Cautare:
       Facebook

De actualitate

Homepage

Doneaza

Calendar

Mai 2012
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Iunie 2012
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2% pentru munte

Vremea
Varful Bucsa
Muntii Leaota

Dincolo de usa - Nr. 3

Lista de discutii

Messenger     
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum > Alpinism > Inchiriere echipament de alpinism (6)

adiglavan
adiglavan

Salutare,
cum am spus deja colegului care intreba, pe personala, echipamentul de alpinism face parte din categoria echipamentelor individuale de protectie, care se supun legal, unui anumit regim, specific si echipamentelor de protectia muncii.
Nu poti avea niciodata certitudinea ca acel echipament a fost folosit doar corespunzator...si de aici, in cazul unui accident, apar o gramada de probleme legale.

De asemenea din cauza ca nu a fost folosit corespunzator si se produc accidente ale utilizatorului atunci, in fata legii, cel care inchiriaza e vinovat.

Va stau la dispozitie pentru alte lamuriri legale.

Adi Glavan
ghid montan

Luni, 16 ianuarie 2012 - 13:12

florinbalan
florinbala..
Rucsac

Eu consider ca in ciuda faptului ca sunt folosite rar, macar pioletul si coltarii trebuie sa apartina utilizatorului, care trebuie sa-si cunoasca echipamentul si sa stie sa-l foloseasca (sa devina practic parte din el, caci a fost inventat pentru a-l proteja). Altfel devin doar bagaje care pot rani grav.

Chiar daca trecem peste acest aspect si peste amortizarea costurilor, apar alte probleme: ce garantie vor cere cei ce inchiriaza, luand in calcul faptul ca echipamentul in cel mai bun caz doar se uzeaza, daca nu dispare cu totul impreuna cu cel ce-l poarta? Si ce garantie poate da cel ce ofera aceste servicii, nestiind cum a fost folosit echipamentul si ce grad de uzura a capatat in acea "unica tura anuala". Voi avea incredere ca ma tine, nestiind prin ce a trecut acel produs care devine second hand dupa prima purtare?

Cat priveste comparatia cu echipamentul de schi, cei ce schiaza stiu diferenta dintre sculele lor si cele de imprumut. Cei ce doar se joaca nu-si dau seama, ce-i drept. Pe munte iarna insa, daca ai nevoie de cele cerute de cristi, deja nu mai e joaca de pe o partie aburita cu vin fiert. Foarte multe accidente (si din pacate din ce in ce mai multe) apar datorita increderii in echipamentul nou achizitionat, care ii face pe utilizatori sa-si uite lipsa experientei.

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012 - 21:56

hhhrobi
hhhrobi

Cum exista magazine de unde poti inchiria scule (masini de gaurit, flex, etc) sau pe dincolo chiar si service-uri unde poti inchiria loc de reparatie si scule de care ai nevoie astfel incat sa iti repari singur masina nu vad de ce nu ar exista si pentru echipement alpin la fel.
Pana la urma e aceeasi chestie ca si cu echipamentul de schi (schiuri, clapari, etc )

Bineinteles, pentru echipamentul de alpinism piata e mult mai mica si presupun ca investitia se amortizeaza mult mai greu.

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012 - 14:43

rododendron
rododendro..

Cred ca ar fi bine ca in toata tara sa existe cateva puncte in orasele mari cu echipament de alpinism care sa poata fi inchiriat,tinand cont ca unii printre care fac parte si eu ,fac maxim o tura doua pe an in care au nevoie de un astfel de echipament si nu e in avantajul meu sa-l cumpar,ci doar sa-l inchiriez.Din pacate si eu am cautat ce cauti tu si am gasit acum o luna ceva ,dar prin Cluj parca si nu inchiriau decat la cei din orasul lor pe baza de buletin si prezenta personala la inchiriere.

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012 - 13:53

cristi1980
cristi1980..

doar coltari si piolet de tura m ar interesa

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012 - 10:56

cristi1980
cristi1980..

stie cineva daca exista in bucuresti un loc unde se poate inchiria echipament de alpinism? sau daca exista o persoana care contra cost sa inchirieze pt weekenduri...as avea nevoie de piolet de tura coltari ham si casca....

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012 - 10:22

Afisari: 486

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0302 secunde

The lyrics that count | ro | fr | es | it | de | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante | Getamovie.org
Searchromania.net | Harti | ViewWeather.com - A new way to view the weather | Patentsmania.com | Lyrics | Getacd.es | Design
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2012) Asociatia Montana Carpati