Iar carnea uscata este chiar usoara. Parea mea. Carpati.org


Mari, 25 iulie 2017 - 01:48

vjs
vjs

 
Salut,

Am cumprat și halit de pe https://www.dryfood.ro/ niște Daypack-uri Light de la Travellunch.

Evit s m pronunț despre ct de sntoase or fi sau ba. E carburant, din punctul meu de vedere la nevoie nu conteaz otrava.

Observații:
- un pachet de o zi hrnește dou persoane nu prea fomiste.
- spațiu n rucsac și gramaj eficient (merg cu un rucsac de 42 de litri pe ture medii-lungi)
- se prepar cu ap cald / fierbinte, iar unele și cu ap rece.
- digestia e ușoar, tranzitul intestinal e rapid (cel puțin n cazul meu; așadar nu pic ca un bolovan n stomac/ trec rapid prin mațe)
- mi s-au prut a fi delicioase (maltodextrin, monoglutamat, șoareci)
- recomand celor care nu sunt puriști n alimentație, doresc o metod rapid, fr s stea s prepare din timp acas tot felul de chestii (evident pe msura portofelului).


Luni, 24 iulie 2017 - 16:58

rivas
rivas
Caraba
 
@cristi :-" nu mnnci ncontinuu numai plicuri dintr-astea, ca astronauții, ci poți avea la tine ca rezerv pentru ultimele zile ale drumeției (nu toți pot cra sacul de cartofi n spate și puiul legat cu aț)."

Dar sa stiti ca am vazut pe unul cu un cocos la ref.Vf.Ascutit ( viu - cocosul ! ) . Acum nu stiu daca era mascota sau mai tirziu devenea friptura la protap ! ( si mascotele se maninca , nu-i asa ? ).


Mari, 30 mai 2017 - 09:53

Afisari: 7,298


#50  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0692 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2019) www.carpati.org